Objave: 189
Teme: 8
Ocena:
0
Po mojih izkušnjah je slovneski pravni sistem naravnan tako, da mora ponavadi svoj prav dokazovati šibkejša stranka, torej ti. Po domače povedano to pomeni, da se jim na vodovodu, kanalizaciji ali katerikoli drugi parazitski službi javne uprave gladko jeb..., ker nobeden ne odgovarja, odvetnike in druge stroške pa nosimo davkoplačevalci. Medtem ko boš ti moral vseskupaj dokazovati, iz svojega žepa zalagati za odvetnika, takse, itd.
Se pa strinjam, da je, sploh na lokalnem nivoju, pri nas pravi divji zahod. Podoben primer imamo mi in si bom tole odločbo bolj podrobno prebral.
Objave: 2816
Teme: 78
Ocena:
1
V rokah imaš odločbo .... jo boš lahko pripopal? Ker verjetno za elektro in ostale parazite velja isto. In še nekaj, me je opozoril en, ki ima preveč časa - trošarina je davek, ddv je davek, davek na davek ne gre. DDV namreč elektro lepo zaračuna na trošarino, da ne govorimo o naftarjih, s tem, da pri njih račun ni pregleden in tega ni videti iz prve. lp
Objave: 2374
Teme: 64
Ocena:
0
...na brzino..... prepisano...
.....................
S tem, ko se ....plačal kom.i prisp., je po 4. odts. 79. člena ZPN dobil pravico do priključitve na že zgrajeno kom. opremo,
s plačilom kom. prispevka pa so poravnani vsi stroški priključevanja objekta na komun. opremo
.............
..........OBRAZL.:
Tožbi se ugodi. Odločba se odpravi.......... ...............
bistvo je iz tega razvidno!
Objave: 189
Teme: 8
Ocena:
0
Omrežnina je za celotno distirbucijsko in prenosno omrežje.
Ocena:
0
Mislim, da je zadeva zrela za kakšno odajo "preverjeno, tednik",..ipd."...
1) v rokah odločba Upravnega sodišča kako se nezakonito zaračunava nek prispevek = identična situacija kot moja
2) obnašanje občinskih urandiko, da pač morajo "delati po veljavni" zakonodaji? Ker še občina ni sprejela novega odloka, je zaračunavanje prispevka še v veljavi...?!
pa kdo je tu NORMALEN? :twisted:
Ali obstaja opcija, da plačaš, pa potem tožiš? Drugače ne vem, kako priti do vodovoda?
Za 1x mislim da bo še nekaj časa brez vode....ker očitno druge, kot da tožim na ničnost odločbe, ki mi nalaga plačilo prispevka - ni!
zdi se mi pa smiselno, da se vse skupaj predoči javnosti, ker se mi zdi tako delovanje neke občinske uprave nedopustno....!!! Smatram, da če ti nek sodni organ ugotovi nezakonito delovanje si ga DOLŽAn nemudoma odpraviti, ne pa da se kslicuješ na to in ono, ter z nezakonitim delovanjem nadaljuješ.... :twisted:
Objave: 67
Teme: 6
Ocena:
0
Ali lahko napišete številko odločbe sodišča ali pa vsaj njen datum. Jaz ne ne najdem na internetu. Ker ima tudi občina Trebnje tak neveljaven odlok, bi tudi jaz rada pritisnila na njih, pa nimam pravih podatkov.
Prosim vas za pomoč. Hvala lepa.
Andreja
Ocena:
0
Nimam zraven, preberite pa si npr tole
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")financeunichr("46")si/220680[/url]
Objave: 49
Teme: 2
Ocena:
0
Po novem plačilo priključka odpade, če imaš GD, plačaš samo delo in material do števca. Ker pa večina občin še ni spremenila oz. ukinila odlokov še vedno veselo kasirajo in se jim kratko malo j... za siromake kateri gradijo.