PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Vrednost hiše in parcele v centru Ljubljane

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eno pomoč bi rabila... in to predvsem od tistih, ki se bolj profesionalno ukvarjajo s trgom nepremičnin. Namreč zanima me, za kakšno realno ceno je po vaši oceni možno prodati parcelo v strogem centru Ljubljane (na parceli sicer stoji tudi ena stara bajta, ki bi jo bilo treba verjetno komplet porušit in zgradit novo)... z drugimi besedami koliko bi lahko bila cena kvadratnega metra zazidljivega zemljišča v centru LJ?

Naj dodam še, da ni toliko važen dobiček... bolj je pomembna neka realna ocena glede na stanje nepremičninskega trga.

Hvala!
Po moje da se hiše ne sme kar podreti, ker ponavadi sote v starih mestnih jedrih v spomeniškem varstvu ipd. Pozanimaj se, če so kakšne omejitve, preden boš poskusila določiti ceno.
Hiša oz. parcela ni v starem mestnem jedru, je pa še vedno v centru... blizu Cankarjevega doma in Tivolija recimo. Je pa stvar potencialnega kupca ali jo bo želel podreti, ali pa se bo dalo kaj obnoviti, ker nima kakšne posebne spomeniške vrednosti.
Jest dam 200 na kvadrat.
VinkoSmarnca Napisal:Jest dam 200 na kvadrat.
In točno toliko je vredna. No ja, točno toliko kot je kupec pripravljen plačati...
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Samo 200 eur? A ni to useen mal mal glede na to, da jih v okolici Lj. prodajajo (in tudi preverjeno prodajo) za tolk?
Kupil podobn šmorn (bajta za podret, v glavnem zanimiva parcela) v domžalah za 275€/m2... kot je ze nekdo povedal - dobila bos toliko kot bo nekdo za to pripravljen plačati, odvisno je pa vse od tega kako se ti mudi... Vse na tem svetu je možno prodati, samo včasih na nekoga ki se bo zaljubil v tvojo stvar dolgo čakaš... Prepričan sem da manj kot 400€/m2 ne boš dobila, na gor pa sky is the limit... no pa sporoči potem kako je šlo, haha Smile
Jst se spogledujem z parcelo 40 minut iz ljubljane za 20 EUR/m2. Tko da... :evil:
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Najbolje, da ponudiš tistim butalcem, ki v okolici ljubljane kupujejo preverjeno po 275 na meter. Seveda če je pod kulturnim varstvom ni vredno niti 200 ker se ne bo smelo rušit in bo potrebno dobit ravno določenega izvajalca in v tem primeru najolje, da kličeš na Electo in prašaš, kolk dajo.
firefly Napisal:Jst se spogledujem z parcelo 40 minut iz ljubljane za 20 EUR/m2. Tko da... :evil:

hehe v 40 minutah si že naprej od Novega mesta...tam verjamem da je toliko Smile
km so važni ne minute... Big Grin

lp
50 km. Je res važno to? Če čisto finančno gledamo, 100km na dan, v 30 letih znese recimo 100k EUR vseh stroškov. Pri 500m2 parceli je razlika še vedno v prid vožnje Wink

Je pa za vsakega nekaj drugega važno. Jst v mesto ne grem, tudi če mi prodajo za 20 EUR/m2 parcelo.

Hočem samo povedati da je računanje ljubljančanov da je nekaj normalnega da je 300-400 EUR/m2 normalna cena malo tako tako...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
firefly Napisal:50 km. Je res važno to? Če čisto finančno gledamo, 100km na dan, v 30 letih znese recimo 100k EUR vseh stroškov. Pri 500m2 parceli je razlika še vedno v prid vožnje Wink

Je pa za vsakega nekaj drugega važno. Jst v mesto ne grem, tudi če mi prodajo za 20 EUR/m2 parcelo.

Hočem samo povedati da je računanje ljubljančanov da je nekaj normalnega da je 300-400 EUR/m2 normalna cena malo tako tako...

sm Ljubljančan...pa ob priliki samo "marš" ven iz Lj... Smile
Važno je le v toliko: način življenja, narava dela-delovnega mesta, ipd... če je to ok, potem tut 100 km ni ovira.
lp
Vinkosmarnca - prav zaradi takih kot si ti, se dobronamerni forumi izrodijo v prepiranje v stilu 'rdeči-beli', s katerimi nas politika mori ze pol stoletja. Zaradi mene lahko prisegaš na šmarnico, golf 2 dizel in nedeljsko mašo, pa se iz tebe ne bom norca delal... Manifestacija tvojega očitnega nezadovoljstvo s samim seboj pa je malo težka in neokusna in ne sodi nikamor... Z moje strani je to vse.
Anzze99 ima prav... ne se prosim prepucavat tle, ker avtorici teme, torej meni, to čist nič ne koristi. Koristi mi kvečjem mnenje oz. ocena kakšnega nepremičninskega agenta ali podobnega insiderja, ki morda tudi iz izkušenj ve, za koliko se brez večjega problema lahko proda parcela, o kateri je govora.

Sicer pa ja vem, lahko bi zadevo dali v prodajo kakšni nepremičninski agenciji in bi potem vidli, koliko je interesentov oz. za koliko kupijo, ampak žal tega zaradi določenih okoliščin še ni mogoče naredit. Zaenkrat mi zadostuje čisto okvirna cena, po kateri se lahko proda zazdiljivo zemljišče v centru Ljubljane, na recimo temu elitni lokaciji.
Načeloma mi ni jasno, kaj naj bi bilo neokusnega? Da ponujam 200 evrov za kvadrat meter zemljišča s podrtijo? Ali da opozarjam, da če je spomeniško zaščitena so potem nori pogoji glede obnove in potem ti mora bit vseeno za denar če se tega lotiš? Ali morda da so butalci tisti, ki kupujejo zemljišče po 275 EUR na meter? Glede nezadovoljstva s samim sabo pa verjetno bolje da si tiho, posebej če nimaš ničesar za pokazat. A bo šlo?
No dodat moram še, da če že kaj kupim je zarad poslovnih razlogov, ne zato ker bi sam rabil ker svoje mam pa lahko sicer tudi prodam, če kdo ponudi ustrezno ceno. Ne pa bit otročji fantički in pričakovat, da je podrtija čeravno v centru vredna suhega zlata. Življenje v Centru je specifika ki ustreza le malemu številu ljudi.
1 2
Iskanje po temi