Objave: 2374
Teme: 64
Ocena:
0
Hvala Samojed. Konkretne številke pa vseeno ni :wink: !?
Skratka; v osnovi sem razpredal o takšni dozi:
[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")lotosunichr("46")si/images/Artikli/305/3830006260033unichr("46")jpg[/img]
Problem mi predstavljajo samo dvojna menjalna, tam pride "kar do gužve"...pa sem se odločil da bom dal raje dvoje, samostojnih stikal; vodnikov je potemtakem takoj "1x" manj...
Da se skrivajo žice nekej v sredini zidu (skozi preluknjano dozo), se mi zdi - kolikor sem včeraj preveril - "bolj tako" rešitev....ker se ti potem žice, predvsem pa sponke skrijejo kar konkretno globoko, pa je "pregled nad igro" potem dokaj slab :wink: ...
Dobršen del doze zasedejo pač ohišja, oz priključitveni del stikala oz. vtičnice, pa potem niti ni v zadnjem delu 'ogromno' prostora (navkljub poglobljeni dozi), sploh če se dela z 3x2.5...pa ne najmanjšimi sponkami, tako da.... :roll: :?
Objave: 4477
Teme: 98
Ocena:
4
Številke ni, ker je odvisno od "nuje". Mislim da več kot 3 sponk nimam nikjer, nekako bp jih spraviš tudi 5 noter, kar pomeni vsaj 10 žic in 5 sponk. Če se le da (če ni prepozno) prehodne žice potegni v enem kosu, da jih v dozi sploh ne spajaš - če dam za primer da ti gre dovod skozi stikalno dozo, potem npr potegneš direktno vse 3 žice do luči, eno žico potem potegneš dodatno, da pride ven iz doze, jo prekineš in daš vmes stikalo. Tako nimaš nobenega dodatnega spoja, lahko bi pa rekel da imaš v dozi 6 žic.
Če je nuja bi po mojem tudi 5 sponk in 12 žic zbasal v globoko dozo ter čez spravil stikalo.
LP,
Samojed
Objave: 4477
Teme: 98
Ocena:
4
Prej sem pozabil - pri meni sem zaradi dodajanja ene vtičnice ki se je priključila na prehodno imel tako v eni dozi 9 2,5 kvadrat žic. Te sem spojil tako, da sem dodal še 3 žice za priklop vtičnice, tako da sem v bistvu dal v sponko po 4 žice, zložil v dozo da so ven gledale samo 3 ter potem na te tri priklučil vtičnico. Vzame nekaj časa do dobiš skupaj, ampak gre če je sila.
LP,
Samojed
Objave: 2374
Teme: 64
Ocena:
0
To je to. Hvala ti @Samojed na konstruktivni debati!