PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja gradnja na "tuji" zemlji

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Odgovor Ursu: Plomba se je nanašala na Vinkotov predlog in Janez verjetno ve, kaj sem mislila s tem.

Zunajzakonsko skupnost bi bilo pa v njunem primeru treba šele dokazovat s pričami. In če jo preživelemu uspelo dokazati, bi ga lahko udarili po žepu zaradi preteklih bonitet na račun ne-zveze (ne vem sicer, koliko so evidence povezane, ampak znalo bi se zgodit tudi kaj takega).
kolesar42 Napisal:Originalnemu avtorju: komplicirati pa znaš... če tašča podari hčeri pol parcele, tebi je pa druge pol proda, bo davka 1.500 €. Glede na to, da imaš bruto plačo nad 4.500 €, pa to res ni tak problem.

Vpis hipoteke za 150.000 €, na primer, bi tudi stal kakih 600 €.

Tako. Najlaže bi bilo pravzaprav že zdaj sklenit kupoprodajno pogodbo za pol parcele, nato pa skupaj gradita. Španovija pri gradnji je pa nekaj normalnega in ni vezana na zakon ali zvezo. Tako da bi potem imela rešeno tudi lastništvo hiše.
Strelka Napisal:
kolesar42 Napisal:Originalnemu avtorju: komplicirati pa znaš... če tašča podari hčeri pol parcele, tebi je pa druge pol proda, bo davka 1.500 €. Glede na to, da imaš bruto plačo nad 4.500 €, pa to res ni tak problem.

Vpis hipoteke za 150.000 €, na primer, bi tudi stal kakih 600 €.

Tako. Najlaže bi bilo pravzaprav že zdaj sklenit kupoprodajno pogodbo za pol parcele, nato pa skupaj gradita. Španovija pri gradnji je pa nekaj normalnega in ni vezana na zakon ali zvezo. Tako da bi potem imela rešeno tudi lastništvo hiše.

@strelka
Ne pravim, da je problem.Če bi pozorno prebrala bi videla bistvo, da me ZANIMA, kako na najpametnejši način pošteno in pravično urediti zadevo v mojem primeru.

In vsem, ki ste in boste komentirali bom hvaležen saj ste mi odprli kar nekaj front za razmišlanje.
1 2 3 4
Iskanje po temi