Objave: 1
Teme: 1
Ocena:
0
Zdravo.
Pred časom sva se s kolegom vselila v dvosobno stanovanje. Sedaj se je k meni preselila punca in me zanima kako naj sedaj delima najemnino in stroške. K njemu tudi pride 2× tedensko na obisk (prespat ) njegova punca. ALi naj naprej delima pol /pol? Kakšna je pravična delitev najemnine in stroškov.
Hvala za vaša mnenja.
Objave: 308
Teme: 21
Ocena:
0
To je pa najbolje, da se lepo usedeta pa predebatirata s cimrom tko da bo fer do obeh. Sam sem imel podobne situacije v zadnjih letih najema in smo se vedno zmenili brez problema, ko se je situacija spremenila (+-punca) je ponavadi tisti, ki je bil zaradi tega na boljšem predlagal, da začne plačevati več - oziroma da se razmerje ponovno prilagodi.
Recimo: Šlo se je za dvo-sobno stanovanje 60m2+ z najemnino 250€ (hja lahko bi lastnik iztržil tudi 400€ in več, vendar je imel z najemniki veliko slabih izkušenj in je raje imel kul najemnike čeprav za dosti nižjo ceno - je imel na koncu večji dobiček, kot v preteklih letih). Sam sem bil v manjši sobi (~16-18m2), druga soba je imela nekje 22m2 + balkon. Torej stanovanje za 4 osebe. Na začetku sem bil sam v manjši sobi (v drugi 2) in plačeval 100€ + 1/3 stroškov. Ko je ena oseba odšla iz večje sobe sem plačeval 120€ + 1/2 stroškov (drugi je plačeval 130€+1/2 stroškov). Tu se je kak mesec spremenilo razmerje tudi na 110-140. Kasneje je k meni prišla punca in sem začel plačevati 150€ +2/3 stroškov. Ko se je priselila še k njemu sma šla spet na 120 proti 130€ in 1/2 stroškov.
Pač v pogovoru je vse, saj če se dobro razumeta ne bo problemov - pa še skup lahko šinfata kok so stroški za stanovanje dragi. :lol: