PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave zračnik za kuhinjsko napo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo,

upam, da jet ema na pravem delu foruma.

Imam montažno hišo (prevzel sem jo poleti(, dokončano,... Vgradil sem kuhinjo, kuhinjsko napo,... in napo povezal z cevjo (napa - zračnik). Seveda v poletnem času zadeve nisem opazil, sem pa sedaj zasledil, da se nabira kondenz oz. voda v cevi - ki povezuje zračnik in napo zaradi temperaturne razlike (znotraj 22, zunaj pod 5 stopinj).

Me dzunanjo steno in notranjo je luknja, na zunani strani je plastični "zračnik" ki ima luknjice, kot sito. V samem zračniku - luknji pa ni ničesar.

Zanima me kaj bi moral storiti, da se voda ne bi nabirala zaradi temperaturne razlike. A je potreben drugalen zunanjidel (tisti, ki ima lopute in e odpirajo, ko zrah piha ven), ali je potrebno kaj vstaviti v luknjo (zračnik), npr kakšen izolativni pa še vedno prepusten material za odvod iz kuhinkske nape.

Prosil bi tudi za kakšen kontakt oz. nekoga ki zadevo lahko uredi.

Hvala za pomoč
kako si rešil?

lp
Lahko kdo pomaga ker moram enako rešiti problem v stanovanju.

Hvala!
Jaz imam na zunanji strani takšnega kot je @bankir omenil. Ko vklopiš ventilator se lopute dvignejo, ko ga ugasneš pa se zaprejo. Ni kondenza.
taubi Napisal:Jaz imam na zunanji strani takšnega kot je @bankir omenil. Ko vklopiš ventilator se lopute dvignejo, ko ga ugasneš pa se zaprejo. Ni kondenza.

Ali imaš med napo in luknjo kakšen prostor za zbiranje kondenza?

Imaš cevi mogoče pod kakšnim naklonom - klasična pregibna (mehka) cev ali trda cev?

Se ti na strani fasade kaj pozna umazanija zaradi izpuhov iz nape?

Kako dolgo imaš cev med napo in zunanjim izpuhom iz fasade?

Hvala!
Ali imaš med napo in luknjo kakšen prostor za zbiranje kondenza?
Ja, zgoraj smo naredili rahel lok, da če pride do nekaj kaplic kondenza se tam zadrži in potem izhlapi.

Imaš cevi mogoče pod kakšnim naklonom - klasična pregibna (mehka) cev ali trda cev?
Naklona mislim da ni. Od rozete skozi steno do kuhinje je trda cev, cca.zadnje pol metra pa pregibna. Mislim, da smo se še zajebavali z reduciranjem ker gre iz nape če se prav spomnim fi170.

Se ti na strani fasade kaj pozna umazanija zaradi izpuhov iz nape?
Fasada je čista. Sem ti naredil slike z odprtimi in zaprtimi loputami, samo so malo meglene ker sem imel direktno sonce

Kako dolgo imaš cev med napo in zunanjim izpuhom iz fasade?
Mogoče vsega skupaj 2m, pa misli da je še manj. Vleče odlično že na prvi stopnji.
koliko imaš f na izhodu fasade?
Mislim da je 110.
Iskanje po temi