PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Montaža in napeljava klime v prostor - nadometno

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdrav!

V dnevnem prostoru imam tudi delovno sobo v katero sem si zamislil ugraditev notranje naprave. Na sliki je pripakazno kako bi bila notranja naprava pritrjena kjer puščice prikazujejo vpihan zrak (naredil bi se kanal v zgornjem delu stene + spuščen strop knauf v delovni sobi, kjer bi šle cevi iz zunanje naprave).

Nekje pa bi bila naprava za merjenje temperature v prostoru. Na sliki označeno z zeleno, lahko pa je tudi drugje seveda.

[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")shraniunichr("46")si/f/K/10K/3O1WWZuf/klimaunichr("46")png[/img]

Bi to šlo?
A ti si se zdaj odločil komplicirat tudi če ni potrebe po tem?

Cevi pripelješ po steni kjer si narisal enoto (da se jih iz dnevne sobe ne vidi) enoto pa daš nad TV. In to je to.

Če boš izbral neko pametno klimo bo etstesko to najlepša stvar v stanovanju. Če te moti pihanje...je pa na vsak ančin narobe pozicionirana in bi bilo smiselno da pokličeš kakega monterja da pogela prostor in ti kaj ustreznega predlaga.
vincent Napisal:A ti si se zdaj odločil komplicirat tudi če ni potrebe po tem?

Cevi pripelješ po steni kjer si narisal enoto (da se jih iz dnevne sobe ne vidi) enoto pa daš nad TV. In to je to.

Če boš izbral neko pametno klimo bo etstesko to najlepša stvar v stanovanju. Če te moti pihanje...je pa na vsak ančin narobe pozicionirana in bi bilo smiselno da pokličeš kakega monterja da pogela prostor in ti kaj ustreznega predlaga.

Če je to zate kompliciranje potem je bolje da ne odgovorjaš na takšne teme ker nič ne pripomoreš k temu.

Ker bom večino časa v dnevnem prostoru - torej sedežna ne želim da mi tam piha. Tako imamo sedaj pa nažalost ni ok.
Drugi razlog je ta da imamo zelo malo uporabnih sten za kakšno sliko ali pa celo praznih kjer bi lahko bila kakšna lepa luč iščem načine kako postaviti to napravo na neko drugo mesto.

Sem že kontaktiral monterje - čakam na odziv da nekdo pride pogledat.

lp
moje mnenje: jest bi jo zmontiral nad vrata (tista iz predsobe) pihanje si lahko usmeriš tako v dnevni prostor v smeri televizorja ali pa v delovno sobo, pa še izogneš se direktnemu pišu.
Ni potrebe po slabi volji oz. da si jezen (užaljen), če ti kdo napiše da kompliciraš Big Grin

Tudi če bi naredil kot si si zamislil, bi ti pošteno pihalo v dnevni sobi..torej je ta ideja, predlog slab.

Ko bo prišel kak monter, ki ni omejen s prostorm in kje bi lahko bilo, ti bo predlagal rešitev, na katero sam sploh nisi oz. ne bi pomislil.

Imaš tudi opcijo notranje stropne enote, ki curek zraka razporedi na več smeri oz. ga kanalizira navzdol (spet več strani) in se jo lahko montira čim bolj stran od dnevne sobe.
Iskanje po temi