PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Zamašen sifon za pralni stroj

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
No, sedaj se je zgodilo že drugič - zamaši se je sifon pri odtoku pralnega stroja ... to je tisti sifon, ki je v steni in ima notri kroglico. Prvič smo uspeli še rešiti zadevo, sedaj pa nikakor ne gre. Zato smo se odločili, da razbijemo keramično ploščico in zamenjamo sifon.
Kako najlažje razbiti ploščico - da bo razbita le ena Big Grin
Je smiselno potem narediti kaj drugega, da bo naslednje čiščenj lažje (če bo recimo čez kakšno leto spet potrebno)?
Da se razbiti samo eno ploščico, vendar je potrebno delati super počasi in natančno...drobiš jo košček po koščku..ali z manjšim majzlom ali malo večjom šravfencigerjem.

Pa se vam je zamašil prav sifon ali kroglica, ki je v njemu?
Kaj pa če bi še poskusil z VT čistilcem. Jaz ne bi kar štemal...
:| Tudi pri meni se je zamašil, potem pa je oče drezal z žico in prebil steno cevi- sifona, pol ja pa zmakal. Ugotovili smo čez nekaj mesecev, majz pa štemat, previdno seveda. Ker je sifon skrit za pralnim strojem, sem pustil kar odprtino, nisem limal nazaj ploščico, če ba že bi, bi jo pa silikoniral, za vsak slučaj. Smile
Tudi sam se imel podobno težavo.Vodovodar jo je rešil na način, da je ploščico odštemal točno nad omenjenim sifonom, in sicer v takšnem obsegu, da jo je še vedno pokrivala obroba sifona. Iz sifona smo nato odstranili omenjeno kroglico. Od takrat naprej nimam več težav s sifonom. Cev od sifona je napeljana tako, da je narejen lok. V najnižji točki zmeraj ostane voda, ki preprečuje smrad iz sifona oz. odtočne cevi.

l.p,
Tudi jaz sem že dvakrat reševal isti problem. Obakrat mi je s pomočjo tanke dolge pincete uspelo izvleči umazanijo, ki se je zaustavila na iztoku ob kroglici. Ponavadi so bili to lasje in svaljki tkanine oz. vse tisto kar bi moralo ostati v filtru pralnega stroja. Upam, da mi ne bo potrebno kdaj v prihodnosti razbijat ploščic. Razmišljal sem tudi v tej smeri, da bi poizkušal s "podgano" iz sifona proti kroglici, pa na srečo ni rabilo.

Lp Marjan
najbolje se je malo potruditi pri odmaštvi če pa to ne gre je pa kot je omenjeno najbolje malo razbiti nad sifonom da ga lahko izvlečemo in zamenjamo nevem pa kako je izvlekel krogljico kajti tiste sifone katere jaz vgrajujem se jih ne da sneti je pa možno da so kakšni taki ki se da če pa kdo rabi še kakšno popravilo se pa priporočam LP.
Obstaja boljša enostavnejša rešitev !

Najprej si iz cca 1 m vrtne debeče cevi in iztoka za stroj, lahko kupite samo del, ki sicer pride na stroj na cev - liv in dovod npr od gardene.

In ko to imaste kupite še 1 L tehnične solne kisline Confusedhock: ja ta dela čudeže, ker na kuglici sifona se nabere kamen in to kuglico zablokira potem pa pride še malo svinarije .....

No tehnično solno cca 30% je jo ene 3-4 dl nalijemo v to našo novo cev, ki je že priklopljena na odtok v steni, navadno prav zasmrdi ko kislina napade kamen ......
.........počakamo kako minuto, nato pa to cev priklopimo na dotok vode za v pralni stroj, kjer je pritisk vode, na izhoduje pa še zmeram na odtok priklopljena in na šus odpremo vodo, da izpere kislino in ob enem izplakne in odplakne zamašitev.......

Pa ste v nekaj minutah rešili hud problem :wink: Pa ni neke hude ekološke nevarnosti, samo uporabljajte res tehnično do 30% kislino - ne močnejše :wink:
evo, tudi pri nama se je okoli kroglice zamašilo, in se kroglica ne da premikati gor in dol, pa na stroju gori lučka, da je zamašeno. Mož je poskušal očistiti, pa se ni dalo v celoti. Kaj je sploh za narediti? Bi tole s kislino uničilo tudi ostalo umazanijo in ne le kamen?

šment, sem mislila, da je kaj drugega narobe, da bi dobila imela izgovor za nov pralni stroj.... :mrgreen: :roll:
Alea iacta est
Khm, kakšne sifone to imate, da vsi pišete o štemanju? Jaz imam nekaj podobnega kot je na sliki - odviješ nastavek, odstraniš okvir in lahko vse skupaj potegnem ven, zamenjam, karkoli že.

Priložene datoteke
.jpeg   sifon.jpeg (Velikost: 2,96 KB / Prenosi: 7603)
LP,
Samojed
Jaz pa takega:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kovinoplast.si/Katalog.Item.Details.asp?CatalogueItemID=58">http://www.kovinoplast.si/Katalog.Item. ... eItemID=58</a><!-- m -->
pa tudi ni težav
Tudi jaz sem imel podoben primer, na srečo sem lahko prišel do sifona z druge strani stene in zmontiral revizijska vratca za primer ponovne zamašitve. Sem pa iz sifona vzel kroglico.Sem pa slišal že od parih ljudi, da je bolje, če to kroglico vzameš takoj ven, saj potem nimaš problemov z zamašitvijo.
Če krogljico vzameš ven je brezveze, da ga sploh montiraš Wink pa še 9€ prišparašSmile
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
Jaz imam kos vrtne cevi katere en konec vtaknem v sifon, drugi konec privijem na pipo, odprem vodo pustim teči kakšno minuto in sifon je izpran.
Kolko potem spustiš vodo notri 3 bare, toplo al mrzlo?
1 2
Iskanje po temi