PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave povezava kablov na plafonjeri

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kupil sem poceni plafonjero z dvema grloma za žarnice in to je tudi vse kar je bilo v škatli, nobenih žic, ničesar drugega. Sedaj pa imam problem ker ne vem kako naj povežem tiste tri žice iz stene.
Ko sem vprašal v trgovini, so mi dali tiste plastične zadeve s šraufi malimi, s katerim pritrdiš žico, potem pa vtakneš z druge strani podaljšek žice in ga isto pritrdiš s šraufom malim...no in jaz sem speljal rjavo in modro žico v grlo žarnice, za ozemljitvenega pa ne vem kam bi naj šel v grlu, zato ga nisem nikamor speljal....se mi zdi da so mi zato šle že dve varovalki.
Nimam pojma o elektriki, če mi lahko kdo pomaga z nasvetom bi bil zelo hvaležen. Ni mi jasno kam gre ozemljitev pri tej plafonjeri. Zadaj na grlu sta dva šraufa, je treba mogoče tam dat?
Ne zafrkavaj se!
Zadaj vtakneš v luknjo ničlo in fazo (ponavadi modra in rjava, črna...), vsako na eno stran, da ne bo pomote.
Rumenozeleno priviješ na zadjo stran "fasnge" oz. grla, tam kjer je večji vijak.
Lahko jo pritrdiš tudi na ohišje, če je tam vijak za pritrditev.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
hvala Smile..ma ko bi se vsaj zafrkaval...grem porihtat..
..končno mi sveti v jedilnici .)..hvala..
bi pa vprašal še nekaj. Usposobil sem eno grlo in me zanima ali moram tudi na drugo grlo povezati ozemljitev zadaj na večjem vijaku ali ni potrebno. Sem gledal druge plafonjere doma in sem opazil da so ozemljene samo enkrat (na kovinskem delu plafonjere) na drugem grlu pa ne več, greta samo modra in rjava žica tja. Hvala.
Samo modra in rjava se pelje na drugo.
Ker je pladenj kovinski je z eno potezo ozemljeno vse potrebno.
Pa naredi na koncu še kako razločno in jasno razvidno fotko ali dve, da poiščemo kakšno napačo, če si jo naredil.
Da ne bomo brali črne kronike....
..kaj še ne spiš ..zaspanc? Smile..hvala, samo to sem še rabil, da bo ziher. Zdaj bo vse super, mogoče bo pa res v črni kroniki ko bom menjaval žarnice naslednjič. Sem pa dolžen zdaj vsaj en pir če ne druga, torej feri in zaspanc, (to sta moja dva nova heroja da ne bo pomote :lol: ) - ko se vidimo častim pir; če me bo pa kdaj res spajtlalo, pa sem vama hvaležen da me že ni danes...hvala in lahko noč.

.zdaj rabim še samo malo plave in rjave žičke pa bo, varovalko ven in nima kaj bit...sem pa res zadnjič dal varovalko ven, poli pa sem rabo vtičnico, pa sem dal varovalko nazaj noter, potem sem pa pozabo in se vrnil na obdelavo plafonjere..in skoraj je bil joj..tak da pozor! vedno rajši prepustite elektriko mojstrom :roll:
No, če še nisi dokončal še eno opozorilo - pri teh grlih moraš paziti, da žice preveč ne "olupiš". Če predolgo žico montiraš tako, da jo porineš do konca v priključek, lahko po privitju žarnice nastane stik in ti ven meče varovalko!
LP,
Samojed
Iskanje po temi