2.3.2011 ob 19:03
aleks Napisal:taubi Napisal:EcoMax sem žal moral vrniti. Sem poiskušal kar nekaj kombinacij, verjetno pa premalo časa da bi bil 100% zadovoljen.samo malo, jaz robo dobim čez 2 tedna pa ti lahko posodim če bi rad eksperimentiral. v bistvu gre za kmečko varijanto: precizni upor ali AD595 za konverzijo signala 4-20 mA na 1-5 V, potem pa dimmer, in konverter ki pretvori 1-5 V v nekaj kar je dimmerju prebavljivo. to je poceni varijanta, recimo 60€. draga je pa frekvenčnik, za eksperiment mi je to predrago, to je minimalno 200€.
Če bo moja veza :lol: zrihtala Ecomax za ugodno ceno, ga bom verjetno kupil do naslednje kurilne sezone.
Je pa tudi moj PID kontroler v kombinaciji. Kaj točno še rabim da bom lahko ventilator krmilil preko 4-20mA izhoda pa tudi še nisem nagruntal.
Super, hvala za ponudbo. Časovno pa ni panike, ker dokler je še kurilna sezona ne bom nič nadgrajeval. Poceni pa itak ni nič. Že samo PID kontriler z TDPjem je bil 190€. Bi za ta denar dobil že ecoMax po redni ceni, a kaj ko ga takrat še ni bilo zunaj.
Če pa bi mogoče ti potreboval PID kontroler za kakšen test, v mesecih zunaj kurilne sezona pa samo javi.