Objave: 894
Teme: 17
Ocena:
0
Pojavila se je težava pri uporabi kamina, ki morda tudi ni :roll: .
Zanima me, če se tudi pri drugih uporabnikih širi po hiši kakšen čuden vonj med uporabo toplozračnega kamina... Vonj sicer za mene ni tako moteč, bolj za ženo in otroke.
Sumim sicer aluflex cev, da bi oddajala neprijeten vonj (kupljena bauhaus)... Nimam pojma... Cevi za prezračevanje skoraj zagotovo niso (sem jih uporabil za razvod toplega zraka) cevi so pocinkane.
Od začetka sem pripisoval ta vonj kaminu, ker smo ga komaj začeli uporabljat, predvsem, da še ni "prekurjen", pač novo in se morda žge kje kakšna barva ali kaj podobnega... Sedaj ga že uporabljamo tretji mesec pa ni nič bolje...
Morda kakšen nasvet, morda je kdo imel podobne težave... Kamin sem pripravljen tudi razbit in zadevo zamenjat (aluflex cev)...
LP, Boštjan
Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
Tole je pa zoprna reč.
Žal ti ne znam nič pametnega svetovati, ampak če že sam sumiš alu cev, potem zna bit ravno to problem?
Pri moji peči ni bilo praktično nobenega vonja... če pa je že bil, ga nismo zaznali, ker se je v prvem mesecu kurjenja še delalo not po hiši in je bil itak še bolj "industrijski vonj"...
Objave: 1521
Teme: 56
Ocena:
0
Tudi meni je smrdelo po bajti po zažganem. :oops:
Pa ne morem glih rečt da samo od začetka, tudi sedaj mi občasno "odišavi" bivalne prostore, pa sem šel na rozeto, kjer zrak piha v hodnik, nos tiščat pa ni kaj bolj smrdelo.
Povezava iz kamina do rozete je rebrasta ALUcev za nape...
Lp andrej
Ocena:
0
Sem že malo potolažen :roll: . Upam, da bo res izginil ta vonj... Macola pa še bo počivala v kotu :wink: .
Tudi jaz imam Aluflex cev za napo... Od začetka sem sumil res na barvo in upam, da bo tudi sedaj se tako izkazalo... Res je da kamin uporabljamo večinoma popoldan ko pridemo domov od nekje 17. pa do 22. ure, čez vikend pa čez cel dan... Bom ga še probal več krat dobro pregreti. Do sedaj sem kuril bolj zmerno po dve drvi, včeraj pa je žena gor zagnala štiri drve in je bil vonj res iztopajoč...
Gledal sem cevi, pri odprtini za rešetko in ni videti nobenih posebnosti na njej... Sem že tudi posumil na silikon, kjer sem tesnil spoje na dimniku, ampak ta nima takšnega vonja...
LP, Boštjan
Objave: 230
Teme: 1
Ocena:
0
Meni je smrdel silikon, za lepljenje spojev dimnih cevi. Mislim da sta dva tipa eden je do 300 C drugi pa do 700 C. Ne me točno držat za vrednosti, je pa med njima razlika. No jaz sem uporabil tega do 300 C in se je tudi smodilo, smodi pa dolgo. Poskusi enkrat na polno zakuriti, tako, da se res vse zažge, potem pa bi bilo po mojem mnenju ok.. Pri meni, če res na polno zakurim, (imam spodnja vratca na polno odprta), še vedno prismrdi, pri normalnem kurjenju pa ni problema.
Objave: 5372
Teme: 32
Ocena:
0
Sem ravno včeraj pisal v sosednji temi o pečeh na drva, da sem zasmradil kompletno hišo. Pa se je na šprgetu prepeklo in prekuhalo že mnogo hrane. Tudi "zažgali" smo ga skoraj ene parkrat, sploh ko kuri moja in pozabi zapreti loputo za dovod zraka. Tudi tesnila zgornje plošče nam je že vrglo ven....
Pa mi ga je včeraj uspelo še bolj zahajcati, zgornja jeklena plošča nad kuriščem je čisto oranžno žarela, smrdelo je pa po barvi tako močno, da smo celo hišo na ful zračili skoraj eno uro.
Boscho, ne boj se. Še kar nekajkrat ti bo kamin zasmrdel hišo. Enostavno ga boste morali nekajkrat razkuriti. 4 polenčka to niso. Potem pa ta vonj zgine.
Objave: 1154
Teme: 178
Ocena:
0
Meni pri novem kaminu in razvodu zraka (tudi rebraste alu cevi) ni popolnoma nič smrdelo. Kurimo že tretjo sezono pa ni nobenih tovrstnih težav. Gre pa za Nordico.
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
Aluminijaste cevi na začetku, ko jih pregrejmo, vedno smrdijo. Potem se pa unesejo. Isto velja tudi za tesnila, kite in barvo na kaminih. Nič se bat, bo vse v redu.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Objave: 11
Teme: 0
Ocena:
0
Kakšne cevi predlagate za razvod toplega zraka pri toplozračnem kaminu? Je aluflex ok ali smrdi?
Ima kdo kakšen sistem za reguliranje odprtosti teh cevi, da ne bi ogreval vseh prostorov enako, kamor bodo napeljane te cevi?
Je potrebno uporabiti ventilator pod kaminom (v mojem primeru bo najdaljša cev dolga cca 5m.)? Kakšen?
Ocena:
0
Evo smrad od kamina in cevi in ne vem česa še je že skoraj popolnoma izginil, sedaj še samo kurimo in se grejemo... Slabega zraka trenutno ni oz. smrdečega.
Se pa mi je pojavil drug problem, da je razvodna kaseta tako roča, da še estrih segreva in to tako, da je vroč, da se o ceveh ne pogovarjamo, sedaj moram razbiti tisti del estriha, da vidim kako je z izolacijo kaj in cevmi talnega.
LP, Boštjan
Objave: 4477
Teme: 98
Ocena:
4
Pospeši cirkulacijo zraka če se da. Vsaj poskusi, predno razbiješ. Sicer pa to je lahko težava, sploh glede na posnetke, ki sem jih naredil s termo kamero. Izpuh ima 70 stopinj, vendar pri meni (ni cevi) je to vseeno, če imaš cevi v tleh je pa huda.
LP,
Samojed
Objave: 235
Teme: 38
Ocena:
0
Si bon sposodil to temo. Namreč že nekaj časa zaznavamo smrad iz kamina, starega cca 50 let. Vonj je kiselkast. Na kaminu nismo nič delali, edino dimnik smo oblekli v volno in pločevino. Zakaj je začelo smrdeti ne vem. Pozimi ko smo kurili, ni nič smrdelo. Ima kdo kako idejo kaj narediti?
Objave: 1154
Teme: 178
Ocena:
0
A je kamin odprt ali zaprt?
Se mi zdi, da imajo saje oz. tista sajasta obloga v dimnika kiselkast vonj.
Sicer pa, 50 let star kamin, no ja, bo treba verjetno o kakšnem novem razmišljat, ne vem kakšna je bila tehnologija takrat?
Razen, če ne gre za krušno peč.