PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Problem z podnajemnikom

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sablja Napisal:Najemnino jemljem do 15. v mesecu za naslednji mesec-če je ne dobim jih 16. vprašam ali bodo še v stanovanju.
Dobro izmenjevanje nasvetov v tejle (in sorodni) temi.
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
urs Napisal:Kako bi zgledala "prisilna deložacija", če se najemniki s tem ne bi strinjali? (ker ob sporu se pogodbe odpoveduje sodno, pravi zakon)
Izvoli še enkrat:
Najemnik ima stanovanje v posesti in edino sodna deložacija je zakonita. V kolikor ga zabrišeš ven s prijatelji, bo zahteval sodno varstvo, plačal boš kazen in moral dovoliti ponovno vselitev - vrnitev v prvotno stanje. V roku nekaj dni! Plačaš tudi kazen, ker si "vzel zakon v svoje roke" in stroške!!!
Po sklepu sodišča, da mora sprazniti nepremičnino v posesti, se prisilna deložacija opravi najavljena s sodnim izvršiteljem. V kolikor najemnik ne sodeluje, je naslednja čez nekaj dni v spremstvu policije, ključavničarja,.... in se ga zabriše ven skupaj z njegovo lastnino.
Ostane pravda za stroške,....
LP
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.iba.si/">http://www.iba.si/</a><!-- m -->
Hmm... nekaj mi je svanulo... mogoče brezveze...
Kaj pa če je notri kot gost/turist in plačuje(š) turistično takso?
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Ataiba:kkao pa je z izvršilno najemno pogodbo. Mislim tisto ,ki jo podpišeš pri notarju in je veljavna kot uizvšbena-izvršitelj ga vrže ven ob neupoštevanju tega intega....
Ali to praktično drži,koliko stane ali jo je težko sestaviti?
Namreč sam bi šel v oddajanje samo pod tem pogojem...
LP

Še vedno moraš vložiti predlog za izvršbo. Torej je sodišče vmes. Kolikokrat bo treba povedati, da sam ne moreš nič narediti, razen v primeru samopomoči.

Zato sem postavil zgoraj "vprašanje" na temo tistega člena v pogodbi. Sicer je potem odgovoril AtaIba, čeprav je bilo mišljeno kot neke vrste vprašanje za razmišljanje avtorju - nisem hotel biti direkten, pa sem jih dobil od AtaIbe....

Ne gre to tako - če je spor, se gre na sodišče in ne more biti drugače. Tudi tisto, ko vprašaš 16., če imajo namen biti še naslednji mesec noter, je mimo. Če rečejo ja, pa ne plačajo, imaš iste težave kot avtor posta.
ataIBA Napisal:Izvoli še enkrat:
Najemnik ima stanovanje v posesti in edino sodna deložacija je zakonita. V kolikor ga zabrišeš ven s prijatelji, bo zahteval sodno varstvo, plačal boš kazen in moral dovoliti ponovno vselitev - vrnitev v prvotno stanje. V roku nekaj dni! Plačaš tudi kazen, ker si "vzel zakon v svoje roke" in stroške!!!
Po sklepu sodišča, da mora sprazniti nepremičnino v posesti, se prisilna deložacija opravi najavljena s sodnim izvršiteljem. V kolikor najemnik ne sodeluje, je naslednja čez nekaj dni v spremstvu policije, ključavničarja,.... in se ga zabriše ven skupaj z njegovo lastnino.
Ostane pravda za stroške,....
LP

to je to, kar je ataiba napisal

kar se pa pogodb piše pa poglejte sem:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://cekin.si/clanek/nepremicnine/najemnik-ne-placuje-najemnine-kaj-lahko-storim.html">http://cekin.si/clanek/nepremicnine/naj ... torim.html</a><!-- m -->
Jst bi pa mogoče samo povdaril en detajl... To vse velja pri ODPOVEDI pogodbe. Mislim da v primeru ko pogodba POTEČE (in se ne sklene nova) stvari lahko potekajo drugače...

V tem primeru po moje lahko dejansko narediš tako kot je že nekdo priporočal. Ko ni nobenega doma, kluč, vse na ulico ven (pa en počaka zraven da ne ukradejo kaj) in zamenjava ključavnice. Poleg tega da jih še tožiš za preostalo najemnino... Ti si v stanovanju ki je tvoja last, oni so na cesti in do stanovanja nimajo nobene pravne osnove... No, osebno "kmečko" mnenje seveda Smile Tudi mene zanima kako se bo zgodba razpletla... Zanimivo da ni nobenega foruma ki bi držal seznam takih ljudi. Ker očitno samo prehajajo iz stanovanja v stanovanje...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Če nočejo ven, ko pogodba sklenjena za določen čas preneha veljati, potem... sodišče - tožba - sodba - izvršba.
firefly Napisal:Jst bi pa mogoče samo povdaril en detajl... To vse velja pri ODPOVEDI pogodbe. Mislim da v primeru ko pogodba POTEČE (in se ne sklene nova) stvari lahko potekajo drugače...

V tem primeru po moje lahko dejansko narediš tako kot je že nekdo priporočal. Ko ni nobenega doma, kluč, vse na ulico ven (pa en počaka zraven da ne ukradejo kaj) in zamenjava ključavnice. Poleg tega da jih še tožiš za preostalo najemnino... Ti si v stanovanju ki je tvoja last, oni so na cesti in do stanovanja nimajo nobene pravne osnove... No, osebno "kmečko" mnenje seveda Smile Tudi mene zanima kako se bo zgodba razpletla... Zanimivo da ni nobenega foruma ki bi držal seznam takih ljudi. Ker očitno samo prehajajo iz stanovanja v stanovanje...

Če narediš to zadnje, gre pa tako: oni vložijo tožbo zaradi motenja posesti (in morebiti še tožbo zaradi škode, ki jim ne nastala) - sodba, ki je v prid njim, saj so bili posestniki in na koncu njihova vrnitev v stanovanje - nato pa tožba lastnika zaradi izpraznitve stanovanja - če je to pri hitrem sodišču, so v enih dveh do treh letih iz stanovanja vuni.
Čakaj, če pogodba poteče potem so oni notri nezakonito in jih lahko prijaviš policiji zaradi vloma v stanovanje? Ali si preveč laično razlagam zakon?
Zelo laično. Sodijo babe, ki imajo probleme z luninimi menami in na živce jim gredo lastniki, ki menijo, da lahko brez njih sami počno razne stvari.

Če so že v stanovanju, tam pa so bili po volji lastnika, ne gre za nezakonit vstop v stanovanje, ko preneha najemna pogodba. Tak očitek pa lahko faše lastnik, tako, da se na to temo brez sodišča po svoji volji ne bi zafrkaval.
ocitno samo se stara dobra fizicna sila pomaga Big Grin
gorann Napisal:ocitno samo se stara dobra fizicna sila pomaga Big Grin

Točno! 3 - 4 prijatelji dimenzije 2x2m. Ti pa tačas v gostilni častiš in si delaš alibi :twisted: .

Jaz sem to najmniku v stanovanju mojih staršev na tak način razložil in nikoli nisva imela problemov.

Pač "lepa besega lepo mesto najde" :lol:
Po domače, podpišeš najemno pogodbo, se vseliš in nikoli ne plačaš nič in lastnik te lahko samo z odredbo sodišča vrže ven. Ker to pri nas traja, boš vsaj 2-3 leta zastonj v stanovanju, potem pa ponovi vajo. Jao, kam smo prišli.
Johan_R Napisal:
gorann Napisal:ocitno samo se stara dobra fizicna sila pomaga Big Grin

Točno! 3 - 4 prijatelji dimenzije 2x2m. Ti pa tačas v gostilni častiš in si delaš alibi :twisted: .

Jaz sem to najmniku v stanovanju mojih staršev na tak način razložil in nikoli nisva imela problemov.

Pač "lepa besega lepo mesto najde" :lol:
kakor se grdo slisi je to se najbolj primeren nacin :?
dokler bo zakon scitil krsitelje in lopove na tak nacin, da bom jest placeval 30 let hipotekarni kredit, nekdo bo pa zivel notri zastonj in imel vec pravic kot lastnik sam, a bejz no bejz Big Grin

zdaj pa resno, kaj pa ce temu lopovu, ki izsiljuje, najdes nadomestno stanovanje, potemtakem bi moral zakonsko zapustiti tvoje stanovanje in se preseliti v drugo, saj si mu omogocil bivanje pod streho, je tako ali ni tako? Smile
ataIBA, imaš prav glede zakonodaje in načina izvrševanja.

Rad bi povedal (primerjalno) le to, da je omejitev vožnje skozi naselje (če drugače ni označeno) 50km/h, vendar nas veliko vozi hitreje, pa smo kaznovani le, če nas dobijo na radar. Od prijave tretje osebe, da voziš prehitro, brez dokazov , ni kazni.

Vedno se najde rešitev za težavo, ni pa nujno, da je pravna. Tudi najemnik v tem primeru ima kakšno šibko točko. Mogoče bi se poskušal pogovoriti z njim, naj on pove kako si je zamislil rešiti nastali problem. Ukrepe bi stopnjeval postopno in nazadnje če ne gre drugače bi se obrnil na pravno pomoč. Nisem nevem kakšen strokovnjak, vendar mislim da se zadeve lahko uredijo po mirni poti, drugače pa obstajajo tudi trši prijemi.
Vem, je pa lahko biti pameten za drugega.

16. jim povem, da pričnem postopek za izselitev in da imam prijatelja odvetnika, ki bo zelo pospešil dogajanje. Obnašam se tako kot se oni do mene. Če je potrebno stopnjujem neprijaznost tako kot oni. Končno je stanovanje moje, tako se tudi obnašam in jim za čas plačevanja najemnine le-tega dajem v uporabo.
:| lp
1 2 3 4 5
Iskanje po temi