Objave: 10
Teme: 7
Ocena:
0
Pred desetimi leti sem kupil hišo. Ob prvi meritvi (pred 5l) sem videl, da ima sosed ograjo cca 1m na naši parceli in to tik do naše hiše. Ni me preveč motilo, ker je tam njegovo dvorišče. Zdaj pa bi radi naredili fasado in je ograja moteča. Ali lahko zahtevam, da sosed odstrani ograjo oziroma jo odmakne?
Objave: 189
Teme: 8
Ocena:
0
Če imaš jasno viden mejnik potem ni problema. Če ne, najprej geodeta, kar bo še veselje.
Priporočam pa ti vseeno, da postopaš tako, da se najprej oglasiš pri sosedu in vidiš kako pa kaj. Razen, če ni že sedaj sovražno nastrojen, kar je v Sloveniji navada.
Objave: 1154
Teme: 178
Ocena:
0
Ni omenjeno, da sta s sosedom v slabem razmerju; torej pogovor ob kavici, pivu, špricerju, pa poskušajta rešit. Sosed naj bi seveda popustil, če pa ne, pa seveda geodetska izmera; če ima ograjo po celi dolžini 1 m na tvojem, je to že kar precejšnja površina.
Objave: 1748
Teme: 14
Ocena:
1
A se tukaj lahko upošteva priposestvovanje?
Objave: 10
Teme: 7
Ocena:
0
Priposestvovanje?
To hišo mi je prodal sosed. Povedal mi je, da hiša stoji na svojem. Tudi opomnil sem ga že, da bo enkrat treba premakniti ograjo. Zdaj smo na novo opravili meritve, ker smo nekaj prigradili in se meja tično vidi.
Objave: 189
Teme: 8
Ocena:
0
No, potem ni dileme, povabi ob sončnem dnevu soseda na pivo pred bajto in načni debato, če sta oba približno kultivirana in pametna, bosta rešila, če pa en ni, bosta pa na sodišču (kot pol slovenije)