PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Problem z podnajemnikom

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ko tole berem, mi gredo kar lasje pokonci. Kar se izterjave na silo tiče, sem imel sam opravka s tem in ti ne priporočam, ker trpijo živci, začne te obiskovati policija, na koncu se pa še izterjevalci obrnejo proti tebi. Razen če imaš prijatelje, katerim potem lahko uslugo na podoben način vrneš. Ampak najprej bi šel obvezno po pravni poti, potem pa bi obvestil elektro, komunalo, kabelskega operaterja, ogrevanje stanovanja in ostale, katerih stroške plačuješ, da zaradi teh in teh težav z najemnikom stanovanja prosiš-zahtevaš, da se izvrši začasen, oz. do nadaljnega izklop oz. odjava uslug in storitev.
Seveda pa najprej do odvetnika, da se začne pravni postopek zaradi povrnitve vseh nastalih stroškov.
Ko ne bodo imeli osnovnih pogojev za življenje (bubreki bodo ostali brez loja v smislu, da živijo kot bubreki v loju) se bodo sami odselili. Golazen.
Na začasen odklop lahko kar pozabiš.
Bo takoj sodišče izdalo odredbo zaradi nujnih življenjsko potrebnih dobrin, sploh ker je še otrok v družini.
Žal je tako.

Jaz mislim, da se bo ta nesramni najemnik morda unesel, če dobi klic iz kakšne od znanih odvetniških pisarn. Morda bi bilo dobro tudi izvedeti, kje je v službi in se potem obvesti delodajalca (ali pa najemniku pove, da boš delodajalca seznanil kakšnega prevaranta imajo v službi).
Potem ti ostanejo še mediji (kakšen Kanal A ipd....), ampak ključno je seveda vprašanje, kako preprečiti škodo v tvojem stanovanju, če ti je že sedaj odkrito grozil, da ti ga bo uničil.

Kakorkoli že pa sem mnenja, da moraš ukrepati. Status quo je še (naj)slabši.

Srečno in mirne živce!
medo9 Napisal:Na začasen odklop lahko kar pozabiš.
Bo takoj sodišče izdalo odredbo zaradi nujnih življenjsko potrebnih dobrin, sploh ker je še otrok v družini.
Žal je tako.

Jaz mislim, da se bo ta nesramni najemnik morda unesel, če dobi klic iz kakšne od znanih odvetniških pisarn. Morda bi bilo dobro tudi izvedeti, kje je v službi in se potem obvesti delodajalca (ali pa najemniku pove, da boš delodajalca seznanil kakšnega prevaranta imajo v službi).
Potem ti ostanejo še mediji (kakšen Kanal A ipd....), ampak ključno je seveda vprašanje, kako preprečiti škodo v tvojem stanovanju, če ti je že sedaj odkrito grozil, da ti ga bo uničil.

Kakorkoli že pa sem mnenja, da moraš ukrepati. Status quo je še (naj)slabši.

Srečno in mirne živce!

Kot so že drugi napisali; otrok gor ali dol. Če jim je kaj do lastnega otroka, se bodo nehali zafrkavati. Kar se opreme tiče, se po moje že sedaj obnašajo mačehovsko do nje in bo ob izselitvi vse v razsulu, kot je pustila jugo armada, ko je zapuščala Slovenijo. Odnesli so vse kar se je dalo, tudi zmontirane stvari so odmontirali ali odfleksali, kar pa se ni dalo, so pa razbili.
Ali je bila oprema pred vselitvijo najemnika foto dokumentirana? Po moje ne, nazadnje bodo še rekli, da so oni-najemniki opremljali stanovanje. Tako še vedno menim, da je odklop energentov in ostalih dobrin pametna poteza. Pa naj sodišče zahteva ponoven priklop. Vsaj ne bodo mogli reči, da jih nisi že sam poizkušal se jih čim prej reštiti iz stanovanja. In kaj bo sodišče takim "revežem" lahko vzelo? Avto na kredit, celo materialno življenje na kredit, nazadnje bodo pa objavili osebni bankrot.
V mojem primeru je po 8 letih (bi šlo tudi prej, pa smo čakali na poštenost dolžnika) rubežnik, katerega je bilo potrebno še posebej plačat, ker to ni vračunano v sodne stroške, slednji pisno potrdil, da je bil na terenu in da dolžniku nima več kaj vzeti, ker ga že pozna iz prejšnjih primerov in je že pobral za prejšnji primer, kar se je dalo. Aja, cena rubeža je €250, pa si kaj dobil ali nič. To sodišča, rubežnika in države nič ne zanima. Njih zanima tudi samo denar.
Zato je potrebno delno stvari vzeti tudi v svoje roke.
Nisva se razumela, nisem jaz zagovarjal najemnika, ker ima otroka.
Zaradi njunega otroka bo sodišče takoj izdalo prepoved odklopa, ker je elektrika, ogrevanje, voda ... pač eksistenčni minimum.
medo9 Napisal:Nisva se razumela, nisem jaz zagovarjal najemnika, ker ima otroka.
Zaradi njunega otroka bo sodišče takoj izdalo prepoved odklopa, ker je elektrika, ogrevanje, voda ... pač eksistenčni minimum.
Točno tako! In za ponovni priklop bremenijo lastnika, ker je dal nalog, čeprav nebi smel....
LP
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.iba.si/">http://www.iba.si/</a><!-- m -->
@ mvelnikar

Če boš čakal na sodišče ne bo ostalo veliko opreme v stanovanju in ne boš se jih še kmalu znebil.Takrat ko bo sodišče razsodilo bo ta audi vreden kot en star pralni stroj pa tud od tvojih živcev ne bo velik ostalo.Žalostno da ti nekdo grozi v tvojem stanovanju pa mu ne smeš izklopit elektrike......"PRAVNA DRŽAVA".
Želim ti veliko uspeha pri izselitvi aja pozabil si napisat v katerem nadstropju je Confusedhock:
LP :wink:
ataIBA Napisal:
medo9 Napisal:Nisva se razumela, nisem jaz zagovarjal najemnika, ker ima otroka.
Točno tako! In za ponovni priklop bremenijo lastnika, ker je dal nalog, čeprav nebi smel....
LP

Lej, v tej "pravni" državi dela vsak, kakor mu paše, samo pošten državljan, ki se najbolj drži zakonov, ga najbolj naj... Čeprav bi ravno davkoplačevalce morala najprej in najbolj zaščititi, saj ima od njih največ koristi, jih ne. Ker najemnik ne plačuje, se da odpoved in tudi davki se ne bodo plačevali od tega stanovanja. Na izgubi je tudi država.
In ker država tega ne razume, je stanje tako, kot je; brezpravno.
Torej, če si sam ne boš pomagal, ti tudi država ne bo.
ataIBA Napisal:
LP

Pa še to. Z izklopom bom pokazal najemniku in sodišču, da mislim resno in da se na mojih žuljih ne bodo greli. S tem pač prevzamem stroške ponovnega priklopa. Potem pač ne preostane drugega, kot samo še na silo. Nasilni vstop v lastno stanovanje. Imajo Avdija, pa naj v njemu živijo. Država naj jim da pa socialno stanovanje, če ima tako rada lenuhe in nategatorje vseh vrst.
Odklopit se da še marsikaj drugega, kar ni življenjsko pomembno.
Internet, kabelska, telefon, ...
jurek Napisal:Odklopit se da še marsikaj drugega, kar ni življenjsko pomembno.
Internet, kabelska, telefon, ...
...pa zraven še počistiti stanovanje in renovirati ključavnico ali pa kar vrata :twisted:

A ni rekel , da jim je pogodba o najemu že pretekla Smile...potem pa naj oni dokazujejo po sodiščih kako imajo pravico do uporabe tuje lastnine katere "pravno" nimajo v najemu :lol:
medo9 Napisal:Jaz mislim, da se bo ta nesramni najemnik morda unesel, če dobi klic iz kakšne od znanih odvetniških pisarn. Morda bi bilo dobro tudi izvedeti, kje je v službi in se potem obvesti delodajalca (ali pa najemniku pove, da boš delodajalca seznanil kakšnega prevaranta imajo v službi).

Dotični lahko glede na to, da je otrok v družini najemnika, obišče tudi CSD (center za socialno delo) in lahko mirne vesti javi, da je situacija v družini sumljiva. Prav lahko se tudi izkaže, da se najemnik tam izdaja za reveža in vleče otroške dodatke itd... ob novem avtomobilu. Ali pa tega avtomobila ni navedel pri prijavi za vrtec na občini...
Zadeva je sicer lahko dvorezna, če se CSD odloči, da jih bo ščitil, je pa ena ideja več.
drina Napisal:mvelnikar.
Ali si že kaj "rešil" :?:

Izgleda, da je sublimiral Confusedhock: .
Ni blema, saj je tema dobra kot opozorilo bodočim najemodajalcem in najemojemalcem :mrgreen: , da vejo kaj jih lahko čaka :evil: .
LP
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.iba.si/">http://www.iba.si/</a><!-- m -->
En predlog!? Kabeljsko in telefon jim lahko brez problema odjaviš! Na CSD pravijo, da je to luksuz!
:o zdaj ste me pa ustrašili. Sam namreč oddajam stanovanja v hiši, pa se mi v 6. letih ni zgodilo nič podobnega. Je pa res, da sem skrbno izbiral stranke in imam z njimi korektne odnose. Ravnokar se v enem stanovanju menjajo podnajemniki in bom še bolj previden.
Nekaj nasvetov, kako se jaz lotim zadeve. V pogodbi imam člen, da v primeru neplačevanja najemnine za 1 mesec lahko sprožim prisilno deložacijo. Če imajo najemniki pošten namen, potem podpišejo brez težav. Najemnino jemljem do 15. v mesecu za naslednji mesec-če je ne dobim jih 16. vprašam ali bodo še v stanovanju. Vsaj 1x mesečno ( pri pobiranju najemnine in obračunu stroškov ) pogledam v stanovanja.
S strankami komuniciram večkrat in jim jasno in vljudno razložim nepravilnosti.

Kaj bi naredil v primeru groženj, pa ne vem. Me pa pojezi, da bi kar fizično zagrozil, vendar vem da je edina rešitev diplomatska.
Kako bi zgledala "prisilna deložacija", če se najemniki s tem ne bi strinjali? (ker ob sporu se pogodbe odpoveduje sodno, pravi zakon)
1 2 3 4 5
Iskanje po temi