Objave: 140
Teme: 14
Ocena:
0
@ urs: a ni brezplačna pravna pomoč samo za tiste, ki dokažejo, da si ne morejo privoščit plačat odvetnika??
sicer pa veliko kompliciranja za to, da pridemo na isto... brezveze zapirat elektriko, vodo (to sploh ne vem če se da kr tko narest), al pa bohnedej še okna ven jemat... zapreš jih ven pa je... in očitno (čudo božje) imaš tudi določeno pravno podlago, da to nardiš. V tej prvi fazi po moje niti odvetnika ne rabiš met s sabo, morda kvečem mobitel z diktafonom, ki bo posnel morebitne grožnje (čeprov vprašanje spet kolk naša butalska sodišča upoštevajo take dokaze)...
Objave: 77
Teme: 4
Ocena:
0
Ananova
Stara fora z okni, ki so se je na veliko posluževali denacionalizacijski upravičenci stanovanj po Lj. Notri so imeli ljudi, ki so imeli pravico do neprofitnega najema, pa so se jih znebili na tak način.
Objave: 140
Teme: 14
Ocena:
0
S čim manj škode za koga... upam, da ne za pokvarjene podnajemnike... njih bi, froc gor al dol, pri takem obnašanju brez trohice slabe vesti vrgla ven, pa nej pa grozijo kokr čjo. Kar se pa lastnika tiče, mislim da je takšna deložacija zanj še najmanj škodljiva, razen če bi se mu zgoraj omenjeni tako ali drugače maščeval... ampak če bi imel tak namen, bi se mu v vsakem primeru, tud če bi lastnik sam vodo zapru al pa z goro kiflcev prišel pred vrata.
Objave: 47
Teme: 3
Ocena:
0
Še enkrat več se je izkazalo da je na trgu oddajanja nepremičnin kralj najemnik in ne lastnik nepremičnine, zakon je slab ker v kapitalizmu katerega se gremo na vseh drugih področjih v tem primeru ne zastopa interesa kapitala - se pravi lastnika nepremičnine. In potem sem država sprašuje zakaj večina oddaja stanovanja brez pogodb? Ravno zaradi takih kretenov kot jih ima v stanovanju mvelnikar! Če želi najemodajalec igrati fair in odvajati davke od oddajanja ter z najemodajalcem sklene pogodbo se je s tem dejanjem prijavil v igro, ki se igra na osnovi (slabih in starih) zakonov v počasni in skorumpirani sodni veji oblasti... Prav besen sem, ja... Karkoli narediš proti njim - odklopiš vodo, odklopiš štrom, ipd - gre za motenje posesti in te mirno tožijo... V primeru da ne bi imel pogodbe z njimi je scenarij - ko jih ni greš z petimi črnogorskimi prijatelji v flet, na hodnik odneseš vso njihovo kramo, zamenjaš ključavnico in potem skupaj počakate na vrnitev 'najemnikov' - ti pokličejo policijo, ki ji razložiš da te ljudi vidiš prvič v lajfu in se lahko gladko khmmm... Če pa imaš pogodbo pa vidim edini legalni način v tem da ko jih ni v stanovanju greš (s petimi črnogorskimi prijatelji za vsak slučaj) v flet skozi vhodna vrata s pajsarjem, odmontiraš vsa okna in jih odpelješ. 'Najemnik' bo itak vedel da si bil ti, ti pa seveda predlagaš da naj pokliče policijo zaradi vloma in kraje, če je ne on sam jo daj pa ti... Sranje, prav ne morem verjet da se to res komu dogaja še vedno... srečno kakorkoli že ...
Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
O sranje!!!
Sramota res, kaj se ti dogaja.
Jaz bi šel na tvojem mestu v kakšno bolj znano odvetniško pisarno.
Če je stanovanje vredno 300.000, naj ti ne bo žal za dobrega odvetnika.
Še dobro, da imaš najemno pogodbo.
Vse ostale variante, s črnogorci ali brez njih, so po mojem slabe zate.
Srečno in hvala, ker si to slabo izkušnjo delil z nami.
Bo marsikomu dobra šola.
Objave: 257
Teme: 46
Ocena:
0
V tem primeru, ko je najemnik tako skrajno nesramen in nemaren, je po mojem
kočni cilj Mvelnika predvsem zmanjšanje stroškov.
Jaz trdim, da ga nobena morebitna dobljena tožba najemnika ne bo toliko oškodovala, kot
to, kar se dela zdaj. Ne pozabite, da je stanovanje opremljeno - dela se
škoda, zelo verjetno se tudi tekoči mesečni stroški ne plačujejo - jaz zelo dvomim,
da bi katerakoli iztožena vsota presegala to, ki bo nastala, če tip ostane v stanovanju.
Tožakanje se lahko vleče leta - stanovanje in oprema se uničujeta, stroški naraščajo,
sodišča meljejo - na koncu se lahko obrišeš pod nosom za odškodnino....pa ne pozabimo,
da je ves ta čas stanovanje mrtva in visoko obdavčena teža - ki bi ta čas lahko služila
denar z novimi najemniki...
Sicer pa - posvet z nekaj odvetniki, ki poznajo primere iz prakse, lahko da pravo sliko.
Objave: 5000
Teme: 5
Ocena:
0
Polžek Napisal:...........................
Sicer pa - posvet z nekaj odvetniki, ki poznajo primere iz prakse, lahko da pravo sliko.
Tako naredi!
Urs ti je že povedal o motenju posesti. Najemnik ima tvoje stanovanje v posesti in edino sodna deložacija je zakonita. V kolikor ga zabrišeš ven s prijatelji, bo zahteval sodno varstvo, plačal boš kazen in moral dovoliti ponovno vselitev - vrnitev v prvotno stanje.
Tudi najavljen ogled dne ...in ob uri ... bo samo kršil določila pogodbe, ker ti ne bo dovolil vstopa.
Luknja v zakonu obstaja:
- najdeš kupca za stanovanje
- deda deložiraš
- sodišče zahteva vrnitev v prvotno stanje, ki pa ni mogoče, ker nisi več lastnik 8) stanovanja (mogoče mu tudi omeniš, da imaš kupca, ker bo mogoče skapiral, da se to lahko zgodi?)
- plačaš kazen, ker si vzel zakon v svoje rokice.....
LLP
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.iba.si/">http://www.iba.si/</a><!-- m -->
Objave: 2018
Teme: 20
Ocena:
4
Ja tudi sam oddajam nekaj stvari nekaj zase,. nekaj pa za druge, ki živcev nimajo več, pa je včasih bolje, da je pol leta ali še več prazno, kot pa dobiti napačnega....
Je pa pravilo,da pravilani, načelno sam jemljem le boljšepreverjene najemnike preko agencij, s temi je manj težav in enkrat sem vzel enega na pogled uspešnega poslovneža japija morda malo že mafijoza ...... in ........ vse se je držal, do pikice pogodbe, pa sem si rekel ob najemu, če bodo s kom težave ...... edino, kar je bil minus, da se je po 10 mesecih izselil, ker je našel eno silno ugodno varianto se malo zakreditiral in kupil nekaj ......... tako, da pravila ni!
Priporočam pa notarsko sestavljeno najemno pogodbo z vsemi ..če ji. kaj se zgodi če ...... z izvršilnim naslovom, skratka če če če ga lahko nasilno izselim, če sam ne gre .....pa še nekaj ne pozabite, splača se zmeram prijaviti najemnika, pa itak je na bruto nekje 15% davka, samo nihče te potem ne izsiljuje, če ....te pa prijavim dursu ......
....ja sem pa za najemnico že tudi plačeval cca 2000 eur stroškov z zamudnimi obrestmi, ker lastnik je odgovoren za to inupravitelj se je spravil name in izterjal do centa samo obrestim se je odpovedal, ker sem sam plačal ................... sedaj pa imam izvržbo na dolžnico in obresti rasejo, pa če ne prej gre čez ene 5 let v penzijo pa se ji bom na njo usedel .... samo kaj, ko sodišče samo z izvržbo packa že 1 leto ...........
Objave: 203
Teme: 6
Ocena:
0
No, da povem še mojo izkušnjo! Sem bil sam v najemu in sem iskusil tudi grožnje pa vendar sem se temu samo smejal! Plačeval redno in potem je prišel nek strošek, ki je bila investicija v stanovanje! Sam sem rekel, da tega ne bom plačeval saj to poveča vrednost stanovanju. Lastnik stanovanja se je skregal z menoj in jaz sem samo gledal in si mislil svoje. Nato sem lepo rekel, da grem ven, če misli, da bom to plačal!? In sem šel lepo ven in adijo. V tej ihti sem pozabil plačat komunalo!(eno položnico) In, ko sem bil prijavljen na drugem naslovu, sem dobil obvestilo, da sem tik pred tožbo z komunalo! Ker sem bil vezan z pogodbo, mi je vse sledilo! Tako kar se tiče neplačevanja položnic, si si sam kriv.
Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
Tudi v primeru, da je firma najemodajalec, gredo računi na lastnika.
On pa potem prefakturira najemniku.
Objave: 74
Teme: 1
Ocena:
0
mvelnikar.
Ali si že kaj "rešil" :?: