PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Nakup parcele - težak dostop

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lep pozdrav!

Nagledano imam parcelo v neki gorenjski vasi, ampak me moti ena stvar..
Parcela je sicer velika, je pa v naselju...asfaltirana pot, ki vodi do parcele, je cca 100 m pred mestom, kjer bi gradili hišo, precej zožana zaradi dveh starejših hiš, ki sta tako postavljeni. Torej- nobena hruška z betonom ali veliki bager ipd. se ne bi zrinil tam mimo (druge poti pa ni).
Kaj storiti? Se da to na kakšen način rešiti ali je bolje sploh ne kupiti te parcele, ker bi bili sami problemi in dodatni stroški?

Lp
T oso načeloma razlogi za znižanje cene parcele - da se vse naredit, vendar z več napora in posledično dražje. Bi šel mimo vsaj kak tovornjak s cigli? Kako je z dovozno potjo - je vknjižena, da ne bo še tu težav.

Sam bi dobro premeril in premislil, če je kje širina manjša od 2,3m (v ravnem delu, ne zavoju).
Hmm, se strinjam, najprej natančno poizvedi o vseh admin stvareh.

Sicer pa če so na Blejskem otoku sezidal cerkev in še kaj, zakaj potem nebi mogli vi ene hiške v lepem gorenjskem okolju? Big Grin Big Grin Big Grin

Lp
Sam se tudi zanimam za nakup parcelce nekje na obrobju, kjer pričakujem nižjo ceno. Zbiram informacije o realnih cenah parcel, za to bi te prosil, če lahko poveš kvadraturo in ceno parcele, mogoče tudi občino, lahko tudi na ZS.

Hvala !
Kamena doba se ni končala zato, ker bi zmanjkalo kamenja...
Pezo,

natančnih podatkov še nimam, ker sem šele kontaktirala latnika, če bi parcelo prodal (je naš znanec). On je za to sicer zainteresiran, vendar je vse odvisno od cene, ki jo bo postavil, če se za prodajo odloči.
Parcela je sicer velika 900 - 1000 m2 in leži v občini Kranjska Gora (ne prav v vasi Kr.Gora) . Parcela je komunalno opremljena.
Cene zazidljivih parcel na tem območju se gibljejo nekako od 150 €/m2 naprej. Predvsem so zazidljive parcele tu zelooo redke.
Se pa strinjam, da je težji dostop razlog za nižjo ceno..bomo videli, kako se bo razpletlo.
Nisem prepričana, da bi se med starima hišama zrinil tovornjak z opeko - če bi se, bi se z veliko težavo. Bolj verjetno je, da bi morali peljati večkrat po malo materiala.
Še to, Pezo...
jaz sem na tem koncu domačinka in se že kako leto (z možem) trudiva, da bi našla kako primerno parcelo. Doma imamo sicer kar nekaj zemlje (podedovane), na žalost je vsa nezazidljiva in v preteklih 10 letih nam ni uspelo spremeniti namembnosti niti eni. Če imaš kaka osebna poznanstva, je v malih občinah dostikrat lažje Big Grin :twisted:
150€ kvadrat'??!!! uffff taka cena za tako bogu za leđima? toliko je cena tu v tem naselju kjer mi zidamo pa je kompletni kumunalno urejena, raven teren, vse na parceli, asfalt cesta s pločniki, avtobus na vogalu, merkator in šola na vogalu mesto pa 3 minute preč.
jeeee mi imamo pa hiško jupi jupi jej! Smile
Hvala za info Smile . Kranjska Gora je precej daleč od mojih teženj, da je pa tam drago pa vem, saj je ženina sestra tam poročena.
Sam gledam bolj iz Kranja proti Tržiču, Preddvoru ali Cerkljam. Skoraj v mestu je kot pravi Lara komunalno urejena 130-150€, zato računam, da bi na kakšnih obronkih Gorič, Golnika, Trstenika ali podobno našel kaj za 50€. Najbrž optimistično, a vendar, glede na smernice stan.sklada bo mogoče mogoče Big Grin Big Grin
Kamena doba se ni končala zato, ker bi zmanjkalo kamenja...
haha, :lol: 50€...ta je pa dobra... sem doma tam, pa sva z mojim tudi gledala parcele, pa se prvo kot prvo sploh nobena ne prodaja v goričah, na golniku se pa dve prodajata in sta obe krepko čez 100€/m2. Mislim da se je nekaj časa nazaj prodajala neka parcela v goričah po 90€/m2, samo je neki miš maš glede dovoza in jo nihče ni hotel kupiti, zdaj je pa lastnik umaknil prodajo. Če bi za 50€ dobila kje, jo koj kupim Smile v goričah seveda.

In HB da smo bogu za leđima-eni imamo pač radi mir in naravo in ne mestnega hrupa, pa tudi če se moramo do trgovine peljati z avtom, šolo imamo pa itak v vasi, do kranja je 8,5km (10min), do LJ pa 40km (pol ure)-ni panike Big Grin
BogyX Napisal:T oso načeloma razlogi za znižanje cene parcele - da se vse naredit, vendar z več napora in posledično dražje. Bi šel mimo vsaj kak tovornjak s cigli? Kako je z dovozno potjo - je vknjižena, da ne bo še tu težav.

Sam bi dobro premeril in premislil, če je kje širina manjša od 2,3m (v ravnem delu, ne zavoju).

Se popolnoma strinjam z tem odgovorom. Vse je mogoče - za taprav denar.

Dodal bi samo še to da z leti verjetno ne bo nič bolj enostavno. Obstaja še veliko stvari na katere človek ne pomisli, npr. dostava kurilnega olja, pa pluženje pozimi....

Če pa slučajno lastniško ni dobro rešeno potem pa samo stran. Poznam primer ko bi 3je sosedje radi uredili dovozno makadamsko pot (luknje 20 cm), imajo denar vednar 4 sosed ne dovoli. Nevem sicer kako točno je z lastništvom tam.

Kot rečeno - vredno temeljitega premisleka.
Citat:asfalt cesta s pločniki, avtobus na vogalu, merkator in šola na vogalu mesto pa 3 minute preč.

Lara, tole je morda komu kvečjemu situacija za zbijanje cene. Veš, niso vsi taki ki hočejo živeti 3 min. od mesta, pa imeti mercator in šolo za vogalom. Nekateri so/smo pripravljeni več cekinov odšteti ravno zato, ker so malo odmaknjeni od vsega tega, kar si ti tako močno želiš, pa zato še vedno nismo bogu za hrbtom. Ko pa govorimo o Kr. Gori, je pa povsem jasno, da so cene precej višje kot v nekem Kranju.
To je samo moje mnenje...
Pezo Napisal:Hvala za info Smile . Kranjska Gora je precej daleč od mojih teženj, da je pa tam drago pa vem, saj je ženina sestra tam poročena.
Sam gledam bolj iz Kranja proti Tržiču, Preddvoru ali Cerkljam. Skoraj v mestu je kot pravi Lara komunalno urejena 130-150€, zato računam, da bi na kakšnih obronkih Gorič, Golnika, Trstenika ali podobno našel kaj za 50€. Najbrž optimistično, a vendar, glede na smernice stan.sklada bo mogoče mogoče Big Grin Big Grin

zelo optimistično, tudi jaz gledam na tem koncu (in živim na tem koncu), pa ne samo parcele, pa je že kakšna za 100e na kvadrat cel dosežek.

Večinoma so za 100 e/m2 tud komunalno neopremljene.

Glede na cene bi si človek mislil, da imamo peš do ljubljane.
Od kje take cene mi ni jasno.

Še na veternem, ki je res boguiza nogu se parcela v hribu prodaja za 90e/m2 neopremljena seveda. Za zjokat.
alinka Napisal:Če bi za 50€ dobila kje, jo koj kupim Smile v goričah seveda.

4km naprej v Seničnem imaš 2. Ena za 90€, ena pa rahlo v senci za 37€ (2327m^2).
za 110€ na meter pa dobiš tako parcelo, ki ima 2200 kvadratov in postavljeno hišo + čebeljnak Smile
Minnie Napisal:
Pezo Napisal:Hvala za info Smile . Kranjska Gora je precej daleč od mojih teženj, da je pa tam drago pa vem, saj je ženina sestra tam poročena.

zelo optimistično, tudi jaz gledam na tem koncu (in živim na tem koncu), pa ne samo parcele, pa je že kakšna za 100e na kvadrat cel dosežek.

Večinoma so za 100 e/m2 tud komunalno neopremljene.

Glede na cene bi si človek mislil, da imamo peš do ljubljane.
Od kje take cene mi ni jasno.

Še na veternem, ki je res boguiza nogu se parcela v hribu prodaja za 90e/m2 neopremljena seveda. Za zjokat.

Ali se da kej več izvedeti o teh parcelah na Veternem? Lahko na ZZ.
Ti bom kar linke nalimala.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id_regije=3&nep=3&posr=1&detail=5386332&pic=1145084.jpg">http://www.nepremicnine.net/nepremicnin ... 145084.jpg</a><!-- m -->

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id_regije=3&nep=3&posr=1&detail=5433120&pic=1316337.jpg">http://www.nepremicnine.net/nepremicnin ... 316337.jpg</a><!-- m -->
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id_regije=3&nep=3&posr=1&detail=5457527&pic=1371874.jpg">http://www.nepremicnine.net/nepremicnin ... 371874.jpg</a><!-- m -->
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id_regije=3&nep=3&posr=1&detail=5245644">http://www.nepremicnine.net/nepremicnin ... il=5245644</a><!-- m -->
1 2
Iskanje po temi