Objave: 18
Teme: 5
Ocena:
0
Pozdravljeni
V načrtu imam kupiti vikend v 3 gradbeni fazi.
Ima hišno številko in uporabno dovoljenje lastnik pa
mi ne namerava dati gradbenega dovoljenja in načrtov (razlog mi je neznan).
Ker bi vikend rad dokončal me zanima ali bom še potreboval gradbeno dovoljenje in načrte
saj že imam uporabno dovoljenje.
Hvala za vaše odgovore in lep večer še naprej
Jure
Objave: 3209
Teme: 61
Ocena:
17
Gradbeno dovoljenje in načrte lahko pridobiš sam (kopije) iz arhiva na upravni enoti. Js bi na tvojem mestu omenil prodajalcu, da če mi ne da gradbenega dovoljenja, da ga boš/bom pridobil sam iz arhiva na UE. Zna se zgodit, da bi v tem primeru začel s kakšnim cincanjem.
Če je objekt izgrajen po gradbenem dovoljenju, dodatnih papirjev ne potrebuješ.
Kar se uporabnega dovoljenja tiče, ne pomeni kaj dost, če objekt ni izveden po gradbenem dovoljenju. Ti objekti namreč nimajo tehničnega pregleda, ampak se uporabno pridobi le z izjavo projektanta in nadzora, kar je pa bl tako-tako. Na žalost ne garantira ničesar.
Mimogrede. To da ti ne izroči papirjev (gd in projekta) bi se meni zdelo zelo sumljivo.
Objave: 135
Teme: 7
Ocena:
0
Jurekrt, zelo ti priporočam, da greš na UE pregledat gradbeno dovoljenje oz. če je vikend zgrajen v skladu z gradbenim dovoljenjem. Lahko da ima uporabno dovoljenje, ampak to še vedno ne pomeni, da ni bilo kaj dograjeno ali povečano ... papir prenese vse :?
Ocena:
0
A lahko gradbeno dovoljenje na UE vidi kdorkoli tudi če ni lastnik ali kakorkoli povezan
z nepremičnino. Ga vidiš takoj ali je čakalna doba.
Hvala za odgovore
LP
Ocena:
0
A to traja recimo uro (mal pač počakaš) ali nekaj dni (dobiš po pošti obvestilo).
Ali moraš to iti na UE v občini kjer je nepremičnina ali v katerikoli.
Hvala za odgovor
LP
Ocena:
0
Hvala za dosedanje odgovore.
Zdaj ko sem raziskal vse skupaj sem prišel do ugotovitve.
Na parceli je stal vikend zgrajen pred 67 letom (torej brez potrebnega gradbenega dovoljenja) za katerega je lastnik dobil uporabno dovoljenje in z njim hišno številko.
Po pridobitvi uporabnega dovoljenja je ta vikend podrl in zgradil novega podobnega
brez vednosti države. Zato nima gradbenega dovoljenja uporabno pa ima ampak od starega vikenda.
Kje bi jaz lahko videl kaj država misli da stoji na parceli (primerjava kako zgleda vikend za državo in kakšen je dejanski na parceli).
Lep pozdrav
Objave: 61
Teme: 0
Ocena:
0
Javni (uradni) podatki o zemljiščih in stavbah v Sloveniji:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://prostor3.gov.si/javni/javniVpogled.jsp?rand=0.29299841910150515#">http://prostor3.gov.si/javni/javniVpogl ... 910150515#</a><!-- m -->
(najprej pokaže samo osnovne podatke, s kikanjem zelenih puščic pa se odpirajo podmeniji in pod-podmeniji)