PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri kaminski vložek nordica?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
NORDICA KAMINSKI VLOŽEK : Vgradni, moč 9 kW, z ventilatorjem, premer dimne cevi 16 cm, priklop dimne cevi zgoraj, mere: 69 x 55 x 45 cm, masa 145 kg, črne barve. več

Cena je 900 eur v Merkurju.

Vaše izkušnje?

Potrebujemo za prostor velik 60m2, za dogrevanje ob hudih zimah poleg tč in talnega gretja. Vgradili in obzidali bi ga sami. Sicer so nam lešši drugi, a je cena tista, ki prevaga. Ne bi pa želei kupiti škrt zadeve, ki bo več nagajala kot koristila.

Hvala.
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewtopicunichr("46")php?f=7&t=11506&st=0&sk=t&sd=a&hilit=nordica[/url]

Odlično branje, zelo kul kamin.
...upss...hvala za link, ki je res koristen, veliko inf., sam s tistim "kul"kamin, mi ni jasno tvoje mnenje. Je realno ali sarkastično? LP
Za 60 kvadratov pozabi na ventilator in ostalo šaro, tak kot ga imam price celo cenejši. Več najdeš v mojem spletniku, če pa pride berghaus zadevo v živo pogledat bo pa še po "neodvisni" plati lahko napisal mnenje.
LP,
Samojed
Samojed Napisal:Za 60 kvadratov pozabi na ventilator in ostalo šaro

Točno to sem hotel povedati.

Pri nas je interesantna zaradi možnosti, da jo dobimo dokaj poceni.

Samojed, definitivno pridem.
Berghavs
lepo bi te prosil za nasvet .Sem tik pred nakupom kaminskega vložka Nordica 60 ventilato. Kvadratura je tudi pri mojem bivalnem vikendu (hiš Big Grin ) podobna tvoji.Na forumu pa sem zasledil ,da si se ti isto spraseval o pregretju prostorov (učinku savne ).Torej zanima me kako stvar, deluje se ti pregreva prostor ,ko kuriš in ali imaš kakšne probleme ,ki so meni še trenutno skriti.Predvsem pa me zanima ,če bi kaj storil drugače ,če bi bil spet pred to odločitvijo.
Za odgovor se ti že v naprej zahvaljujem.
lp
Andrej
Odgovoril v sporočilniku :-)
Nordica je zaradi svoje kompletno litoželezne izvedbe zelo dober kamin za ta denar, ima dovod primarnega in sekundarnega zraka ki potuje po šipi navzdol in ščiti šipo pred sajami, tako čiščenje ni tako pogosto potrebno.
Če bodo cevi za zrak napeljane v zgornje nadstropje fi 125 mm bo gravitačno zrak sam tudi brez ventilatorjev grel gornje nadstropje.
Iskanje po temi