PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Kakšne so cene gozda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kakšne so kaj cene gozda?
Gre za 5 ar-ov dokaj nekvalitetnega gozda (nekaj grmovja in par kostanjev), ki bi mi bil aktualen predvsem zato, da bi imel lepše zaključeno parcelo (do javne poti in z druge strani do potočka).
500€. Sicer odvisno tudi od lokacije (Obala zaradi špekulativnih razlogov bistveno več).
Ja pozdravljen,cene gozda so pa takšne(namreč vem kjer smo kupovali gozd in smo se dodobra pozanimali)
-gozd z kvalitetnim lesom-tehnika je od45centov navzgor,odvisno od lege količine itd...
-gozd mešan majn tehnike bolj drve je okrog 35centov.
-Če pa ga prodaš državi,Skladu Kmetijskih Zemljišč RS ti pa za srednje kvalitetni gozd plačajo največ 32centov.
-Takšni gozd ki pa si opisal ti pa ni več vreden kot 10centov za m2.
lp...
lahko se zanimaš za ceno gozda ampak ceno ti bo postavil prodajalec lastnik.
Ti boš ceno sprejel ali ne .
Če mu je prodaja nujna bo cena nizka, če pa je nakup na tvojo željo in usluga prodajalca, da ti bo sploh proda pa bo precej visoka. V tem zadnjem primeru bo cena verjetno kar na čez in ne na m2.
gita Napisal:Ja pozdravljen,cene gozda so pa takšne(namreč vem kjer smo kupovali gozd in smo se dodobra pozanimali)
-gozd z kvalitetnim lesom-tehnika je od45centov navzgor,odvisno od lege količine itd...
-gozd mešan majn tehnike bolj drve je okrog 35centov.
-Če pa ga prodaš državi,Skladu Kmetijskih Zemljišč RS ti pa za srednje kvalitetni gozd plačajo največ 32centov.
-Takšni gozd ki pa si opisal ti pa ni več vreden kot 10centov za m2.
lp...
Pa kdo misliš, da ti bo prodal 5 arov za 50 evrov. Brat je pred 3 leti prodal skladu kz 12 ha pa je dobil 45000 e .
Ce je parcela poleg tvoje hise oziroma nekje blizu naselja je gozd bistveno vec vreden kot nekje sredi nicesar na pohorju, jelovici, pokljuki....
Vsaj jaz bi tako cenil. Pa ni vazno ali bi bil kupec ali prodajalec. Ce ti pa zadeva vpliva se na dostop potem pa sploh!
ja za ene 10 000 do 30 000 E pa se bosta že zmenila, ker ti to nujno rabiš Big Grin
Gozdno zemljišče pada v kategorijo kmetijskih zemljišč in gozdov in se promet s tovrstnimi zemljišči opravlja v skladu s zakonom, ki ureja to področje pomeni, da zemljišče preko javne objave mora biti ponujeno predkupnim upravičencem (7 kategorij prednostnih upravičencev). Cene gozda se giblje od 0,5 EUR/m2 do 10 EUR/m2. Na ceno vpliva predvsem položaj parcele (lokacija, dostopnost, uporabnost), količina in kvaliteta lesne mase kar pomeni donosnost, konfiguracija terena, naklon in podobno.
Če je ta kos gozda, ki bi ga rad kupil, že parcela, bo šlo, če pa je gozdna parcela v komadu manjša od 5ha, se pa itak ne sme več razparcelirat in jo je treba obravnavat torej celo...
Citat:Ce je parcela poleg tvoje hise oziroma nekje blizu naselja je gozd bistveno vec vreden kot nekje sredi nicesar na pohorju, jelovici, pokljuki....
Vsaj jaz bi tako cenil. Pa ni vazno ali bi bil kupec ali prodajalec. Ce ti pa zadeva vpliva se na dostop potem pa sploh!

Ne gre za hišo ampak za zidanico (vikend, če je tako bolje) in ta gozd sploh ni blizu stavbe ali me kakorkoli moti. Tudi dostop mi ne omejuje, saj je ta del gozda čisto v dolini, na robu parcele.
Kot sem omenil, gre samo za to, da bi bila z nakupom te špice gozda zaključena moja parcela do gozdne poti z ene strani, na drugi strani pa do potočka.

Vseeno hvala vsem za komentarje; jih bom povprašal in ponudil največ 400€, ker mi nakup sploh ni ključnega pomena!
500m2 gozda za 400eur??....vsaka čast če ti bo uspelo kupit za ta denar....pa ni vazno al je kvaliteten al ne
cena za gozd je čisto OK, ceno mu pa lahko bistveno dvigne, če je to samo gozd na papirju in se pričakuje neko "stavbno" zemljipče. TE pa vemo da v LJ lahko rinejo tudi proti 4 mestni cifri.
Citat:cena za gozd je čisto OK, ceno mu pa lahko bistveno dvigne, če je to samo gozd na papirju in se pričakuje neko "stavbno" zemljipče. TE pa vemo da v LJ lahko rinejo tudi proti 4 mestni cifri.

Ma, ne, kot sem že omenil je to bolj grmovje ob robu gozda...ma kakšno stavbno zemljišče, to je v vinorodnih krajih, ta del gozda pa je na takem klancu, da tudi hodiš težko, skratka nič od nič, sploh ne vem, če se bi lahko temu delu reklo gozd?
Poetem pa se drzi cene pod evro. Samo ce kdo na javni drazbi kaj vec, da ne bo potem slabe volje.
kot je že en predhodnik napisal , gozdne parcele manjše kot 5 h se ne sme in ne da parcelirati.
Razmišljaj o izravnavi ,ureditvi meje . sosedu pa plačaš tiste par kvadratov v žep in boš najceneje prišel skoz. Nebo ti treba prepisa delat in uknjižba v zk je po vradni dolžnosti .
Pogoj pa j, da se lahko preko geodetske izmere prenese najveš 500m2 oziroma 5% najmanše parcele ki je v postopku.
To bo zate najbolje če se da . Naročiš izmero se dobite na terenu postavite mejnike podpišete zapisnik o mejni obravnavi na terenu in to je to. Potem geodet in geodetska vse sama naredita. Samo bistvo je ko dobita z sosedom odločbo iz geodetske da se ne pritožita in zadeva je urejena in preknjižena.
1 2
Iskanje po temi