PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave DOVOD SLANICE TČ ZEMLJA VODA-POZICIJA PRIKLJUČKOV

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pred montažo kurilnice bi rad sfiniširal stene. Nimam pojma na kakšni višini si naj pustim cevi (alkaten 5/4) iz stene in z kakšnimi fitingi jih naj zaključim. Priključki so na levi strani predvidene pozicije TČ.TČ še ni izbrana, različni ponudniki pa različno svetujejo. Rabim takšno varianto da bo prav za vse. Kako imate narejeno ostali, oziroma kako delate instalaterji?

lpJ
Kakšna ideja morda??
Danes se mi ravno štema in ometava pa nebi rad dvakrat.

lpJ
Jes Napisal:Kakšna ideja morda??
Danes se mi ravno štema in ometava pa nebi rad dvakrat.

Poglej specifikacijo višine priklopa TČ ki so ti prišle v ožji izbor. Običajno se takoj za prehodom skozi steno naredi prehod iz plastke na baker. Predvidi še prostor za morebitno ekspanzijo v kolikor le ta že ni integrirana v TČ.

lp, janez
Hvala zaenkrat.

Mislim, da jih bom iz stene spustil na cca 150 cm višine, v steno bom izdolbel luknjo cca 30*40 cm v kateri se bo izvedel prehod na baker, luknjo pa bom kasneje pokril z blendo. Ali razmišljam vsaj približno prav??

lpJ
Jes Napisal:Hvala zaenkrat.

Mislim, da jih bom iz stene spustil na cca 150 cm višine, v steno bom izdolbel luknjo cca 30*40 cm v kateri se bo izvedel prehod na baker, luknjo pa bom kasneje pokril z blendo. Ali razmišljam vsaj približno prav??

lpJ

Prehod delaj izven stene, cevi v steni pa dobo izoliraj - kondenz. Pri meni je prehod izveden na cca 80cm.

lp, Janez
Hvala za info in sliko, prehod bom moral narediti v luknji v steni ker mi cevi pridejo iz tal, izolirati pa vsekakor nameravam izdatno. TČ ne bo imela vgrajenega bojlerja ali zalogovnika, tako da računam da bo črpalka čimbolj v kotu, kolektorske cevi pa pridejo iz stene nad njo iz leve.

lpJ
Iskanje po temi