PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Polnjenje klime s plinom

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Živijo!
Ker sem bil neroden, mi je iz klime pobegnil plin R407. Kupil sem kilsko kartušo, manometer in ostalo, da si zadevo napolnim, sedaj pa mi nekaj ni najbolj jasno, pa preden naredim bedarijo, bi bil vesel kakšne pomoči iz strani tistih, ki so to že počeli, oz. " obvladujejo situacijo". Zvakumiram cel sistem. Na manometru je skala do max. 35bar in 75 st. celzija za plin R407.
Je to razpredelnica, po kateri bi naj bil plin napolnjen v nedelujočem stanju kompresorja (takrat ko sistem napolnimo), ali takrat, ko kompresor deluje in bi naj komprimiral plin do željene temperature. Recimoi, če bi želel, da klima greje s 50 st. celzija, kako bi jo bilo potrebno napolniti?

Hvala
Vem samo toliko, da se polni pri delujoči klimi (avto), pa najbolje je imeti podatek, koliko gramov plina gre not. Potem se ne moreš zmotit. Prej pa vakuum držat pol ure (ugasnjena klima). Polniš na strani, kjer je tlak nižji (za uparjalnikom)
Tomaz
Kako pa sploh spraviš plin v klimo če ne deluje Smile
Normalno, da mora delovat, ker se polni na sesalni tlak - to je tisto, kar gledaš na manometru.
švasamo da je vesele
Kje si pa kupil plin? Koliko stane?

Lp
Nisem pripisal, da je klima za hlajenje oz. gretje stanovanja, ne avta - sory moja napaka.
Če je plin polnjen v kartuši (flaši), je verjetno polnjen pod določenim pritiskom in ga je možno spraviti v klimatsko napravo tudi brez tega, da bi kompresor deloval, ali se motim? V kakšni poziciji pa bi naj bilo delovanje klime med polnjenjem - gretje, ali hlajenje? Ventil za polnjenje plina je odprt, kaj pa drugi? Je med polnjenjem tudi odprt in se polni celi sistem?
Plin sem kupil v Mariboru pri Semiču, pakiran je v kilske "flaše", stane pa 20.000 sit. Vem da je cena svinjska, to pa zato, ker je kartuša ponovno napolnjiva. Zgleda kot majhna jeklenka za kisik, ki jo je možno znova in znova polniti pri kakem serviserju, ki ima plin v večjih količinah. Z drugimi besedami rečeno - plin stane 5000, "flaša" pa 15.000 sit. Ugodno, ni kaj
Big Grin
za ta denar bi ti jo napolnil strokovnjak LOL
Uf, naredil sem napako!
Narobe sem napisal ceno za plin. Ni 20.000, ampak 8000 sit. Prodajalcu sem naredil krivico - se opravičujem. Zamešal sem cene med seboj. Torej liter oz 850g plina R407C pride 8100 sit.
In kaj bi bilo boljše, če bi mi napolnil klimo strokovnjak? Tudi strokovnjaki delajo napake, samo na žalost na račun tistih, ki jih plačujejo. Tudi ko smo prvič seksali, ni šlo vse tako gladko kot danes, ampak smo se pa vseeno naučili, pa nismo rabili nobenega strokovnjaka zraven Big Grin Šalo na stran. Zadevo sem napolnil na novo, deluje kot je treba in to je bistvo vsega, tisti LOL pa bom spregledal. Tudi če bi me stalo vse skupaj kot sem prvič napisal, mi vseeno za razliko od tistih ki dajo sistem polniti ostane materijal oz. orodje, ki ga lahko tudi kdaj kasneje uporabim in to za ceno enkratne polnitve klime serviserja. Hvala za pomoč.
eh daj no, kaj se zdaj norca delaš iz mene ali kaj?

najprej si napisal da si dal za plin 20 jurjev. Za ta denar mi strokovnjak menja plin in še vrt zaštiha, pa še pol jeklenke plina se mi ne valja nekje doma (ki ga ne bom več rabil).

če si potem spremenil dejstva in napisal da si dal za plin 8 jurjev pa ni moj problem. jaz sem ti napisal za 20 jurjev.

kar se pa dela strokovnjakov tiče pa je vse odvisno od TEBE, oz. kje in kakšne strokovnjake iščeš in najemaš.

Tukaj vsakdo išče nekoga ki bi mu na fuš nekaj naredil, pa brez računa, itd. ko pa gre potem kaj narobe pa so "strokovnjaki krivi".

sicer si pa ti tudi strokovnjak če si plin iz klime spustil :roll:
Glej pitboss!
Nobeden se ne dela norca iz nobenega. Si pač prej spesnil svoj članek, preden sem napisal, da sem se zmotil, tako kot si se verjetno tudi ti, ker ta forum mislim da ni namenjen prepiranju in žaljenju. Nobenega nisem prosil, da mi mora kaj zastonj narediti, ali pa brez računa, ampak samo za nasvet, kar pa očitno nisi razumel. Kar se pa strokovnjaka tiče.....preberi si še enkrat svoje prejšnje sporočilo, pa boš videl, da se tudi v tebi skriva velik strokovnjak :wink:
prvič... nič nisem pesnil.

drugič... nič se nisem zmotil

tretjič... nihče se ne prepira

četrtič... če napišeš da si dal 20k SIT za plin in ga potem še moraš sam polniti, jaz pa napišem da je za ta denar boljše plačati strokovnjaka, potem pa ti znižaš ceno za 60% in cinično napišeš:
Citat:In kaj bi bilo boljše, če bi mi napolnil klimo strokovnjak?Tudi strokovnjaki delajo napake, samo na žalost na račun tistih, ki jih plačujejo.
potem ti pa ne morem pomagati če ti ne potegne zakaj me je razburil tvoj post.

če bi v štartu napisal da si dal 8k za plin in se potem sam zajebavaš s polnenjem (čeprav mi še zdaj ni jasno kako si ga sploh ven spustil), bi mi bilo jasno v čem je poanta, če pa napišeš da te samo plin stane več kot plin + polnjenje, potem pa mi, oprosti, ni več nič jasno.

petič... hmm, mogoče sem omejen, ampak tvoje zadnje pripombe pa ne znam v kontekst vstavit.

lp, 8)

aja ps:

kar se pa tiče tega:
Citat:Nobenega nisem prosil, da mi mora kaj zastonj narediti, ali pa brez računa, ampak samo za nasvet, kar pa očitno nisi razumel
pa mislim da ti nisi razumel, zato ti bom še enkrat napisal nasvet ki se navezuje na tvojo prvo cifro:

če te pride samo plin 20 jurjev, rajši plačaj strokovnjaka ker te bo prišlo ceneje. LOL pa ne rabiš spregledat ker se navezuje na tvojo cifro nabave materiala Big Grin. Je pa tvoja logika
Citat:Tudi če bi me stalo vse skupaj kot sem prvič napisal, mi vseeno za razliko od tistih ki dajo sistem polniti ostane materijal oz. orodje, ki ga lahko tudi kdaj kasneje uporabim in to za ceno enkratne polnitve klime serviserja.
super. Ko moraš gume na avtu menjat se tudi bolj splača mašino kupit, sicer stane, ampak je fajn ko ti ostane pa lahko do konca življenja sam gume menjavaš, potem pa začneš še sorodnikom in znancem, pa že maš lahko obrt. pa se pokrije.

ajaaaaa zdaj razumem LOL

whatever
He, he, fanta, škoda vroče krvi, saj menda lahko dela vsak kar hoče, pa zmotiš se tudi lahko. Verjetno pa ne bereš foruma redno, drugače bi tudi vedel zakaj je bil plin izpuščen iz klime. Predlagam, da se na forumu pišejo mnenja in se svetuje, takšne vrste pregovarjanja pa si pustite za v gostilno....., kaj pa komu pomaga, če je kupil plin za 20, 200 ali pa miljon, koneckoncev vsak to naredi za svoj denar, ane!!??? Smile
Lahko bi pisal in pisal, ampak .........prav imaš pitboss Big Grin
kot sem že napisal... whatever :roll: :roll:

tudi jaz bi lahko pisal in pisal, pa je še razmišljanja škoda. :lol: :lol: :lol:
Iskanje po temi