PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Problem z ostrešjem

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni, po dolgem času se spet malo javljam na forumu pač 1001 stvar in zmanjka časa za vse :oops:
torej problem: leta 2006 se je stanovanjska hiša prenavljala, zamenjalo se je komplet ostrešje (tramovi, špirovci,...) na novo položila nova kritina (jeklena s posipom). Dela je izvajal pooblaščeni krovec. Vse uredu in prav do septembra letos, ko so se pri dveh strešnih oknih pojavili madeži (upam, da mi uspe priložit slike, da boste videli). Takoj kličem pooblaščenega krovca, ki mi obljubi da bo takoj ko se bo vreme izboljšalo prišel in stvar pregledal... nič :twisted: kličem še enkrat (začetek oktobra) pa mi reče da je na bolovanju in da bo poklical v Ljubljano na firmo, da mu povedo kaj storiti, zopet nič, ga kličemo še enkrat in reče, da je na bolovanju, pred penzijo in naj dobimo drugega :evil: Nakar jaz z malo slabe vesti sestavim dopis za uveljavljanje skrite napake (kar očitno je) ter zahtevo po saniranju, dopis pošljem njemu ter na firmo, ki kritino uvaža. Čez par dni me iz firme pokličejo in me hočejo prepričat najprej da naj bi bila za to kriva fasada :twisted: ja pa ja de... sej nisem s hruške padla :twisted: potem da je verjetno preparel okvir od strešnega okna (okno je od velux, plastično.... z dodatnim izolacijskim okvirjem, na kar je 10 let garancije)... no ko se jaz razburjam obljubijo da bodo krovcu naročili, da naj pride pogledat in pove kaj je... Krovec pride in me hoče prepričat, da je krivo okno, da so sigurno preparela tesnila :twisted: :roll: da bo klical v Ljubljano kaj narediti, ker on na streho ne sme, ker je na bolovanju... spet nič ne duha ne sluha, kličem zopet na firmo, da naj mi dajo pisni odgovor. Dobim pisni odgovor, da oni ne odgovarjajo za svoje pooblaščene krovce, da je garancija samo na strešnike, na delo pa je že pretekla (krovec je dal garancijo za delo 2 leti) :twisted: Kaj zdaj narediti? Ravno danes sem dobila položnico za se včlanit v Zvezo potrošnikov, da se na njih obrnem. Kolikor sem se pozanimala, naj bi bili izvajalci odgovorni za skrite napake in bi jih morali sanirat... <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.novogradnje.com/sl/Pravno_svetovanje/Sanacija_strehe.html">http://www.novogradnje.com/sl/Pravno_sv ... trehe.html</a><!-- m -->

kakšni nasveti? Big Grin hvala
izvajalca je potrebno prijaviti inšpekciji skupaj z dobaviteljem, saj je dobavitelj odgovoren za svojega pooblaščenega izvajalca. Zaradi tega je pooblaščen, da so soodgovorni in zaradi tega je cena pooblaščenega izvajalca višja kot nepooblaščenega izvajalca. to je isto kot pri vbozilih v garanciji. to verjetno poznate. servisirati ga morate le pri pooblaščenih serviserjih prav zaradi garancije.
Pa garancija za delo ni 2 leti, mislim da je 5 ali celo 10 let.
Bojo že drugi napisali ki so na tekočem Smile

Lp Andrej
Ja ta krovec je v garancijo napisal 2 leti :twisted: na kritino pa 50 let. Inšpekcija? Katera?
Ah, brez veze. Škoda živcev in časa. Dobi enega tretjega, ki bo šel na streho, zadevo pregledal, ter popravil.

Pred tem pa poskušaj na račun neke ujme preko zavarovalnice dobiti kakšen euro za finančno pomoč pri popravilu.
po mojem bi utegnila biti slaba paropropustnost oz. kondenzacija pod sekundarno kritino. to drži, če se zadeva pojavlja v hladnejšem času ko je razlika v temp. večja.
če se je začelo pri poletnem dežju pa je kritina.
slednji primer je precej enostavneje sanirati.
nebi bilo slabo opisat kako potekajo sloji nad razmočenim knaufom. ali je vgrajena parna zapora (srebrna oz. pvc folija?)
Zavarovalnica je že povedala, da ne krije nič, ker ni bilo nobenega neurja zdaj... samo v takem primeru bi kaj krili... škoda pa ni majhna Sad

nad knaufom je srebrna folija, potem 21 cm tervola, ostrešje je v celoti podeskano, nad deskami je še ena folija (za kondenz baje) pa kritina. Problem se je pojavil septembra, ko ni bilo nekih temperaturnih razlik. Še vedno mislim, da je problem v vgradnji okna.. bomo videli v roku 1 - 2 tednov naj bi prišel serviser od veluxa pogledat.
če tako, je verjetno krovec odrezal preveliko luknjo v sekundarni kritini - gornji foliji pred montažo okna in se kondenz steka pod folijo.
to bo le manjši poseg.
Bom poročala kaj bodo rekli od veluxa.. ker krovec me je hotel prepričat, da je preparel okvir od okna.. pa kaj še...
V notranjosti bo treba izrezat cca 10m2 knaufa, izolacijo zamenjat v tem delu pa na novo knauf gor dat :x
danes je bil tu serviser od veluxa, na strehi ne more ugotoviti nič, ker je sneg gor :evil: klical je krovca, da bi mu povedal, kako je strešni okni montiral.. ampak je krovec to čudežno pozabil :evil:
v tem času je vse še bolj se namočilo tako, da je luža že na tleh :twisted: s tem od veluxa smo zmenjeni, da pride pogledat ko gre sneg stran, upam, da imajo vremenoslovci prav in da bo deževalo, da spere to dol, da se bo videlo. Tesnila so kot nova, saj tudi ne more bit drugače, ker ne vem če sta bili okni 10x odprti v vseh 4-ih letih.
Kaj zdaj? Zadevo bo treba sanirat, stroški pa ne bodo ravno majhni, samo kar se tiče zunanjosti (okvir) bo ccca 400 eur, potem pa še notranjost... ali lahko najprej to popravim potem pa tožim izvajalca za stroške, ker ne morem čakat, da bodo sodni mlini odmleli, ker bazen v mansardi ni v planu...
prilagam še današnje slike :?
še dve slikici
nikki,
bom nadaljeval od "ekokoncept"-a : po videnem bo težava v obrobah.!? Ali ste slučajno poškodovali obrobe strešnega okna? So jih pravilno vgradili?
Dvomim , da bi se nabiralo tako veliko kondenza.
Kako je položena kritina ob oknih? Je dovolj prekrivanja?
Imaš kakšno sliko s strehe?
Lep pozdrav
sliko kritine bom dala takoj, ko bo sneg šel stran :? zdaj to ni mogoče. Kar se tiče vgradnje obrob in strešnega okna tudi serviser dvomi da je pravilno vgrajeno, ampak dokler je sneg gor tega ne more preverit Sad

zdaj sem kot v praveku dala pod okno škaf.... in not "pridno" kaplja :twisted:
Zanima me, ali ste potem rešili ta problem (sedaj je že eno leto okoli...)?
Kje je bila napaka?
Iskanje po temi