PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave wc školjka standard

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
V hiši smo začeli polagati ploščice pa se nam je ze zataknilo pri wc-ju. keramičar nam pravi da je odtočna cev ki je puščena na tleh za wc školjko (navadna školjka) da je preblizu stane in kasneje ko bomo hoteli montirat vodokoltič nam bo oviral odpiranje pokrova od wc školjke.
Keramičar pravi da je standard odmika cevi od stene 31 cm(sredina cevi).
ko pa smo poklicali vodoinstalaterja pa nam pravi da je cev 100procent uredu postavljena in da odmik cevi od odtoka od stene mora biti 25 cm drugace bo skoljka prevec od stene in bo to problem ker je wc majhen.
Kaj vi pravite, gdo ima prov in komu vrjeti ??
prosim za čimprejšnjo pomoč. hvala
Odvisno od školjke, ki jo boš kasneje montiral, v večini primerov gre s 25 cm odmikom , sredina luknje od stene.
25 cm je čisto ok. po spominu mislim, da sem imel celo enih 22 cm. Dobi se potem različne školjke, ene so pomaknjene bolj naprej, ene bolj nazaj (če gledaš sredina luknje-mesto fiksiranja pokrova). Dodatno si lahko pomagaš z acentričnim tesnilom, cca +- 1,5 cm.
lp
Malo sem pobrskal po netu za različnimi tipi školjk. Večina s talnim odtokom ima razdaljo stene okrog 20 cm od stene do središča odtoka školjke, tako da je 25 cm verjetno "varna" razdalja. S tem, da nikjer ni bil narisan splakovalni kotliček - potrebno bi bilo upoštevati še širino tega, da se pokrov školjke lepo odpre.
jasmin112,
v prvi vrsti je odvisno kje natančno je iztok na školjki lociran!!!
Školjke s talnimiztokom imajo iztok narejen : čisto na koncu-robu zadaj; ali nekih 7cm od zadnjega roba.
V vsakem primeru 20 cm , po moje , ne bo v redu, saj te bo pokrov kar naprej tepel po hrbtu!! :lol: Ne bo obstal, ker bo kotliček preblizu.
Izmerite , koliko je oddaljen center iztoka od zadaj na školjki ter dodajte vsaj 20-22 cm.
Menim, da mora biti sredina KCM cevi vsaj 28 cm od stene.
Lep pozdrav
Iskanje po temi