PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Luči v dnevni omari

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zanima me kako so to narejene lučke v taki omari. Kako to dela? A dela na sončno svetlobo..Ali so posebaj stikala da jo prižgeš kadar hočeš ? Ima kdo izkušnje? Je kdo delal doma kaj HOME MADE varianto! Rabim nasvet

Tole imam v mislih

[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")novolesunichr("46")si/modules/store/uploads/maxextracrop/lotos_detajl__02020unichr("46")jpg[/img]
Seveda je na stikalo, za sončno energijo pa preveč sveti, edino če maš ta hudi sistem na hiši in en velik akumolator v omari Wink

Po navadi se taka omara zveže na obstoječo električno napeljavo, predhodnje moraš električarju povedati kje želiš omaro (pri grobi instalaciji ko se dela napeljava po hiši) da ti tam naredi dozo ali poveže z glavno omaro.
Taka omara ima tam kjer je lučka vpeta in zgornjo omaro dvojno iverko zato da se lahko lučka skrije (zgornji del lučke -ohišje lučke) in ni vidna če zgornji del omare odpreš.
Kabl ki se uporablja po vseh lesenih deliih mora biti silikonski - Če greš v elektro štacuno ti bodo vedeli pomagati.
Sama lučka pa mora biti nizko napetostna, saj se ne sme pregrevati oz segrevati ali pa LED lučka.
V prej pripravljeno dozo v steni se ponavadi da transformator. (no ja eni ga dajo tudi na omaro konec koncevse ne vidi)
Stikalo imaš lahk 3 varianti
1 prižigaš jo tam kjer imaš že obstoječa stikala
2 mikro stikalo nekje na omari da ga z roko vklopiš
3 mikro stikalo na vratih - a se lučka vklopi samo ko odpreš vrata od omare
Ni na sončno svetlobo. V omaro zadaj potegneš kabel, vtakneš v vtičnico in 'bila je luč'.
Debelina zgornje deske (iverke) v kateri je montirana svetilka je ustrezne debeline (lahko daš dve, tako da v notranjosti instalacija ni vidna oziroma je skrita med deskama (policama). Če bi bila na fotki odprta vrata zgornje omarice, bi se videlo več oz. kako je narejeno. Če seveda 'požreš', da se v zgornji omarici vidi svetilka z zgornje strani s kablom, je rešitev zelo preprosta.
Svetilka (sijalka) naj bo LED ali fluo, halogenke oddajajo preveč toplote, da bi jim zaupal.
Mislim pa, da se podobne stvari dajo kupiti v vseh BauBau trgovinah. Potrebuješ le nekoga z krožno vbodno žago oziroma nastavkom, da ti zvrta luknje ustreznega premera. Verjetno pa se dobijo tudi kakšne samolepilne variante...

primer:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.elv.de/output/controller.aspx?cid=74&detail=10&detail2=29773&refid=affilinet&partnerid=307468&affmt=2&affmn=18">http://www.elv.de/output/controller.asp ... 2&affmn=18</a><!-- m -->

lp
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Super ste napisali,

Zdej me pa zanima kar se tiče prižiganja oz. stikala. Kaj menite oz. kako imate povezano. Da je na vratih stikalo? Da se vžiga skupaj z dnevno sobo? Ali da imate posebej stikalo?

A ma smisel potem prižigat dodatno stikalo? To mi ni..Če je kakšna varianta če obstaja, recimo kot imam plafoniero. Da se podnevi ne prižiga in recimo ponoči da je prižgana – da brli.
Iskanje po temi