PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Nakup nedokončane novogradnje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,
Dalj časa že prebiram ta forum, brskam in berem teme na vse mogoče, torej se miselno pripravljam na ustvarjanje novega doma.

Ker smo v družini po dolgem času ugotovili, da si ne drznemo zidati v lastni režiji (pomanjkanje časa in odločnosti), smo se odločili, da bomo poiskali hišo, ki je, ali na ključ, ali čimbližje temu.

Po nekaj povpraševanjih med znanci smo našli hišo v našem kraju, ki se prodaja v 4.podaljšani fazi.

Osnovni podatki o hiši:
nekje 85m2 tlorisne površine
etažnost KPM
na hribovitem terenu
dvokapnica

Kaj spada v ceno:
Parcela, z cesto in vsemi priključki na hiši
Streha
Vso zunanje stavbeno pohištvo (vhodna vrata, garažna vrata, okna)
stopnice
vse instalacije (voda, odtoki, elektrika, napeljave za ogrevanje, komunikacija)
notranji ometi
estrihi

Kaj manjka:
Notranja vrata
talne obloge
peč in grelna telesa
keramika
fasada, ograje
ureditev okolice (škarpe, terasa, dovoz do garaže)

Zanima me, kolikšen vložek morava računati, da bi npr. prvo etažo naredila vseljivo.
Imava namreč željo, prvo etažo urediti in opremiti, se vseliti, in na to počasi sama dokončati hišo.

Za začetek želiva:
parkete in keramiko v kopalnici in wcju
keramiko na hodnikih in stopnišču
peč in 6 radiatorjev
6 notranjih vrat

Zavedam se, da pri naštetem željenem obstajajo veliki razponi cen.
Radiatorji zato navadni alu, vrata pač vrata, keramika nekje srednjega cenovnega razreda, ter lamelni parket srednjega cenovnega razreda. Peč na olje (+rezervoar).
Prodajalec pravi, da nama te zadeve uredi za ca.7000 €.

Cena hiše z pripadajočim zemljiščem (ca 700m2) je 110.000€, lokacija okolica slovenske bistrice.

Zanimajo me Vaša cenjena mnenja.
Hvala in lep pozdrav.
tudi sam se odločam za podoben nakup, sicer za 3. pgf v Ljubljani. Vendar po vseh ocenah, ne glede na vašo kvadraturo ene etaže in da so v vašem primeru izdelane inštalacije, tlaki itn. je 7.000€ po moje optimistično.

bom kar tu izkoristil in vprašal še tole; koliko se po vašem izkušnjah razlikuje končna cena od projektantove ocene gradbenih in obrtniških ter elektro strojnih inštalacij. Sam namreč menim, da so njihove ocene precej konzervativne oz. optimistične in jih je težko doseči. Kaj mislite vi?

LP vsem
njegovih 7000 € za opisano je po mojih izračunih sestavljeno iz:
ca 4000 € za parkete in keramiko
ca 1000 € za peč
ca 1000 € za 6 radiatorjev
ca 1000 € za 6 vrat
Mislim pa da bi z ljudmi ki jih sam poznam to spravil skoz za enako ceno. Ostane le še, da počakam, da taisti človek, ki to hišo prodaja, dokonča 3 vrstne hiše na ključ, in bom imel tam priložnost videt izgled keramike in talnih oblog, ki mi jih ponuja za zgoraj omenjeno ceno.

Sicer me bolj zanimajo stroški naštetega še ne izvedenega (škarpe, fasada, tlaki, ipd).
Da ne odpiram nove teme, bi še jaz nekaj vprašal tukaj.
Torej ponujeno imam bajto 122m^2 na 440m^2 parcele v 3. pgf. Priključena je kanalizacija, elektrika, voda, telefon. Predvideno je 15cm izolacije.
Lokacija je neposredna bližina Lukovice pri Domžalah v mirnem naselju, 1km od glavne ceste, 5min do AC.
Kakšno je vaše mnenje, ali je oglaševana cena 175k€ OK? Baje bi bila dejanska cena še vsaj 5000€ manjša.

Poleg tega, kolikšen del nabavne cene je dobro imeti prišparano (poleg kredita), da se gre v nakup?

Hvala in LP
Energetik81,
Vprašanje : Ali si pravilno zapisal : 122m2 za ceno (III. podaljšana faza) 175.000,00€?
Če preračunam je cena "m2" tvoje hiše (ki jo gledaš) 1430€.

V primeru "jstarovasnik" : 85 x 3 = 255m2 za ceno 110.000,00€. Preračunam cena "m2" je 430€!
In še, tu je več ponujenega kot v tvojem primeru?! :?
Glede zunanje ureditve ""jstarovasnik" : Nisi napisala kakašna je dimenzija škarpe?, tlake = katere?? v hiši ali samo zunanja ureditev?, fasada= kakšen tip fasade in debelina?,
Kako je z izolacijo strehe? Je zadovoljiva ali samo tako da se reče, da je narejena??
Lep pozdrav
Pozdravljeni,

7.000€ izpuhti pri nedokončani hiši v trenutku. Sam sem lani kupil hišo letnik 2006, ki je bila znotraj popolnoma opremljena, vključno s svetili, karnisami...., urjrna zelenica 700m2, 200 cipres, ograja... da ne naštevam.
Manjkal je le še fasadni zaključni sloj in škatle (demit je že bil), 60m2 keramike v garaži in kurilnici, uplinjevalni kotel nižjega cenovnega razreda, keramika na balkončku 6m2, keramika na pločnikih in terasi cca.85m2, tlakovci cca.160m2. To je od večjih stroškov.
Manjših da ne naštevam. Sem bil lani sigurno 150x v Bauhausu in podobnih trgovinah. Z večjimi in manjšimi stroški je šlo sigurno 30K€. Želja in idej je toliko, vse pa stane, čeprav delam veliko stvari sam.
som16 Napisal:Energetik81,
Vprašanje : Ali si pravilno zapisal : 122m2 za ceno (III. podaljšana faza) 175.000,00€?
Če preračunam je cena "m2" tvoje hiše (ki jo gledaš) 1430€.

V primeru "jstarovasnik" : 85 x 3 = 255m2 za ceno 110.000,00€. Preračunam cena "m2" je 430€!
In še, tu je več ponujenega kot v tvojem primeru?! :?
Ja pravilno sem zapisal. "jstarovasnik" govori o Sl. Bistrici jaz pa o bližini Domžal. Cene parcel so tukaj pač take, to je ena od cenejših bajt na tem območju, cenejše s toliko parcele še nisem videl. Ampak očitno se ti zdi drago? Tudi meni, ampak če hočem v parih letih živet v bajti na tem področju, bom očitno moral požreti takšno ceno. Cene parcel tukaj se gibljejo 150-200€/m^2, torej že sama parcela stane slabih 90k€.
mirnih vasi z 5 min do avtoceste in 15 min do LJ je še ogromno... Po precej nižji ceni parcele...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
@jstarovasnik jaz osebno v "novogradnjo" z radiatorskim ogrevanjem nebi šel. Že samo zaradi radiatorjev boš imel kasneje višji strošek ogrevanja. Radiatorji pa še dodatno prinesejo neenakormerno ogrevane prostore itd...jaz bi se taki hiši izognil. Razen če še ni estrihov in bi dal talno noter.

Lp
A kdo ve, zakaj se [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")abaxunichr("46")si/novogradnje/prodaja/hise-kamnik-pod-krimom/]tele hiške[/url] že 2 leti ne prodajo oz. so samo 1 prodali?
Energetik81 Napisal:A kdo ve, zakaj se [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")abaxunichr("46")si/novogradnje/prodaja/hise-kamnik-pod-krimom/]tele hiške[/url] že 2 leti ne prodajo oz. so samo 1 prodali?

morda kupci ne razumejo tega:
Citat:kot odcep skupne napajalne poti širine 3m, ki poteka po južnem robu zemljišča. Ta napajalna pot se steka v dovozno cesto, ki je v lasti investitorja in se priklopi na glavno cesto
Kaj hočeš s tem povedat?
Meni se zdi to malo sumljivo, dovozna pot v lasti investitorja. Se lahko to kaj zakomplicira?
Bilo bi mi logično, da bodo morali bodoči lastniki kupiti svoj delež te poti še dodatno, prav razmišljam?
Točno tako, smiselno bi bilo da bi posamezni lastniki hiš postali tudi lastniki omenjene poti. Če temu ni tako potem je en kup problemov Smile Če ne preveriš, ne boš vedel.
Iskanje po temi