Ko smo v novi hiši dobili elektriko sva bila pri Elektru Maribor, zaradi toplotne črpalke pa sva prešaltala na Elektro Celje, nek prihranek je, za fasado pa mislim da ne bo! :lol:
Zanimivo, meni jo pa Elektro Lj. zniža z 1.1.2011 še za okoli 25% napram 2010, res smo pa podpisali pogodbo z fiksnimi cenami brez možnosti sprememb cen že septembra 2009. :wink:
BTW , kar sem namignil o ne fer odnosu Petrola očitno drži, saj mi niso niti odgovorili :x
Zato vse ostale svarim, ne sklepajte zavajujočih pogodb z njimi brez, da vam le to pogleda pravnik, ta vam bo pa itak povedal podobno, kot sem že sam napisal !
Ravno ta mesec je zveza potrošnikov slovenije objavila izračune različnih ponudnikov.
Za dvotarifno obračunavanje običajnih paketov so najcenejši in enaki: Gen-i, Petrol in Petrol Energetika. Nato si sledijo: Elektro Celje Energija, Elektro Maribor Energija Plus, E3, Elektro Gorenjska prodaja in Elektro energija, ki je nadražja.
Do konca lanskega leta so vsa podjetja za dobavo in distribucijo električne energije izvedla ločitev distribucijske in prodajne dejavnosti, kot to od njih zahteva zakonodaja. Za dejavnosti nakupa in prodaje električne energije so bila ustanovljena nova podjetja, ki sedaj končnim odjemalcem dobavljajo električno energijo.
Elektro energija = elektro lj, elektro primorska = E3, ostale pa se da razbrati iz novega imena.
Tudi jaz sem pri Petrolu in če sem si prav izračunal se septembra draži 5% VT in 14% MT. Seveda če nimaš vezane cene za 2 leti in se ti sprememba še ne pozna tole začne veljat septembra.
OMG, je tole res brez DDV? Pri katerem?
Drugače imamo pri GEN-i trenutno 0,054 za VT in 0,028 za NT brez DDV. Brez vezave. Do marca 2018.
Jasno da 2-tarifno. Tudi brez kakršne koli pazljivosti pri uporabi se komot doseže 50/50%, kar je že precej ceneje kot ET. Jaz imam za celotno hišo za sezono 2016/2017 razmerje boljše kot 40/60.
Energetik81 Napisal:Jasno da 2-tarifno. Tudi brez kakršne koli pazljivosti pri uporabi se komot doseže 50/50%, kar je že precej ceneje kot ET. Jaz imam za celotno hišo za sezono 2016/2017 razmerje boljše kot 40/60.
Stvar ni tako enostavna. Po rednem ceniku Petrola moraš porabiti več kot 40% v nižji tarifi, da je ceneje kot enotarifno merjenje. Če pa gledaš akcijski cenik pa moraš porabiti več kot 51% energije v nižji tarifi, da prihraniš v primerjavi z eno tarifnim merjenjem. Pi Gen-I, ECE... pa so ta razmerja verjetno zopet drugačna.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.