Objave: 2816
Teme: 78
Ocena:
1
Rabil bi podatek od oka - površina 12,5 x 9 m.
Monta plošča - polnila, travete, železo, beton, punte.
Koliko približno pride koštat? Za travete in polnila se mi ne sanja namreč, za železo tudi ne preveč.
Objave: 423
Teme: 27
Ocena:
0
To je iz WB cenika
Cena materiala za m2 POROTHERM stropa (nosilci in polnila) brez DDV znaša 13,16 EUR (z DDV znaša 15,80 EUR).
Betona gre gor mislim da povprecno 10 cm.
Ostal materijal pa tudi mene zanima.
lp
Objave: 7104
Teme: 41
Ocena:
34
urs,
smo debatirali o tem. Prebrskaj.
Za , tvojo, omenjeno kvadraturo (112,5 m2) boš porabil 9-10 m3 betona!! Ne pozabi višino venca na objektu; potrebo po zalivanju nosilcev (travet); notranje preklade; po potrebi še nosilec med polnili; nosilec pri stopnicah; morda še balkon.
Armatura : Predvidevajo minimalno. Predlagam Q 283 ( fi6x6; 10/10)
Ne pozabi na podpore.
Lep pozdrav
Ocena:
1
Hvala.
Podatek potrebujem zgolj zaradi primerjave med različnimi tipi plošč. Ytong stropne plošče vs. monta plošča. Nekje premetavam prednosti in slabosti enega in drugega in to bolj finančno kot s stališča raznega prenosa hrupa itd.
Kaže se, da je dolgoročno precej vseeno, za kateri tip se odločiš oz. so razlike majhne.
Nato tudi glede izdelave - npr. stropni ometi bi bili ex, kar mi je kar pomemben faktor, saj bi se s tem znebil klasičnih ometov v celi hiši. Majstra za skromnih 100m2 stropa oz. še manj bi bila že loterija dobiti.
In še ene čudne izkušnje s betonsko ploščo oz. delom, kjer se betonira, ne rabim več. Ker tokrat bi si šel kupit vibrator, saj ga slavni logaški ponudnik ponuja zgolj na papirju, pripelje pa klump, ki ne dela.
Znebil bi se fršolanja in takoj bi lahko zadevo gnal dalje.
Sicer pa je jeba s tem dežjem: če bo vreme slabo, razna fršolanja večjih razsežnosti kar odpadejo in je zgodba za letos zaključena.
Sicer me čakajo še zidovi v pritličju, vendar to ni nič pretirano posebnega, pa izdelava en par preklad, pa razne prčkarije - zalivanje stopnic, ko bo vreme, opaž je pripravljen, pa dimnik itd.
lp
Objave: 2187
Teme: 21
Ocena:
1
Jaz sem zidal siporeks in je prva plošča AB, druga monta, streha pa zopet AB. Siporeks plošča je pri meni zaradi cene in predvsem zaradi velike dolžine (5,7m) odpadla.
Zaradi narejenih testov nosilnosti sem izbral WB (pa bi danes raje od Goriških opekarn) pri katerih sem dal močnejša in daljša železa v ušesa (fi 14 dolžine 150 cm), kar je na koncu pomenilo, da se mi plošča na sredini ni spustila za 2 cm kot bi morala in je ostalo nadvišanje.
Sem pa noter povsod delal strojne tankoslojne apneno gipsne omete.
Ocena:
1
Tole s siporeksom mi je zanimivo.
Včeraj sem tesno enega vzel iz paketa - vogalnik d 40 cm, fi 20 cm odprtina in mi je šel takoj v dva kosa. Že pred tem se mi je zdel počen. Ok, lepilo vmes in se reši.
Sem vzel drugega, z njim malo letal po plošči, da sem preveril železo za vertikalne vezi, če je tam, kjer mora biti. Kos je bil težak - (zadnje dni je dež, zgleda da vleče vlago) in zdel se mi je, no ja, krhek. Ga bolj pritisneš s prtom, ostane odtis. Morda pa je bolj krhek zaradi vlage...
V glavnem jutri naj bi prišli urediti prvo vrsto...
Čojko, kaj pa strošek monta plate?
Objave: 24
Teme: 8
Ocena:
0
Pozdravljeni,
je za 80m2 montne plošče s travetami (material+delo) realna cena med 5000€-6000€ ?
lep pozdrav
Objave: 70
Teme: 6
Ocena:
0
Tudi mene zanima vprasanje pred mojim postom.
Objave: 7104
Teme: 41
Ocena:
34
KukO,
kolikšna je ponudba na tvoji mizi?
Lep pozdrav
Objave: 70
Teme: 6
Ocena:
0
Nimam ponudb, samo informiram se.. cakam papirje ampak v projektu imam KPM 9x9 . Predracune bom pa zbiral ko bom pricel z gradnjo.