grizl Napisal:Če sem pravilno prebral vse prejšnje poste, potem nekatere UE pri izdaji GD zahtevajo soglasje lastnika v primeru, če je kategorizirana cesta v zasebni lasti.
Da, in to kljub temu, da po Zakonu o javnih cestah nimajo te pravice. Meni k sreči niso težili.
vuego Napisal:Pri meni je bilo dejansko ze tako, da so na UE zahtevali sluznost za enak primer. Zaradi tegale posta pa sem malo polistal po sodni praksi in je res bila taka zahteva neupravicena. Sluznost ni potrebna. Bi pa morala obcina v drugem koraku, po kategorizaciji to urediti tudi zemljisko-knjizno. Tukaj pa ocitno ta korak manjka.
Zahteva je bila res neupravičena. Sem pa po začetku tega posta preklical pol občinske uprave vključno z inšpektorjem za promet in pravno službo. In medtem ko mi vsi, vključno s pravno službo, dajo prav, inšpektor noče ukrepati. Zanimiv je razlog - da pravno to sicer drži, ampak da v kolikor gre ženska s tožbo na ustavno sodišče, je le to že znalo presojati v korist tožnika. Moj argument je, da to morda že drži, ampak dokler ne gre na ustavno sodišče in tega ne doseže, se imam pa jaz tam pravico voziti. Tukaj je pa utihnil. Ukrepa pa še vedno ne.
V glavnem - edini način za rešitev tega spora je uporaba ceste in nesekiranje. Če kaj nastavi na cesto, pa je potrebno poklicati policijo. Žal meni tisto nesekiranje ne gre. Zadeva se s presledki vleče že vse od leta 2006 in te ženske imam poln k***** (naj vsak poljubno vstavi). Še posebej se zadeva zaplete, ker sem v fazi pridobivanja kredita - če vzamem kredit, ga začnem odplačevati, ona pa izvajalcem prepreči dostop do parcele, se mi lahko samo zmeša. V tem primeru je verjetno edina pot civilna tožba za odškodnino ter prijava prometnega inšpektorja, ki noče ukrepati. Ker, to sem si pa prebral, je inšpektor disciplinsko in odškodninsko odgovoren za škodo, ki jo na delu ali v zvezi z delom povzroči naklepno ali iz hude malomarnosti. In to je to.
Seveda bi se pa na vse pretege rad izognil sodiščem in prijavam. Mi sploh ni v interesu. A žal pogovor enostavno ni mogoč. Trda glava, kaj čemo...