PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Marmorni radiator ali Glamox radiator

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Danes smo se v službi pogovarjali o ogrevanju v prehodnih obdobjih (pomlad, jesen) oz. dogrevanju v zimskih dneh. Ker se je v glavnem govorilo o elektriki si nismo prišli na jasno, kaj predstavlja optimalnejšo izbiro: marmorni radiator ali konvekcijsko ogrevanje v smislu glamox radiatorjev.
Ali se kdo od vas poslužuje katerega od navedenih načinov in kakšne so vaše izkušnje? Bral sem že nekaj starejših postov na temo Glamox radiatorjev, ki so bili bolj ali manj kritični. Kako vi ogrevate vaše domove v teh primerih?

lp andrej
Po moje je kar se porabe tiče eno in isto. Glamox se hitro segreje in ohladi, kamen rabi več časa, ampak drži toploto.

Jaz imam marmorne radiatorje in sem zadovoljen z njimi (obala). Jih pa ne bi priporočal, če nimaš ugodne lokacije stanovanja (jug, dobra izolacija).

Sicer je ogrevanje na elektriko res najdražje, ampak v bloku nekih boljših variant ne vidim, če ni skupnega ogrevanja.
Še tu vprašam, v čem je finta, da so Glamux radiatorji toliko dražji napram oljnim radiatorjem, ali so toliko boljši večji izkoristek ali kaj??? :?
za prehodna obdobja je najboljša opcija gretje z (dobro) klimatsko napravo. Sedeva se zaradi ekonomičnosti ogrevanja to prehodno obdobje zavleče od oktobra do maja prihodnje leto Smile. ..ter tako s centralnim sistemom zgolj dogrevaš (v prehodnih obdobjih...ko res več ne gre s klimo).

Vsi ostali el. grelci so enostavno preveč potratni, poleg tega pa ne dajo skoraj nobenega outputa.....v primerjavi sklimo pa definitivno nekje 3 - 4 x dražji.

LP
Iskanje po temi