PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Talni konvektor

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Imel bom talno gretje. Kuhinja, jedilnica in dnevna soba bodo skupaj v velikem odprtem prostoru,tu bo tudi kamin. V vogalu tega velikega prostora bosta dvoje panoramskih sten z drsnimi vrati(240x210cm).

Skrbi me da se bodo stekla pozimi rosila. Ali bo temu res tako?

Mogoče je rešitev:
1.steklo k 0.7 namesto 1.1
2.večja gostota cevi talnega ogrevanja pod panoramsko steno
3.talni konvektor

Kako bi načrtovali vi, da bi se izognili morebitnemu rosenju?? Ali mislite da se sploh bo?
Pozdravljen,

pod panoramsko steno obvezno talni konvektor. Hladen zrak se ob steklu spusti proti tlom, tam ga konvektor ogreje in dvigne, nastane zavesa toplega zraka, ki preprečuje nastanek kondenza na steklu. Neke vrste kroženje ob steklu nastane. Sam imam tudi panoramsko steno dolgo 4,7m in visoko 3m, pod njo bo seveda t.k.. Pa tudi znanci in neznanci, ki gradijo in po trenutni modi delajo velike steklene površine, imajo že v projektih prav vsi t.k..

LP
ali mogoče veste kolk bo to podražil stvar? A se to lahko eže direktno na talno al morš imet poseben razvod?

kje pa kupiš tak konvektor in koliko stane na tekoči meter ?
Pozdravljeni,

poglej pri Štern d.o.o., pa IMP Klima jih ima tudi. Če imaš kakšno varianto naredit ohišje sam, imajo pri Štern doo samo grelne registre.

LP
ja mi mamo isto dnevno kuhinjo in jedilnico čez celo prtličje in notr tri panoramske stene dolge po 3 metre..od njimi bodo talni konvektori obvezno..sem pa hvaležna za tole info kje se dobijo
mam pa zgoraj še 3 sobe kjer bojo okna tut velika 180x210 sobe so pa velike 3x4 m..a mislte da bi pod te tut mogla dat konvektorje? so pa to 2 otroški sobi in pisarna domača
jeeee mi imamo pa hiško jupi jupi jej! Smile
Pri nas je ta faza ravno za nami. Talni konvektor so nam izvajalci talnega gretja pod 3 metrsko stekleno steno odsvetovali, saj vam odlično razpiha prah po prostoru.. Ko hodite čez rešetke vam ves prah s copat pada direktno v konvektor, potem pa..

Konvektorja nismo dali (pe ne zaradi denarja), ampak je rešitev bila, da so cevi tal. gretja položili čisto skupaj in garantirajo, da bo to ok.
Jest tud mislm da je to v redu, pa še nimaš tiste grde rešetke.
Samo upam , da dost od sebe daje, da se zrak dovolj dviguje. Drugače se pa itak ne rosi skoz ampak samo, ko je neprekurjena hiša in je v zraku veliko vlage, zunaj pa zelo mraz.

Ko boš to preizjusil čez zimo, napiši kako se obnese.
rok2006 Napisal:Pri nas je ta faza ravno za nami. Talni konvektor so nam izvajalci talnega gretja pod 3 metrsko stekleno steno odsvetovali, saj vam odlično razpiha prah po prostoru.. Ko hodite čez rešetke vam ves prah s copat pada direktno v konvektor, potem pa..

Konvektorja nismo dali (pe ne zaradi denarja), ampak je rešitev bila, da so cevi tal. gretja položili čisto skupaj in garantirajo, da bo to ok.

A RESNO TOLE MISLJO??!! ZDEJ STE ME PA ČIST ZMEDL! KA PA BOSTE NAREDL ČE SE NE BO OBNESL??!! Confusedhock:
jeeee mi imamo pa hiško jupi jupi jej! Smile
razpiha ti prah če imaš konvektor s prisilno konvekcijo, drugače pa ne.
valda da so polagalci talnga gretja konvektor odsvetovali, še niste opazli da "mojstri" odvsetujejo vse česar jim ni za delat / ne znajo delat / ne delajo oni / ........

če imaš konvektorje z naravno konvekcijo se ne rabiš bati glede prahu, je pa res da se vidi rešetka (če imaš enojne registre niti ni problem, če pa dvojne ali trojne pa res zglda grozno), in da ti pada umazanija skozi rešetko, vendar čiščenje ni problem.

aja pa rož ne moreš imeti ob oknu Big Grin, ker jim ne paše najbolj (no enih ne moti), pa ker ti tam kaka zemlja noter pada, pa kaki list, pa malo vode od zalivanja,...

tako da ti kar naredi
Živjo,

prahu je zaradi konvektorjev ravno toliko, kot brez njih. Čiščenje je enostavno, torej je vse odvisno od nas. Treba pa je vedeti, da je večina TK namenjena samo za ustvarjanje toplotne zavese in niso zadosten vir za ogrevanje prostorov (razen ogromne izvedbe- beri grde).
Če pa pri panoramskih stenah-oknih ni odpiranja ali pa morda samo eno krilo, pa obstajajo tudi konvektorski radiatorji. Poglejte pri IMP Klima ali pa pri Torna d.o.o.(program JAGA).

LP
Pozanimal sem se na več koncih, ne samo pri monterju talnega gretja. Lani so pri kolegu montirali samo talno - brez konvektorja in so zadovoljni!

Imam pa konvektor v stanovanju, kjer živim sedaj in lahko iz prve roke povem, da se v njem nabere ogromno prahu in umazanije.. Poleg tega smo ga letos kar ugasnili, ker je bilo tudi brez njega dovolj toplo, panoramska stena (3m) pa se ni čisto nič rosila.
Iskanje po temi