PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Poraba električne energije

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zanima me, kolikšno porabo elektrike (recimo povprečno dnevno) imate tisti, ki živite v enodružinski hiši, ogrevanje olje ali biomasa + kolektorji, poleg pa "klasične" gospodinjske aparate (pralni, sušilni, stroj za posodo, TV,...).

Vprašanje je povsem informativno. Namreč ob poračunu smo dobili izpis povprečne porabe. Tako jo pri nas porabimo skoraj 40 % več kot je povprečna dnevna poraba referenčnega odjemalca v Sloveniji (10,620 kWh).

Le kam gre "ta štrom" :evil:
Okoli 16kWh na dan.V porabi všteta delavnica ki lavfa na gospodinjski :mrgreen: štrom. Gretje na sekance :mrgreen: .Dvodružinska hiša :mrgreen:
Letno povprečje 16÷17kWh/dan.
Če bi odštel 2x PC 24/7 in kup novodobne elektronike v standby, bi najbrž prišel pod 10.
Z enim PCjem in enim družinskim članom manj je bilo 14.
12kWh/dan, Ogrevanj, topla voda & štedilnik na plin.

Nekako si težko predstavljam da je slovensko povprečje samo 10kWh na dan, glede na razširjenost električnih bojlerjev, štedilnikov ipd...
povprečna dnevna 13,5kWh
kuhamo zaenkrat bolj malo (elektrika), grejemo se na drva in tudi toplo vodo sedaj grejemo z drvi (bojler crknu :twisted: ), peremo precej, 5-7 strojev tedensko, v tem povprečju je bil tudi pom,ivalec, ki je pred dvema tednoma crknu :twisted:
No, potem smo tam-tam. Mi imamo 14,547 kWh/dan.

Ne vem pa, kdo ima potem tako majhno porabo, da je povprečje tako nizko. Ali pa je to spet nateg elektro distributerjev, da nam lahko zaračunavajo dodatek za nadpovprečno porabo :evil: :evil:
Po moje samo tisti , ki imajo TČ :mrgreen: imajo minimalno porabo.
približno 8KWh dnevno, žena pa kuha na plin 1 flaša na 3 mesce. Kar pa sem kupoval sem kupil aparate a+ imam pa 2 mala otroka je kar dosti pranja tako, da ima pralni oba priklopa in pridno koristim energujo iz obnovljivih virov.

Stanovanjska hiša položnica je 36€/mesec
približno 10kW na dan: kuhanje na indukcijo, pečica, tv, računalnik, pralni stroj skoraj vsak dan, hladilnik, 120l bojler za vodo, ostalo majhni porabniki (radio, mikrovalovna, ...)
18 do 20 kWh/dan:
indukcija (kosilo, kavice), pečica (2-3x mesečno), pomivalni stroj 5x na teden, pralni stroj 3 do 5x na teden, tv ne laufa skoraj nič, PC 12 ur/dan, električni bojler za vodo, cirkulacija tople vode, rekuperator non-stop, hladilnik, zamrzovalna omara...
12~13 kWh/dan

Stanovanje 45m2, ogrevanje in hlajenje klima, bojler 80L, občasno pečica, pralni stroj nekje 1-2x tedensko, malo likanja. T2 elektronika 24/7 (modem, vood, router, STB).
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Hiša, 120 m2, 6 članska družina, vse na elektriko razen štedilnika, ki je na plin. Pomivalni laufa dnevno - lahko tudi dvakrat, ravno tako pralni,.... 13-14 kwh/dan. Ko je bila vključena še klima za hladit cel dan pa je bila poraba 17-19 kwh/dan.

Povprečje zgolj 10 kwh pa je večinoma zaradi 200.000 penzionističnih gospodinjstev, kjer je poraba elektike lahko zgolj 5 kwh/dan ali še manj.
No, pa sem pomirjen 8) . Ko vidim, da je poraba primerljiva, lahko neha sekirat ženo in otroke naj ugašajo luči. :wink:

Sicer pa, saj veste tisto, kdaj je človek star, ko ga motijo odprta vrata in prižgane luči brez potrebe :mrgreen:
Našel sem temo preko googla, upam da ni kakšna novejša ali bolj primerna. Lepo prosim za kakšno pomoč ker sem malo izgubljen in brez besed.

Skratka imam neko neverjetno porabo elektrike in mi sploh ni jasno kako je to mogoče. Danes sem računal poračun za "štos". Po osmih mesecih več kot 600eur. Plačujem 100eur na mesec za 722kw (459/263 nizka visoka). Pa je v sicer kar veliki hiši kjer živimo trije odrasli in dvoletnik ratalo v 8 mesecih naklepati dodatnih 4700kw elektrike.

Zelo na hitro naj bi bila zadnjih 8 mesecih dnevna poraba čez 40kw. Kako??? Dva namizna računalnika in en laptop. Dva tvja, pralna stroja, sušilec s toplotno, ena pečica, dva hladilnika grejemo samo na plin. Ni bojlerja. To so pomoje največji porabniki.

Kakšna ideja kaj se dogaja?
Uf, nekaj se ti "dogaja".
Si pustil prižgano (ali se ti je vžgala) preko kakšne elektronike)  kako zadevo pa ne veš da je prižgana. Za 600 evrov na pol leta mora biti stalno prizgana neka 1kw zadeva če ob tej uri prav računam.jaz sem.v nenaseljenem objektu pomotoma prižgal infra peč v kopalnici. Prižgana je bila najbrž vsaj kak mesec! Ko sem naslednjič stopil v kopalnico, me  ni pogrela samo temperatura prostora, ampak tudi misel na elektro račun. 
Da bi v času korone že tako visoko porabo (imam precej podobno porabo pri 8 ljudeh!) dvignil se za 100% se mi zdi skoraj neverjetno.
Je pa šla pri nas poraba zaradi šolanja na daljavo navzgor za dobro četrtino in sem si tudi že dvignil pavšal. Pa ne vem če dovolj. Mogoče bo do maja rešilo to, da se otroci vračajo v šole, mi pa malo bolj redno v službe.
Zapisuj  si na uro stanje števca. Tako boš hitro ugotovil ali je zadeva stalno prizgana, ali občasno.
Če je zadeva stalno prizgana, potem odklapljaj (samo po  eno)  varovalke tako dolgo da boš ugotovil.katera varovalka je požrešna. Potem pa na tisti varovalki išči pozeruha.sicer pa takrat ko se bo števec hitreje vrtel(utripal) išči porabnika z odklapljanjem varovalk

Lahko se pa enostavno števcu kaj dogaja. Ukrepaj čim prej, ker elektro  ne bo hitro priznal svoje napake.
Upam pa da si ti naredil napako.pri računu porabe. To bo še najmanj sitnosti povzročilo.
Sonce naj sveti vsak dan!
1 2 3
Iskanje po temi