26.7.2010 ob 15:47
Pozdravljeni, v mesecu maju sva s punco postala lastnika parcele
Odločila sva se za hiško in zdaj počasi urejava papirje. Kot skoraj vsi na tem forumu imava tudi midva problematične sosede. Situacija je takšna, da so pred mojim nakupom dali prejšnji lastniki razmejiti parcelo. Ugotovili so, da ima sosed del ceste na njihovem (v obliki trikotnika spodaj 1,5m po drugi kateti pa 8m) skoraj 20 kvadratov. Seveda se ti sosedje niso strinjali z geodetom in je šla zadeva na sodišče. Tam so odločili da je geodet pravilno odmeril in da se zabije mejnik na njihovo dovozno cesto. Seveda sva s punco na začetku bila mnenja da njihov asvalt ne misliva razdirat. Ker je parcela široka samo 18m sva glede na najin načrt potrebovala soglasje od njih zaradi strehe ki bi bila bližje kot 4 m. Tu pa sva doživela šok. O soglasju sploh niso želeli nič slišat. Kasneje sem dobil tisto potrebno soglasje od soseda na drugi strani. Zdaj se gre pa meni za mojo zemljo.
Ali jim lahko tisto njihovo dovozno cesto enostavno pozidam s škarpo seveda pol metra stran od meje, tako da ne rabim njihovega soglasja? Ti sosedje imajo s celotno parcelo stik do te glavne ceste in po zagotovilu znanke, ki se malo več ukvarja s takšnimi zadevami, pravi da je tudi ne morejo prisostvovati zaradi stika njihove parcele z glavno cesto. Lp
Odločila sva se za hiško in zdaj počasi urejava papirje. Kot skoraj vsi na tem forumu imava tudi midva problematične sosede. Situacija je takšna, da so pred mojim nakupom dali prejšnji lastniki razmejiti parcelo. Ugotovili so, da ima sosed del ceste na njihovem (v obliki trikotnika spodaj 1,5m po drugi kateti pa 8m) skoraj 20 kvadratov. Seveda se ti sosedje niso strinjali z geodetom in je šla zadeva na sodišče. Tam so odločili da je geodet pravilno odmeril in da se zabije mejnik na njihovo dovozno cesto. Seveda sva s punco na začetku bila mnenja da njihov asvalt ne misliva razdirat. Ker je parcela široka samo 18m sva glede na najin načrt potrebovala soglasje od njih zaradi strehe ki bi bila bližje kot 4 m. Tu pa sva doživela šok. O soglasju sploh niso želeli nič slišat. Kasneje sem dobil tisto potrebno soglasje od soseda na drugi strani. Zdaj se gre pa meni za mojo zemljo. Ali jim lahko tisto njihovo dovozno cesto enostavno pozidam s škarpo seveda pol metra stran od meje, tako da ne rabim njihovega soglasja? Ti sosedje imajo s celotno parcelo stik do te glavne ceste in po zagotovilu znanke, ki se malo več ukvarja s takšnimi zadevami, pravi da je tudi ne morejo prisostvovati zaradi stika njihove parcele z glavno cesto. Lp