Objave: 551
Teme: 29
Ocena:
0
Včeraj smo bili pri notarju, ki je sestavil notarski zapis.
Najprej naj povem, da je bila cena skoraj enkrat višja kot je bilo rečeno v pogovoru po telefonu.
Sedaj pa me zanima kje bi torej dobil tarife za vpis v zemljiško knjigo, torej koliko je potrebno plačati za vpis.
Notar mi je zaračunal za vpis 110€, vendar razmišljam, da bi kar sam dal vlogo, da se izognim nekaj stroškov.
Hvala
Ocena:
0
Sem našel: <!-- m --><a class="postlink" href="http://portal.sodisce.si/vpogledi/zk.portal;jsessionid=L8MQSrp3XhybQ3tHsxLhyn0l4dQCT997y0GdHQt2sczLF9nwLQqr!718370977?_nfpb=true&_pageLabel=zk_page_11">http://portal.sodisce.si/vpogledi/zk.po ... zk_page_11</a><!-- m -->
Ocena:
0
Notarski zapis je sestavljen iz izročilne ter darilne pogodbe hkrati. Dedek in babica sta dala vnukinji zemljišče, oče, ki je nujni dedič pa je dobil pravico, da mora dati soglasje ob prodaji oz. odtujitvi zemljišča. Ali mora biti poleg vpisa lastninske pravice vpisana tudi pravica nujnega dediča, ali je to samo del pogodbe?
Hvala
Ocena:
0
Pravica glede soglasja.
LP
Objave: 2816
Teme: 78
Ocena:
1
Če ni prav jasno, kaj se vpisuje, je že bolje to prepustiti nekomu, ki se s tem ukvarja in bo to naredil prav. Tukaj pa ni jasno niti, kakšna pravica se vpisuje, kar pomeni, da ni jasno niti, kaj je vpisano v pogodbi, kar pomeni, da bi bilo najprej dobro razumeti, kaj v pogodbi sploh piše. Za vsakega, ki se vsaj malo spozna, je namreč iz pogodbe takoj jasno, kaj se vpisuje v zemljiško knjigo. To je razvidno iz zemljiškoknjižnega dovolila. Očitno bodo spet burke.
Tarifa za vpis v zk se imenuje Zakon o sodnih taksah, kjer je navedeno, koliko znaša taksa za vknjižbo. Druge tarife, če človek vpisuje sam, ni.
Na srečo bodo spremembe zakona o zemljiški knjigi končale te burke, tako, da bodo vknjiževali le odv in notarji, če ne bo dodatnih sprememb in to elektronsko.