PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Obnova fasade ki meji na soseda - dovoljenje soseda?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

živim v vrstni hiši ki pa je glede na sosedovo malo zamaknjena (tam kjer imam dnevno sobo se sosedu že začne terasa). Sedaj bi rad hišo izoliral, pojavilo pa se je vprašanje, ali mi je sosed dolžan dobvoliti, da fasado izoliram (15cm) tudi na steni, ki predstavlja mejo z njegovo pracelo - na ta način bi mu zmanjšal teraso za debelino izolacije.

Hvala za vsak koristen nasvet.

Lp Miha
Popolnoma zgrešen pristop.
Namesto da ga povabiš na kofe in se na 4 oči pogovoriš z njim, že pripravljaš napadalne scenarije kako ti on mora odstopit svojo lastnino...
Če bi bila jaz soseda, bi bila vesela, da boš saniral steno, ki jo jaz s terase gledam vsak dan.

Se strinjam z Zaspancem - povabi ga na kavo...
Kakšna kava------Ta pravi ljudje se zmenijo velike stvari pri kozarčku rujnega (cviček). Kava je za dobro jutro rade govorečih žensk.
Miha_Miha Napisal:Pozdravljeni,

živim v vrstni hiši ki pa je glede na sosedovo malo zamaknjena (tam kjer imam dnevno sobo se sosedu že začne terasa). Sedaj bi rad hišo izoliral, pojavilo pa se je vprašanje, ali mi je sosed dolžan dobvoliti, da fasado izoliram (15cm) tudi na steni, ki predstavlja mejo z njegovo pracelo - na ta način bi mu zmanjšal teraso za debelino izolacije.

Hvala za vsak koristen nasvet.

Lp Miha

Lahko uporabljaš njegovo zemljišče med deli in ga po končanih delih vrneš v prvotno stanje. Nikakor mu pa ne moreš vzeti niti centimetra, kaj šele 15cm. To bo treba pa kar kupiti ali narediti kako menjavo.
Lp, furbo
Zaspanc Napisal:Popolnoma zgrešen pristop.
Namesto da ga povabiš na kofe in se na 4 oči pogovoriš z njim, že pripravljaš napadalne scenarije kako ti on mora odstopit svojo lastnino...

Točno tako, pa daj povabi ga na pivo in mu v miru povej kaj nameravaš, morda bi pa tudi sam naredil novo fasado ...
Iskanje po temi