Objave: 140
Teme: 14
Ocena:
0
Ja no ok, sej sem rekla da nism glih ekspert na področju gradnje zato sem pač usekala eno cifro, ki se mi je zdela najbolj realna glede na dosedaj prebrano in videno. Kolk pa je potem ena normalna aka znosna cena za izgradnjo na ključ 200m2 velke bajte (materiali višje srednje kakovosti... če taki sploh obstajajo :lol: )?
Objave: 203
Teme: 6
Ocena:
0
Za ta denar si takšno vilo zgradim... na 2 hektarja veliki zemlji, ne pa hišo 200 m2 na 500 m2 parceli... Res pa da ne v Ljubljani...
Js sm pravi revež, k sm pršu skoz z xxx.xxx €. Res pa je da sem veliko delal v lastni režiji...
Objave: 7496
Teme: 227
Ocena:
0
Fery Napisal:katra7 Napisal:btw. A 400.000 € za hišo s parcelo se vam zdi velik?
Meni se sploh ne zdi dosti. Če gre za 4 hiše po 300 m2, s parcelo 500 m2!
Če bi jaz imel 400 k€, se gotovo nebi jahal po forumih in iskal poceni variante, ampak bi sedel pred hišo, zgrajeno na ključ in zraven bazena počasi cuzal pir.
V Cerknci že, v okolici Ljubljane pa ne...
@katra7: postavi si parametre, ki so ti pomembni in potem išči. Če si pripravljena oditi iz Ljubljane, potem kako daleč? Si pripravljena reskirat več vožnje (vse vpadnice zjutraj nabasane in popoldanski hobiji otrok)? Imaš dobro ne-avtomobilsko povezavo (vlak, avtobus)? Koliko zemlje si želiš imeti (če je 300m2 dovolj, bo tudi 150m2 dovolj)?
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Ocena:
0
@ nebomgabiksal: parametri so že postavljeni in lokacija najdena... in mislim da mi tudi vožnja ne bo povzročala prevelikega problema... vsaj zaenkrat ne, ne vem pa kako bom razmišljala kasneje. Je pa tako da me vsi domači prepričujejo, da se oni pa že ne bi presili iz Lj, sploh pa ne na tisti konc. Ampak lahko tko neki na splošno govort... jst sama pri sebi sem odločena, da grem raje malo ven iz Lj (ampak še zmerej dovolj blizu, cca. 15 min vožnje če je promet tekoč), kot pa da dvakrat preplačam bajto samo zato ker je v Lj. Sicer pa če kupim npr. parcelo itak ni mus da začnem takoj zidat, vmes se lahko še premislim in jo prodam. Težje bi bilo po moje prodajat že zgrajeno bajto.
Objave: 2187
Teme: 21
Ocena:
1
Meni se zdi zelo draga parcela - m2 po 300 EUR, kar pomeni v tvojem primeru 200.000 EUR za 650 m2 zemljišča, kjer komaj dva avta obrneš in jih parkiraš.
Drugače pa je cca. 1.000 EUR za 1 m2 dokončane hiše kar ok cena. Potrebno je vedeti, da k hiši pride tudi urejanje okolice, dovozna pot, kakšna škarpa in ostale "nujne" zadeve, ki te kar fino stanejo.
Je pa izbira lokacije, kjer boš bival celo življenje res najpomembnejša in prva, pred vsemi ostalimi parametri.
Objave: 56
Teme: 1
Ocena:
0
Dvojček je zelo drag (razen če je postavljen v Lj - do 5 km od strogega centra). Parcela pa je glede na ceno tudi v LJ?
Če bi imela 400.000 € sploh nebi razmišljala o dvojčku!
Jaz že pri manj ne razmišljam o dvojčku :lol:
Objave: 222
Teme: 15
Ocena:
0
Glede na to ceno se pa tudi jaz strinjam - samostojna, zgrajena po tvojih željah, po možnosti na ključ.
Parcela 600 m^2 je čez glavo dovolj (seveda spet odvisno od terena, postavitve okoliških objektov...).
Objave: 1806
Teme: 60
Ocena:
1
Prnes ti lepo teh 400 k k men v Vodice, pa sam pol urce počak da kufre spakiramo, pa maš dokončano in opremljeno novo bajto 256 m2 na parceli 644 m2 na robu gmajne na sončni legi - okolica urejena, ograje kovane, asfalt frišn, porfido tud, špajza polna, sam s košnjo trave boš počakala še par dni, ker sem jo glih proti širokolistnem plevelu mal špricnu.
Ma kaj - za ta dnar, ti še Audija pustim v garaži :mrgreen:
Pa tri srne se mi na zelenici vsak večer motajo - samo prej povej, če ti še skrino dofilam :mrgreen:
Lp A
Objave: 894
Teme: 17
Ocena:
0
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Objave: 12051
Teme: 16
Ocena:
27
:lol: Ja se tudi jst strinjam. 400 k EUR je ogromno denarja. OK, je pa tudi res da jst gledam parcele po 25-50 EUR/m2 in verjetno ne bom razumel zakaj bi dal kdo 300 EUR/m2 zato da je "samo" 3 km od LJ oddaljen...
Kje pa je ta pracela da ti tako odgovarja lokacija?
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Objave: 235
Teme: 22
Ocena:
0
Tudi jaz sem enakega mnenje - celo več, ne samo da je parcela orto draga, tudi tale dvojček se mi zdi orto drag.
Malce naredi kalkulacije, no tudi če bi kupila tole parcelo in postavila na ključ montažno hišo, bi po moje prišla pod 400k - kar smo pa že tako ali tako vsi ugotovili da se nam zdi precej.
Objave: 222
Teme: 15
Ocena:
0
Normalni dvojčki na normalnih lokacijah se začnejo nad 150 jurjev. Tle je pa še parcela po 300 namesto po 100 €, pa smo tam. Razen, če nima skoraj nič zemlje, potem je res predrag. Ali je (tebi) zemlja tam vredna 300 €, pa lahko presodiš samo ti.
Ocena:
0
Saj sem že povedala kje to je... pri Rodici oz. Jaršah (Domžale)... parcela je v naselju novih hiš, na popolnoma ravnem terenu. Je pa tako, da v tako investicijo kot je nakup hiše ne mislim it po najcenejši liniji oz. principu kjerkol že je, sam da je nova hiša. Dam pa raje malo več če mi je okolje res všeč, arhitektura bajte, infrastruktura zrihtana, vsi priključki ipd. Sem že čist preveč obupnih novogradenj vidla za še višjo ceno da bi hotla preveč komplicirat.
Itak se bom pa, če se bom odločila za nakup, probala shendlat za nižjo ceno... sam ne vem kolk nizko lohk grem oz. kako vedet kdaj prodajalec blefira (recimo da rečem, da dam za bajto 200.000 on pa reče da ima kupca, ki mu da 240.000 čeprav to ni res)
Objave: 56
Teme: 1
Ocena:
0
Se opravičujem, ker nisem videla lokacije. Absolutno predrago.
za 240.000 ti ga mora končat. Oziroma kupi ga pod 200.000 €.
Glede na to, da sem skoraj 2 leti kupovala drugo nepremičnino, ti povem, da so ljudje pravi bleferji. Ker se piše leto 2010 si kot kupec kralj. Postavi ceno (in ne igraj sociale).
Tudi če je dobro grajen dvojček (vrhunska okna in izolacija) ga je gradnja stala manj kot 500 € plus parcela na tvojem koncu ter gradbena dokumnetacija, pa dobiš ceno.
Danes se parcele na normalnih območjih niti v Ljubljani ne prodajajo za 300 eurov na kvadratni meter. Prodajalci naj sanjajo kje drugje, samo pri tvojem denarju ne.
Pri pogajanjih je pa potrebna krutost in trda koža (seveda diplomatsko).
Pa uspešna pogajanja, če se ne odločite za parcelo in samostojno hišo.
lp, mateja