Objave: 140
Teme: 14
Ocena:
0
Evo spet jst... tako je to če si sredi iskanja novega prebivališča.
Tokrat me zanima, če kdo živi ali pozna območje med Sp. Jaršami in Rodico (zraven Kamniške bistrice), kjer so zgrajene oz. se gradi cel kup novih hiš. Danes sem šla gledat in mi je bilo zelo všeč, ampak glede na to da sedaj živim v Lj. mal cvikam kako zgleda ko se moraš vsak dan vozit iz Domžal v Lj. (gužva na cesti ipd).
Poleg tega me mal skrbi ker je hiša, ki sem jo gledala, dokaj zraven daljnovoda. Tam okoli (bolj odmaknjeno od daljnovoda) je sicer še precej prostega zemljišča, pa bi bilo morda bolje kupiti zemljišče (če je sploh naprodaj).
Skratka če ima kdo kakšne uporabne info bom zelo hvaležna.
Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
Osebno ne bi nikoli kupil hiše ali stanovanja zraven daljnovodov.
Nikoli ne bom razumel kupcev tistih stanovanj recimo v Dragomelju
Glede jutranje vožnje v Ljubljano (preko Domžal): jaz sem se vozil iz Kamnika več let in ni nekih problemov. Večinoma sem šel preko Jarš, Domžal do Šentjakoba in če ni kakšne prometne nesreče (ali enostranske zapore zaradi asfaltiranja kot je bilo na relaciji Jarše-Domžale), je čisto OK.
Verjetno pa je tudi odvisno od ure (jaz sem okrog pol osmih štartal iz Kamnika).
Objave: 2045
Teme: 18
Ocena:
0
Oprostite ker smetim :lol: , samo zanima me kakšne negativne funkcije prinaša daljnovod saj trenutno delajo traso za nov daljnovod - krško- avstrija- 40000kw, kateri bo potekal kakšen kilometer od moje hiše, no moji sosedje so pa še bližje.
lp
Sevanje. Rak. Razvrednotenje zemlje.
Ocena:
0
@suzemiliju: Očitno je, da se norčuješ iz tega, zato ne bom nadaljeval debate.
Kilometer stran je nekaj drugega, kot pa so tisti bloki v Dragomlju, kjer je takole na pamet manj kot 100metrov.
Verjetno pa se da vse to odplakniti s cvičkom zato se nič sekirat :mrgreen:
Ocena:
0
SO sosedje bližje kot jaz.
SEM NAPISAL v resnem smislu ne v norčavosti.
Pa še to-tisti bloki ziher nimajo tega ta velicga daljnovoda 40000KW.
Ocena:
0
V resnem smislu se pač ne uporablja :lol:
Ocena:
0
Popravek:400kv bo potekal mimo nas
Ocena:
0
Ok, lahko pustimo tele daljnovode zdej. Še ena stvar ki me mal skrbi je, da gre ravno tam vzletna oz. pristajalna pot z Brnika. Kolk je pa to moteče? Ker že zdaj imam zraven bloka železniško progo in postajo tko da sem navajena na hrup.
Ocena:
0
Po mojem je tistih par avionov, ki prileti in odleti iz Brnika je bistveno manjši problem od neslišnega visokonapetostnega daljnovoda. :roll:
Ocena:
0
^ Ma tisto opcijo zraven daljnovoda sem že opustila. Sem našla nekaj, kar je daleč stran od daljnovoda ampak ostaja pa problem hrupa letal. Ne vem pa kaj pomeni tisto zavijanje z očmi... da tudi v bajti, nad katero vsak dan letajo avioni, ne bi živel (čeprav ni zraven daljnovoda :wink: )?
Ocena:
0
Zavijanje z očmi pomeni, da se mi zdi nelogično, kako hitro si opustila problem daljnovoda.
Iz diskusije namreč ni bilo možno razbrati, da si že na drugem objektu ;-)
Kar se letalskega hrupa v Radomljah-Mengšu-Brniku tiče pa nimam nobenih izkušenj.
Poglej vozni red letal na www in potem se vsedi zraven objekta :twisted:
Objave: 8
Teme: 4
Ocena:
0
Hoj,
Človek bi si mislil, da na Brniku pristaja/vzleta par letal na dan (glede na velikost letališča), v resnici jih je pa precej več (če zdele pogledam jih pristaja 7 v roku ene ure), je pa tako: jaz sem v bloku v Mengšu in sem se kar nekako navadil na to, da jih preslišiš. Če so okna zaprta itak ni problema, če so odprta se pač sliši.
Je pa tako: če boš sedaj dejansko šla bodisi v objekt (ali pač zravn) in čakala, da pride avion te bo definitivno motil, sčasoma se pa navadiš (vsaj jaz sem se) - kar pa ne morem rečt, za občasne karaoke naših "južnih" sosedov :lol:
Objave: 3
Teme: 0
Ocena:
0
Dolgo sem živela na drugi strani Bistrice (ravno tako kot ti priseljena iz Ljubljane), pa sem se odločila, da ti povem svoje izkušnje.
Letala me niso nikoli motila, v začetku sem jih slišala, kasneje pa razen redkih, ki letijo zelo nizko, preslišala. V Ljubljano sem se vozila še v času, ko avtocete ni bilo in je bila groza, sedaj pa se vozim mimo Ljubljane (torej še naprej) in je sicer gneča, ampak kar gre - je pa res odvisno od ure.
Tisti konec, kjer zdaj gradijo hiše, je meni zeloooo všeč. Tudi mene pa moti daljnovod, ampak na parcelah na sredini in na drugi strani to ne bi smel biti problem. Zaradi mnogih novih hiš na Rodici bi lahko nastal problem s cestami oz. njihovo prevoznostjo. Včasih opažam gnečo na "izvozu" iz Rodice proti Domžalam.
Skratka, jaz mislim da je izbira dobra - vzameš pač parcelo, ki je od dalnovoda bolj oddaljena, ne vem pa, koliko teh parcel je sploh še na voljo?!
Pa veliko sreče z iskanjem in kupovanjem, mi smo se s tem tudi dolgo ukvarjali, pa smo na koncu morali skelniti nekaj kompromisov, ampak smo z izbiro zadovoljni.