lp
Imam doma to peč in mi je rekel dimnikar da manjkajo 4 turboratji.
Ali ima ta peč 6 turboratorjev?
Ali samo dva?
28kW je...
Če ima dva bi vprašal ali še lahko kaj povečaš izoristek in zmanjšaš porabo olja če jih daš not 6?
Ja fajn zadeva je samo iščem kake podatke če z kakim dodatnim pridobiš na izkoristku.
Po logiki že,če toploto držijo v peči,sedaj gre v dimnik 50 st. celzija izkoristek je med
94-95 %, na leto nardi za eno pest roza saj...Ne vem če je to veliko ali ne?
Koliko gledam po dokumentaciji je 95% nekje max izkoristek,tako da ne vem če bi z 4 dodatnimi turbiči še kaj pridobil...
Če kdo najde kake podatke bi bil vesel...
Je pa mi rekel dimnikar da ene trgovine delajo to da jih vzamejo ven in potem naprej prodajo ker se baje z časoma hitro zlomijo ker so iz posebne mase...
Ker folk ne ve kolk mora tega bit not in pol to kradejo v štacuni...ali serviserji...
Objave: 618
Teme: 5
Ocena:
5
Če si kotel kupil pri inštalaterju ga je ta (ponavadi je tko) dobil direkt od uvoznika tko, da potem ne manjka nič je original zapakiran. Če pa iz kakšne trgovine pol pa možno, da kaj manjka.
Zdj težko je rečt glede izkoristka. Mogoče se bi dalo še kaj s šobo naredit, ampak glede na to da ti gre v dimnik 50 stopinj je to nekje to. Mogoče se da narediti še kaj z regulacijo. Na pamet govorim.
LP
Objave: 3458
Teme: 1
Ocena:
9
Tovarniško sta dva.
Izkoristka se ne da povečat brez kondenzatorja dimnih plinov.
Z kondenzatorjem se bo izkoristek povečal max4%.
Z laičnim pristopom bo več škode kot koristi. :wink:
Objave: 121
Teme: 3
Ocena:
0
Imam isti kotel kot OP...in vidim, da ga on segreva na 50c...jaz ga sicer na 60c...katera je se tista temperatura, da ne kondenzira?
V dimniku notri je inox tako, da dimnik ne bi smel kondenzirati....kotel kolikor sem uspel najti na internetu je tudi nizkoenergetski se pravi ni bojazni za kondenzacijo?
Objave: 110
Teme: 0
Ocena:
2
Sicer sem imel kotel Buderus G125WS, menim pa da je odlitek tako rekoč isti??
V kotlu sta bila original 2 turbolatorja, izkoristek je bil povsem OK, pa tudi kotel je nizkotemperaturni in pri meni v 13 letih, ko je sistem deloval ni bilo sledi o neki problematični kondenzaciji, dejansko je temperaturo kotlovske vode sam uravnaval glede na potrebe porabnikov, dvižnih vodov, kar pomeni, da v času ko ogrebanje ni bilo potrebno tudi kotel ni deloval. Še enkrat, nikoli nobenih težav.