Objave: 57
Teme: 6
Ocena:
0
Imam težave s fitom. Zagrmi 3 ali 5km stran od mene in mi vrže fit, tako da ga moram stalno prižigat nazaj sem že sit tega. V 5 minutah tudi 3x. Kaj je tu narobe?
Ocena:
0
A misliš da je samo to problem?
Objave: 94
Teme: 1
Ocena:
0
Če drugače dela vse normalno,in se to pojavla vzadnjem času največja verjetnost da je to problem,če pa to dela že ves čas,je pa mogoče preobčutliv in portebuješ malo man občutlivega.Poglej oznake na fidu,če maš 0,003 je zelo občutliv in ta zelo hitro ponagaja.Drugače pa je najlažja rešitev ta da zamenjaš fid za glavno stikalo in teh problemov sigurno ne boš imel,samo je fajen če imaš potem za kopalnice saj kzs vgrajen če ga slučajno nomaš.L.P.
Ocena:
0
Fit je: ISKRA FID 25/0,5.
Objave: 2018
Teme: 20
Ocena:
4
Zamenjaj FID z fidom, meni je metal ven na starejšem pralnem stroju pa sem enakega novega kupil, pa problemov ni bilo več.
Ocena:
0
Večkrat je tudi lani ob nevihti vrgel ven, ampak ne tako pogosto kot letos. Letos za vsako grmenje v daljavi izpade tok. V 5 minutah tudi 4x, tako da dokler grmenje ne poneha ga niti ne prižigam več.
Problem je to če si na dopustu.
Objave: 4477
Teme: 98
Ocena:
4
Glede na to da je delta I 0,5A, pozabi na fid. Težava je drugje. Imaš mogoče kako kao prenapetostno zaščito ala belkin in podobno na podaljšku? Imaš kakšno novo napravo z vgrajeno prenapetostno zaščito? Vsaka taka reč, ti prenapetost, ki pride po dovodu, pošlje v ozemljitev. Ker je v privat hišah standardno s strani elektrodistributerja predpisan TT sistem, ti zadeva izklopi fid. Če je karkoli iz tretjega ali četrtega stavka res, ni vzrok fid, rešitev je pa ali v vzpostavitvi tn sistem (na črno) ali pa dograditvi dobre prenapetostne zaščite na dovod, pred fid stikalom. To kar so pisali, da je zanič fid in podobne štorije pozabi, ker avtor nima blage veze kako fid deluje.
Objave: 2018
Teme: 20
Ocena:
4
Ste eni pametni, če pa fid prehitro ven meče pa tudi ni Ok, se vam ne zdi, no lahko pa vam v živo pokažem novi fid in strejši pralni stroj, ki tega fida ne zdrma in pa identičen 15 let star fid istega proizvajalca, ki pa ga med obratovanjem pralnega stroja vsaj 5 x vrže ven in po vašem je ta fid torej excelent ???? Jasno mi je, kako fit deluje, smo tudi v šoli testirali 20 let nazaj kako primeš za 220, pa če je hiter fid komaj malo začutiš :lol:
drži pa vse tisto o prenapetostnih, da je možno, samo spet je fid preobčutljiv torej ne dela OK.
Vsekakor najbolje ustrezno prenapetostno zaščito z odvodnikom, kakor so sedaj že večinoma zahtevane po novih poslovnih stavbah postaviti spredaj in bo manj težav, še prej pa vsaj testno zamenjati fid in se hitro vidi koliko je ura !
Ocena:
0
Ne se tako žalit in zaničevat med seboj, ker vsak je za nekaj dober.
Objave: 4477
Teme: 98
Ocena:
4
Postavil sem vprašanje, če imaš kakšno prenapetostno zaščito v obliki podaljška. Ta je v vtičnici za fid stikalom. In če imaš, je ta lahko vzrok za izklapljanje fid stikala. Prenapetostna zaščita se (prava zaščita) montira pred fid stikalo, zaščitne podaljške pa zmeče v smeti. Je zdaj bolj jasen odgovor?
Objave: 59
Teme: 10
Ocena:
0
Mislim, da @Samojed kar dobro pozna zadeve, FID 0,5a!!! ne more biti problem, (mimogrede to je lahko že smrtna doza toka), problem je drugje<! Potrebno je postopoma odklapljati ozemljitve, da se najde vzrok - včasih tudi to ne zadostuje in je potrebno odklapljati še nule. Vsekakor pa predlgam najprej menjavo FID-a, ker je že zelo star - takšnih se za stanovanja ne motira že vsaj 15 let. Potrebno je vstaviti 0,03A! Mogoče bo že s tem rešen problem , če ne pa sledi odklapljanje! :wink: