PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Kitajska toplotna črpalka?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Na internetu sem zasledil ponudbo kitajskih toplotnih črpalk večjih moči z skroll kompresorjem. Kaj menite o njih, so cenovno zelo ugodne, saj je njihova cena kar za polovico in več nižja? Ima kdo izkušje s tem? Kaj menite o zalogovnikih z pretočno kačo za sanitarno vodo? Jaz sem tik pred odločitvijo, da to kupim !!!!
Kitajci so nas že preplavili. Glih danes sem videl na ebayu kitajske vakuum kolektorje z 18 cevmi za 650 Eurov.
CvetkoP,
kdo so ponudniki zalogovnikov z pretočno kačo za sanitarno vodo? Poznam samo CTC kjer pa je cena kar visoka.
LP
Konkretno pri nas prodaja Geotermal eno in drugo, zalogovnik je HeatCenter proizvajalca Solarbayer, TČ pa Kitajska 3fazna 16KW. Poglej na [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")geotermalunichr("46")si]Geotermal[/url]
V vse toplotne črpalke večjih moči vsi vgrajujejo skroll kompresorje s trofaznim pogonom.

Preden kupiš, preveri območje delovanja in kakšna je INPUT moč, koliko sama porabi za svoje delovanje.

Večina proizvajalcev prikazuje Output moč pri najvišjem COP!

Če je cena tako ugodna, potem gre zelo verjetno za delovanje le nad lediščem. Takšnih mi sploh nismo hoteli nabaviti. Res pa je, da zelo dobro delujejo pri temperaturah nad 10 stopinj.

Bolj priporočajo dve mali namesto ene velike, posebno še za stanovanja. Ena lahko greje pritličje, druga nadstropje, z vgrajenim števcem pa lahko vsak vidi, koliko porabi elektrike in jo tudi plača.

Malo počakaj in se drži našega prodajnega mota: Preden kupiš, preveri pri sosedu, kako v resnici deluje.

Lep pozdrav.
Panasonikove navadne klime so narejene na Kitajskem, inverterce pa na Japonskem in inverterce se bistveno bolj kvarijo, navadne pa skorajda nič - informaciaj iz prve roke.

Sicer se pa sam že vsaj eno leto smejem zahodnim politikom in novinarjem, ki ne skopčajo, da nas bodo Kitajci preplavili čisto v vsem, razen seveda v storitvah in morda še kje v kaki niš-ki.
Kolikor sem informiran je COP 3, kar naj bi bilo kar v redu, spet po specifikaciji pa deluje tudi pod nulo, saj zakaj pa ima potem odtajevanje, Cop pri minus 10 naj bi bil 2 in še nekaj, kar pa tudi ni tko slabo.
Zanima me, če ima kdo že kaj izkušenj ??? :?:
tone...eno je kje je kak stvar skupaj zmeana, povsem nekaj drugega pa je kje je ta zadeva 'zrasla'.

torej če japonske izdelke izdelujejo (Sestavljajo) na kitajskem, Maleziji, singapurju ne pomeni da so klump, ker bodo japonci poskrbeli da bo v njih tudi material, kot se šika, da bo sestavljeno kot se šika....sestavljajo zato iz enega razloga - ker tam delajo za nič (No ja...pest riža ob koncu meseca).

Povsem nekaj drugega pa je, da en kitajček - a la podjetnik, prekopira eno (japonsko) stvar, nabavi nek krš material sestavi skupaj, da zgleda kot 'ta prava' in prodaje naprej za pol cene.

slednjega izdelka se jaz ognem v VEEEELIKEM loku!!! Sploh pri tako pomembnih zadevah kot je centralno ogrevanje celotne hiše - 8 mesecev letno ter leta in leta.

LP
Jaz se pa zavedam, da je Kitajcev toliko in so tudi inženirji tako poceni, da lahko vsako stvar naredijo bolje. Koneckoncev samo Panasonic inverterco poglej, kakšen softver ima, za bruhat. Nastavim ji da naj mi greje na 22, v sobi je pa 21 in čez 5 ur bo v sobi 25, pa še kar bo grela. Poleg tega bo non stop obratoval ventilator in mešal zrak v bivalnem prostoru in to menda samo zato, da s tem ugotavlja realno temperaturo v prostoru. :evil: Zato jo moram nekajkrat na dan vklopiti in izklopiti, kot da bi šlo za en krš iz Špara za 50 jurjev - sramota.
:twisted: kaj si pa kupil Panasonica

jaz zaenkrat ne zaupam ničemu kar jen arejeno na kitajskem s kitajskim imenom. Pa zaenkrat jo še dobro vozim - sicer priznam da sem se parkrat nasral (pir malenkostih) ampka slej kot prej vsak pride k pameti Smile.
Pozabil sem povedati, da je vgrajen Toshibin kompresor, izdelana pa je v firmi, ki dela tudi za CTC.
kitajci so packoni
Zdej pa še eno vprašanje Big Grin , Ali kdo ve, zakaj takšna visoka cena toplotnih črpalk, saj je bistveni del samo kompresor, ki pa ne more bit tako drag, če ga kitajci vgrajujejo za polovično ceno, elektronika-avtomatika je pa itak že na pol zastonj?? Idea
To je ap tržni sistem ali po domače, nategni vse kar leze in gre. Globoko sem prepričan, da se že desetletja cene formirajo po principu koliko je raja pripravljena plačat in vsi se skrbno držijo pravila, da cene prilagodijo drugim ponudnikom. Tudi Kiztajci se tega držijo, dobili bodo 10 do 30% trga, glavnina bo pa ostala zahodnim proizvajalcem. Gre pa lahko za daleč najboljši nakup, kar se bo videlo žez 10 let.
Več postov na forumu govori o moči črpalke, vendar pravega odgovora nisem našel. Zanima me, kako priti do optimalne moči, ali je smiselno predimenzionirat, za koliko in v kakšnem primeru. Slišim in berem, da so pričeli z "nizkotemperaturnim" ogrevanjem tudi s pomočjo obstoječih radiatorjev. V mojem primeru, bi izkoristil prav to, saj za enkrat nimam talnega gretja po celi hiši. Letošnjo sezono bom kombiniral, pa bomo videli. V kolikor ne bo šlo, pa bi naslednje leto adaptiral tla.
1 2 3
Iskanje po temi