PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Oddaja stanovanja in posledična "štala" - tožiti najemnika?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,
razmišljamo o tožbi osebe, ki smo ji oddali stanovanje, pa se je iz njega prostovoljno odselila pred določenim rokom (zaradi neplačevanja smo se dogovorili za razvezo naj. pog., v kateri smo se dogovorili za rok, do katerega poravna dolgove in zapusti stanovanje, skupaj s premičninami, ki jih je pripeljala s seboj).
No, kljub dogovorom, kdaj se dobimo v stanovanju in uredimo zadeve, je dobesedno "pobegnila", zapustila pa štalo (poškodbe opreme, pustila je stvari, ki jih očitno ne rabi), neplačane račune (odklopi so se že začeli dogajati) in neplačane najemnine.

Vsi papirji urejeni (uradna pogodba, zapisniki s srečanj, ko naj bi poravnal dolgove ipd.), na naše predloge o poplačilu dolga se ne odziva (predlagali smo, da bi nam do poplačila dolga mesečno dal nekaj 10 evrov), na telefon se ne oglaša.

Razmišljamo o tem, da računa na to, da se mu zaradi uradne brezposelnosti (v času podpisa pogodbe je oseba imela redno zaposlitev, brez nje naj bi po lastnih besedah ostala nedavno, težave s plačili pa so že od začetka) "nima kaj zgoditi" oz. da itak nimajo kaj vzeti.

Ima kdo podobno izkušnjo - kako dolgo traja postopek in koliko tožnika stane?
Kako se toženec lahko izmika in kakšne so možnosti, da izterjamo dolg?

hvala za odgovore!
V naših sodnih mlinih škoda denarja in živcev (IMHO).
A varščine ni?
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Ni varščine. Smo šli na fer odnos s sprotnim plačilom, bili razumevajoči, ko so nastopili kao izredni stroški pa so prosili za odlog plačila, pa ko je plača kao zamujala ...

Vem, da so sodni mlini počasni, ampak težko je požreti na eni strani dolg, na drugi pa laži, aroganco, izmikanje ...
Podaj kazensko ovdbo, požri cmok in uživaj življenje naprej...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
Možnosti, da dobiš denar nazaj so praktično nične. Za odvetnika boš dala več, kot je dolg (da o živcih in zgubljenem času ne govorim), nazaj pa dobila nič, oz. boš v še večjem minusu. Nikdar ne oddajaj brez varščine, več kot 3/4 najemnikov stanovanj je barab, ki te bo poskušalo na tak ali drugačen način ogoljufati. Ven z njim, čim enkrat ne plača in nikakor ne dovoli zažiranja varščine, ker to pomeni, da ti na koncu ne bo ostalo niti to. Imam teto, ki oddaja stanovanje in sem slišal že toliko zgodb o najemnikih, da človek ne more verjet, kaj se danes dogaja. Npr. najemnik pride v opremljeno stanovanje in iz njega pokrade in odpelje pohištvo (tudi omare!), ko pa ženska pokliče policijo, pa sosed priča, da to ni res in da je sama sebi ukradla in odpeljala pohištvo. Ker ima pač zamero, ker mu ni hotela poceni prodati stanovanja. Confusedhock:

Da o ostalih zgodbah, o takih, ki ne plačujejo računov do takih, ki odkrito grozijo, pa do tistih, ki kao sami najemejo stanovanje, nato pa takoj notri naselijo nosečo ženo/punco in ne plačajo niti ene najemnine oz. računa, ker jim itak ne moreš nič, sploh ne govorim. Aja, sem slišel celo o enem, ki je mirno zamenjal vse ključavnice (in seveda ne plačeval). Na koncu je morala najeti nekoga, da je prevrtal ključavnice, da ga je lahko izselila. Policija seveda nikdar ne naredi nič oz. celo zaščiti take parazite, ker oni imajo pač po zakonu vse mogoče pravice, najemodajalec pa ima le pravico dobiti denar - in če ga ne, lahko toži. :roll:

Ne vem, če je bilo v preteklosti kaj lažje oddajat, ampak pri takih zgodbah te vse mine, da bi oddajal - lahko samo prodaš.
Imam tudi sam grozno izkusnjo s podnajemniki! Se vlece ze celo leto! Zadnje 4 najemnine niso placali, iz stanovanbja pa nocejo. Ce bi bilo po mojem bi sel v stanovanje in zmetal vso njihovo robo iz stanovanj in jih brcnil cez balkon...ampak ker so najemniki zasciteni kot medvedi, cakam da odvetnik resi zadevo, potem pa nikoli vec ne oddam stanovanja! Ga raje zazgem!

LP
Tole me zelo spominja na enega mojega najemnika. Ali je slučajno ta oseba R.H.?
Ne. Oseba je A.J. :lol:
Stanovanje se oddaja v najem sproti za vsak mesec, z novo pogodbo in obvezno varščino. Tako ga lahko šutiraš vsakega prvega, če ne plača :mrgreen:
Če oddajaš, ja najboljše, da ti pogodbo napiše odvetnik, ki dela s tem. Ti tudi svetuje in ti ne sme biti žal tistih nekaj €, ki so kasneje lahko tisoči.
Sem z mojim zmenjen enako, dela za eno veliko podjetje, ki ima ogromno stanovanj.
pa dobro moraš vedeti koga sprejeti in koga ne... (beri: koga lahko vržeš na cesto in koga ne).
aligator Napisal:Stanovanje se oddaja v najem sproti za vsak mesec, z novo pogodbo in obvezno varščino. Tako ga lahko šutiraš vsakega prvega, če ne plača :mrgreen:

Ja in 1. ti ne plača,nakar noče iz stanovanja in moras klicat odvetnika, da mu ta poslje obvestilo o preklicu pogodbe. Nato ima on 30 dni da se izseli, na kar se pritoži in se vse skupi zavlece. Ti ga tozis in se vidita na sodiscu cez pol leta, ta cas pa ga ne smes ven *****, ne smes mu kljucavnice zamenjat, ne smes mu vode zapret ali elektrike odklopit......... in se zajebavas z njim pol leta da se izseli. In na koncu ugotovis da ima se neporavnane stroske (elektrika, komunala,...)

Mam zlo podobno izkusnjo kot sem jo opisal.
Lp

Edit Ericssson: Pazite prosim malo na besede
Razlog neplačila je odpovedni takrat, ko je v zamudi z dvema, zaporednima povrhu, plačiloma.
creed Napisal:
aligator Napisal:Stanovanje se oddaja v najem sproti za vsak mesec, z novo pogodbo in obvezno varščino. Tako ga lahko šutiraš vsakega prvega, če ne plača :mrgreen:

Ja in 1. ti ne plača,nakar noče iz stanovanja in moras klicat odvetnika, da mu ta poslje obvestilo o preklicu pogodbe. Nato ima on 30 dni da se izseli, na kar se pritoži in se vse skupi zavlece. Ti ga tozis in se vidita na sodiscu cez pol leta, ta cas pa ga ne smes ven *****, ne smes mu kljucavnice zamenjat, ne smes mu vode zapret ali elektrike odklopit......... in se zajebavas z njim pol leta da se izseli. In na koncu ugotovis da ima se neporavnane stroske (elektrika, komunala,...)

Mam zlo podobno izkusnjo kot sem jo opisal.
Lp

Edit Ericssson: Pazite prosim malo na besede

In kaj se je na koncu izcimilo v tvojem primeru.
@ericsson
Se opravicujem, za kako utečeno grdo besedo

Zadevo sem predal odvetniku in je on reseval zadeve. Sem pa cakal se (skoraj) 2 meseca, da so se izselili.

Zdaj koncno obnavljamo!
LP
1 2
Iskanje po temi