PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Poziv kupcem stanovanj v Celovških dvorih

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pred dvema letoma smo plačali aro za stanovanje. Stanovanja so sedaj pocenili, nam pa naj ne bi upoštevali v to ceno are (torej ara propade oz. je stanovanje toliko dražje). Pozivam prvotne kupce stanovanj, da se mi javijo na mail : <!-- e --><a href="mailto:lotus_lj@yahoo.com">lotus_lj@yahoo.com</a><!-- e -->. Skušali bomo doseči, da se ara vključi v sedanjo ceno stanovanj. Skupaj bomo močnejši.
Prosim opozorite vse svoje znance na to obvestilo.
Po kateri ceni in kdaj ste kupili stanovanje? Kdaj je bila pogodba sklenjena?

Brez vsaj osnovnih podatkov je to lov na čarovnice. Isto kot da bi prodajalci od kupcev, ki so jim prodali stanovanja pred leti, pa so šle cene gor, zaračunali razliko v dvigu cen. Ne bo šlo.

Drugo je, če je treba doplačati celotno kupnino brez zneska are. Odvisno od pogodbe. V njej lahko piše, da se ara všteje v kupnino ali pa vrne.

Da pa bi morali sedaj znižati cene tudi kupcem, ki so stanovanja že kupili, ker so sedaj stanovanja cenejša, ta pa je bosa ali pa so zelo korektni.
iluzija je že sploh pričakovat nižjo vrednost stanovanja, ker si že plačal aro.
tudi ti bi se upiral z vsemi štirimi če bi oni hoteli podražit stanovanje ker ste se pač zmenili za ceno pri plačilu are. pregovor- kdor prvi pride prvi melje te pač daje v nezavidljiv položaj proti kasnejšim kupcem teh stanovanj ki imajo svoj pregovor-kdor čaka dočaka
lp
Glejte, stvar je taka. Aro (37.000€) smo vplačali pred dvema letoma, pred zlomom nepremičninskega trga. Sedaj so stanovanja pocenili in kdor pride sedaj, dobi stanovanje po znatno nižji ceni. Meni, da gre tu za korektne odnose, če nam znižajo ceno stanovanja in aro vključijo v to ceno, saj jaz za to aro moram skoraj4 leta delati. Tudi mi bomo dobili veliko manj za stanovanje in sedaj se nam več ne izide, če nam aro obdržijo.
Iluzija je tle pričakovati karkoli-Vegrad gre v stečaj, ker ni plačal podizvajalcev, ti ne bodo izdali papirjev, zato za CD ne bo uporabnih dovoljenj in ne boste mogli prevzeti stanovanj. Na aro in stanovanja lahko pozabite.
saj jaz za to aro moram skoraj4 leta delati.

ni videt da si kakšen revež ko si pa dal 40000 eur za skoraj tri leta vnaprej. ali pa si že takrat dobil kakšen velik popust ker si jih sponzoriral??
lotus Napisal:Glejte, stvar je taka. Aro (37.000€) smo vplačali pred dvema letoma, pred zlomom nepremičninskega trga. Sedaj so stanovanja pocenili in kdor pride sedaj, dobi stanovanje po znatno nižji ceni. Meni, da gre tu za korektne odnose, če nam znižajo ceno stanovanja in aro vključijo v to ceno, saj jaz za to aro moram skoraj4 leta delati. Tudi mi bomo dobili veliko manj za stanovanje in sedaj se nam več ne izide, če nam aro obdržijo.

Ne razmišljaš prav.

Če bodo spustili ceno _ zakaj bi jo, saj imajo pogodbo, kjer je cena zapisana (pa še soldov jim manjka), je to izključno znamenje dobre volje in pri tem nima nič ne zlom trga ne kupovanje stanovanja po nižji ceni (kje piše, da bi morala biti enaka za vse, saj so tudi pred tremi leti lahko kakšni kupili po nižji ceni itd). Sploh pa ni važno število let, kolikor je potrebno za oddelati za tak znesek.

Ara ne bo šla nikamor. Tega dela sicer ne razumem. Kupnina je znana. Aro bodo ali vrnili ali všteli v kupnino. Kaj bi morali sedaj narediti? Kupnina 2007 - ara2007? Še nižja kupnina - ara2007? Sedanja cena - ara2007?

Predvsem pa zakaj?

Še veliko jih bo jokalo na račun dragih nakupov v preteklosti, vzetih kreditov na ta račun, hipotek, ki nenadoma ne ponujajo več dovolj visokega zavarovanja za še vedno velik znesek kredita....
Ne bo šlo. Mislim, da so imeli tudi na Lavrici takšne želje in ni šlo skozi (vsaj ne, da bi javnost vedela).

Pri nas na taka vprašanja odgovorimo z vprašanjem, ali se potem tudi strinjajo, da bo bodo plačali za stanovanje več, kot je v pogodbi, ker bo (hipotetično) cena stanovanj rastla?
Če ste ceno dogovorili - karikiram - na 200k €, poleg tega ste dobili popust za predplačilo (brez tega bi redko dal nekomu toliko denarja), potem boste težko še kaj dosegli...vsi so takrat na veliko kupovali stanovanja, ker so govorili, da bo cena še višja, potem je pa ta balon počil...kdo je potem kriv, verjetno tako kupec kot prodajalec, vsak je imel svoje špekulacije...verjamem, ni lahko dati toliko denarja, ampak, iskreno, bi ti naredil/a isto, če bi bil na njihovem mestu?
No ja, jaz se ne strinjam z vami. Če bi zdaj vsi kupci izpred dveh, treh let odstopili od pogodbe, bo firmi ostalo še več neprodanih stanovanj in ne bodo dobili vsaj dodatnih 100 ali 150 tisoč evrov krat toliko in toliko kupcev, ampak NIČ, ker tista ara bogve kje že je.
Samo edina varianta je, da se vas najde kritična masa, pri kateri se bo prodajalcem dejansko zdelo vredno preračunat, ali se jim splača pobrati aro in iskati nove golobe ali raje obdržati vrabca, ki ga že imajo v roki.
Ko si vplačal aro, si menda podpisal tudi pogodbo kaj kupuješ in po kakšni ceni. Preberi si jo in hitro ti bo jasno, da cene ne bodo spustili. Vsak posel je neke vrste igra na srečo in tako je tudi z nakupom nezgrajenega stanovanja. Ravno tako kot si ti kupoval stanovanje, dela tudi veliko obrtnikov, nekaj se plača vnaprej kot avans, ostalo pa po zaključku del. In nihče se ne obremenjuje s tem po kakšni ceni je potem obrtnik dobil material in kake stroške je imel z delom. Cena je dogovorjena z predračunom. Do spremembe pride lahko le zaradi dodatnih del, ki jih naloži stranka. Ravno tako bi do spremembe cene prišlo pri tebi le če bi sedaj želel večje ali manjše stanovanje, cena za m2 pa je bila dogovorjena z pogodbo.
phlox Napisal:Ko si vplačal aro, si menda podpisal tudi pogodbo kaj kupuješ in po kakšni ceni. Preberi si jo in hitro ti bo jasno, da cene ne bodo spustili. Vsak posel je neke vrste igra na srečo in tako je tudi z nakupom nezgrajenega stanovanja. Ravno tako kot si ti kupoval stanovanje, dela tudi veliko obrtnikov, nekaj se plača vnaprej kot avans, ostalo pa po zaključku del. In nihče se ne obremenjuje s tem po kakšni ceni je potem obrtnik dobil material in kake stroške je imel z delom. Cena je dogovorjena z predračunom. Do spremembe pride lahko le zaradi dodatnih del, ki jih naloži stranka. Ravno tako bi do spremembe cene prišlo pri tebi le če bi sedaj želel večje ali manjše stanovanje, cena za m2 pa je bila dogovorjena z pogodbo.

Ceno bodo hočeš nočeš spustili, ker bodo kupci seveda razdrli pogodbo in sklenili novo, saj bo stanovanje tudi v tem primeru še vedno cenejše od prvotne cene.
Ampak nekako ne verjamem, da se bodo vsi kupci spet odločili za nakup v CD. Torej tudi prodajalec veliko tvega in lahko veliko izgubi.
Na podlagi česa bodo kupci razdrli pogodbo? Lepih oči? Pa bo prodajalec hotel ponovno skleniti pogodbo z "razdiralci"? Na podlagi česa bodo kupci razdrli pogodbo? Vir? Link? Zakon? Ker so kupili, ko so bile cene na vrhu, pa tega niso vedeli? Ker se sedaj prodaja ceneje?
Pogodbe sicer ne poznam, ampak v večini njih je tudi člen koliko denarja obdrži prodajalec v primeru razdrtja pogodbe. Verjemi mi, da Vegrad z razdrtjem pogodbe s strani kupca ne bo nič izgubil...
Citat: Ceno bodo hočeš nočeš spustili, ker bodo kupci seveda razdrli pogodbo in sklenili novo, saj bo stanovanje tudi v tem primeru še vedno cenejše od prvotne cene.
Ampak nekako ne verjamem, da se bodo vsi kupci spet odločili za nakup v CD. Torej tudi prodajalec veliko tvega in lahko veliko izgubi.

Običajno je v pogodbah vpisan člen o ari, ki govori, da se v primeru razdrtja ne vrne. In sedaj mi povej, komu se splača to aro kar pokloniti vegradu - zgoraj je bilo omenjeno preko 30000€, veliko kajne?
1 2 3 4
Iskanje po temi