PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Vgradne stropne luci

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zanima me kaj svetujete glede vgradnih stropnih luci v knauf spuscen strop. Poudarek bom mel na stenskih svetilh, tako da stropne ne bi imele ravno primarno vlogo, no edino ko isece iglo Wink ... Potrebujem pa za spalnico, dnevno sobo, predprostor - hodnik ...
Je kaksno pravilo, kje in koliko se jih montira? Sklepam, da ne samo eno na sredini stropa ...

In kaksne izkusnje imate z 12V ... najraje bi imel halogen 220V ... ker tisti transformatorji me skrbijo ...

Hvala
Halogen 220 ? Se nameravaš še ogrevati preko stropnih luči ?

Transformatorji za vgradne luči delajo brez težav in poraba elektrike je optimalna.
Lp, furbo
jaz imam halogenke na 220 in sem cisto zadovoljna z njimi. kaksne druge moznosti tako nisem imela, ker nimam vgradnih. s transformatorjem je pac tako, da je treba ponavadi v knaufu pustit neka "vratca" zanj, kar za pikolovskega estetika ni najlepse...
drugace pa so za vgradne stropne luci pravzaprav idealne taksne z varcnimi zarnicami, no, tudi halogenke na 220 niso napacne kot centralna razsvetljava. jaz kaksnega porasta temperature ne opazim, ker imam normalno kolicino luci. sem pa v eni bivsih sluzb sedela ravno pod tako vrsto halogenskih reflektorskih zarnic, vsaj 10 jih je bilo... tiste pa so prijetno grele (prijetno, ker je bil prostor slabo izoliran, haha)
spela Napisal:drugace pa so za vgradne stropne luci pravzaprav idealne taksne z varcnimi zarnicami,

no take bi rad ... mi lahko prosim posredujes informacijo, kje se da to videt, nabavit ...

hvala
Spela, si mela v mislih tele?

"pri eni moji stranki so prejsnji mesec vgradili taksne minimalisticne aluminijaste kvadratne z varcnimi zarnicami, lahko ti posljem fotko na mail (ker se tu ne da prilepit). so zelo lepe, proizvajalec SLV. lahko ti dam telefonsko od uvoznika, ce zelis."

mi prosim posredujes to informacijo ..

hvala
Saj na varčne luči z transformatorjem ki pride zraven se najprej pomisli pri gips stropu. Očitno se nismo razumeli, ker ne vem zakaj bi bile pri običajnih sicer potrebne revizijske lopute. Če bi bilo slučajno kaj narobe s transformatorjem pri takšni luči, se jo enostavno vzame ven, nato lahko vzameš ven še transformator, če je ločen.

Dobijo se pa v vsaki trgovini z elektro materialom in ne odštej več kot eno žepno izdajo Cankarja za kos z žarnico vred. ( 6-7 tisoč )
Lp, furbo
ja, sem ze imela par taksnih primerov, pa je bil transformator vecji od lucke. tako, da je bila potrebna loputa za trafo.
Sam bom vgradil varčne žarnice sem jih gledal v Bauhausu, njihova moč je maximalno 7W sveti pa kot 50W žarnica. Trafotov ne maram ker potem so potrebene lopute v stropu kar pa ne zgleda estetsko, trafoti se grejejo in luči prav tako(12V) pa še crkujejo prav pogosto, glede na to da imajo varčne žarnce dolgo življensko dobo, se splačajo, kompleti 12V so dragi od 12kSIT pa do... varčne pa 2000 komad ali pa še manj. Pa poraba štoma je manjša. 12V jaz nikoli.
LP
Tudi jez sem kupil "varčne " LED žarnice naj bi delale 45000 ur, po parih dnevih mi ni gorela ena LED v žarnici ,sedaj mi jih gori še slaba polovica.
Glede svetlobe pa še približno ne svetijo kot halogenke tako da sem ful razočaran. Cry
Ne vem, zakaj bi halogenka 20W/220V grele bolj od hakogenke 20W/12V. Mogoče je kaka minimalna razlika v izkoristku, v principu pa bi morala biti sevanje in toplotne izgube približno enaki.
led diode niso isto kot varcne zarnice.
Edine verčne luči za v knauf so LED druge ne obstajajo, so potem samo še halogenke.
no, to definitivno ne drzi. Big Grin
sem sla v katalog gledat:
vgradna stropna luc, 230V priklop, moznost varcne ali navadne E27 zarnice.
zal je ni na spletni strani tega proizvajalca.
pa niti ni edina taksna luc.
*akhem* v kopalnici imava 3x 230V halogenke.. ki crkujejo na 2-3 mesece.. ob renoviranju bom uporabil 12V..
Priporočam 12V , z trafotom.
Glede varčnih žarnic , če niso LED potem , so pa neonke ki so pa zverinske in nIso z li Idea velom knaufa in gledajo ven iz ohošja luči.
1 2 3 4 5 ... 7 Pojdi na stran 
Iskanje po temi