PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja El. napeljava na profile ter obdelava sten

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdrav. Rabim pojasnilo za neke zadevice. Na podstrešju imam postavljene zide (siporeks) in zalite tlake. Tlaki so bili zaliti ene 2 leti nazaj, predvsem zaradi izolacije spodnjih prostorov. Zdej me pa zanima naslednje: Se pravi je ok če gre vsa el. napeljava na profile? Bolj me muči me pa predvsem to: Ali lahko šraufam proile, če stene niso obdelane? Ker sten pa ne morem obdelat dokler se ne potegnejo kabli po njih.... ( :?: ) Kako se ponavadi naredi?
eriq Napisal:Se pravi je ok če gre vsa el. napeljava na profile? Bolj me muči me pa predvsem to: Ali lahko šraufam proile, če stene niso obdelane? Ker sten pa ne morem obdelat dokler se ne potegnejo kabli po njih.... ( :?: ) Kako se ponavadi naredi?

Definiraj, kaj je zate 'profil' !

Elektro inštalacije se v praksi izvajajo tako, da se (po načrtu!) v stene naredijo utori in odprtine za doze, v utore se vstavi in zagipsa cevi, zagipsa se razdelilne in prikjučne doze, potem pa sledi obdelava sten (omet ipd.)

lp
Mi o avionu, pilot iz gozda....
gremlin Napisal:
eriq Napisal:Se pravi je ok če gre vsa el. napeljava na profile? Bolj me muči me pa predvsem to: Ali lahko šraufam proile, če stene niso obdelane? Ker sten pa ne morem obdelat dokler se ne potegnejo kabli po njih.... ( :?: ) Kako se ponavadi naredi?

Definiraj, kaj je zate 'profil' !

Elektro inštalacije se v praksi izvajajo tako, da se (po načrtu!) v stene naredijo utori in odprtine za doze, v utore se vstavi in zagipsa cevi, zagipsa se razdelilne in prikjučne doze, potem pa sledi obdelava sten (omet ipd.)

lp

"Profili" mišljeno kot Knauf profil, konstrukcija pač.

Mislim da sem nekje v enem postu prebral da naj bi se najprej sestavila komplet knauf konstrukcija in dala prva plast izolacije, šele potem da se razvleče el. inštalacija.
Jaz sem dal najprej knauf profile, potem cevi za inštalacijo (v njih sem že vnaprej dal kable), potem pa izolacijo in knauf plošče. Če malo pogledaš spletnike in fotke, boš videl, da je precej enostavno.

lp
Mi o avionu, pilot iz gozda....
suze- mi-liju Napisal:po moje ni panike da bi ti elektrika zmrznila

hehe Ne bojim se da bi zmrznila. Ampak mi je električar rekel, da če grejo cevi (v katerih so kabli) nad izolaicjo, zna kondenz tečt po njih potem.

Hvala gremlin bom pogledal :mrgreen: Vem da so to precej preproste zadeve, samo zanimalo me je, če bo kaj narobe oz. če me bo kasneje kakorkoli motilo (pri ometu itd), če zmontiram konstrukcijo direkt na siporeks.

LP
Če to misliš na knauf konstrukcijo stropa, potem narediš najprej konstrukcijo, potem položiš izolacijo, potem razpelješ elektriko pod izolacijo nad konstrukcijo. Na stenah kjer ti cevi pridejo iz sten (oz. v steno) poštemaš tako da ti pride cev tik nad U profil na steni.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Je potrebno pri električni napeljavi, (predvsem pri lokacijah stikal in vtičnic) fiksno upoštevat profile za gips stene, ali se lahko pri širših dozah odreže tudi del profila?
Profilov se praviloma ne izrezuje, ni priporočljivo, v praksi pa je videno marsikaj. Najbolje je, da se pozicija profilov (dodatnih) prilagodi instalaciji, v tem primeru pač moraš vedeti, kje boš kaj imel in to kar natančno.
saj profil lahko premakneš da je prostor za dozo... pa plošče drugače narediš potem. to da režeš profil je res zadnja, in slaba možnost...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Iskanje po temi