Objave: 242
Teme: 7
Ocena:
0
Četrti sistem je z vodilnimi letvami. Spodaj ravna izolacija (stiropor, stirodur ipd), položiš PE gradbeno folijo, na folijo zalepiš vodila iz plastike, ki imajo ponavadi razmake po 5cm. Vodila imajo spodaj nalepljen dvostranski lepilni trak, tako da je lepljenje igračka. Sistem je dober, ker ti nekoliko dvigne cev od tal in ker imaš položene cevi z natačnim razmakom. Vodila so dolga od 2 do 2,5 m , odvisno od proizvajalca.
Objave: 2
Teme: 0
Ocena:
0
Pozdravljeni
sam imam položene najcenejše totrine cevi na železno armaturo,ki je nastiroporju čez katerega je položena navadna pvc folija,nad in okoli cevi je estrih potem pa ploščice. Za regulacijo imam štiripolni ventil in dva termostata enega na dovodni cevi max 50C ter v tlaku 30C. Sistem deluje že 17 let popolnoma BP tako kot prvi dan, imam položene 4 zanke po 100m. Če bi se še enkrat odločil bi verjetno naredil isto.
Objave: 242
Teme: 7
Ocena:
0
@urs
Moje skromno znanje statike pravi, da če želimo mrežo zalito v estrih imeti tudi kot ojačitev plošče (beri nosilec), mora biti zalita v betonu. Tako smo se učili v srednji šoli pred davnimi leti.
Če že imamo armaturno mrežo na razpolago, ker smo se odločili za tak siatem pritrjevanja cevi, zakaj bi jo uporabili samo za vodenje cevi ?
Si že videl estrih, ki je razpokal, ker je bil neenakomerno obremenjen ? Ali estrih, ki se je posedel, ker je bila uporabljena premehka izolacija ? Si že videl estrih, ki je bil presuh pri polaganju, kako razpada, se mrvi? Kaj ga bo držalo skupaj ?
Po mojem niso to bučke, ker niso iz mojega zeljnika.
Objave: 2
Teme: 0
Ocena:
0
mreža služi samo za pritrditev cevi, estrih pa je debel 5cm tako da je dovolj močen tudi brez mreže l.p.
Objave: 47
Teme: 2
Ocena:
0
Sem pred nabavo cevi za talno gretje. Cevi bom fiksiral v tračnice. V ožji izbor so mi prišli ti dve cevi (obe ceni sta z DDV in bez popustov)
Vogel&Noot Pex-a 17x2 z ceno 1.32€/m
Rotex Pex 17x2 z ceno 0.83€/m
Ali je za cev z difuzijsko zaporo (Vogel&Noot Pex-a) vredno dati 0.49€/m več, oz. gre res samo za marketinški nateg? Prosim za vaš nasvet.
LP; Grega
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
Kaj pa če jaz napišem, da mu zrihtam cevi Al-Pex 16x2 za 0,9 €/tm namesto za 0,95 € za tm?
A boste tudi mene zbrisali?
Itak mi dol visi za to!
Vzemi cenejše oz. vzemi raje najcenejši alumplast, boš še bolj mirno spal.
Očitno ti komercialne fore vseeno pridejo do živega.
Sicer pa E-bay raztura.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 134
Teme: 8
Ocena:
0
Trenutno se dobi Pex/Al/Pex za cca 0,74/EUR TM v "lovskih" trgovinah. Zgleda OK.
lp