PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave lastna hvala - cena mala :) LED svetila

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
tris Napisal:Vidim da si bolj na tekočem kot jaz.
Nikjer ne omenjaš Lumileds(philips)? :?:
ja, z namenom.
na AlInGaP so popušili do kraja.
na InGaN se nekaj mučijo, ampak jim gre zelo švoh.

v mnogo svojih končnih produktov vgrajujejo Cree-jeve čipe oz X-Lamp module.
za žarnice sem omenil že zgoraj.

kakšna tri leta nazaj so še kr držali korak s konkurenco, pa jih je zanesljivost pokopala. So to porihtali pa so na performance izgubili.

žal..

lep večer!
Se zgodi tudi dobrim, torej konkurenca deluje to je za nas uporabnike samo dobro.

Eno vprašanje.
Kateremu proizvajalcu je zaupati(če sploh komu ) in katerih se izogibati glede LED svetilk za splošno razvetljavo(ulice, ceste,....torej zunanje površine).Vem da je vprašanje malo delikatno ampak vseeno...
tris Napisal:Se zgodi tudi dobrim, torej konkurenca deluje to je za nas uporabnike samo dobro.

Eno vprašanje.
Kateremu proizvajalcu je zaupati(če sploh komu ) in katerih se izogibati glede LED svetilk za splošno razvetljavo(ulice, ceste,....torej zunanje površine).Vem da je vprašanje malo delikatno ampak vseeno...
težko je neodvisno svetovati, ker je LED žanic "ko dreka". vsega benchmarkinga v firmi pa tudi nismo naredili, zato smo analizirali recimo 10 najpomembnejših konkurentov.

Smatramo, da je naš LED modul najboljši, veliko prednost nam dajeta 2 patenta (kar pomeni, ne da drugi ne bi znali narediti, ampak ne smejo :lol: ). In to brez heca.

To se bo izrazilo, da bomo v bližnji prihodnosti prodajali naš modul verjetno philipsu, sharpu, osramu, samsungu ... torej neka "idealna" prihodnost v tem kontekstu (če močno pretiravam) je: različne žarnice z našim LED modulom, ki je za vsakega kupca malo prilagojen. jeba.

pol pa priporoči katero žarnico kupit Big Grin

upam, da zadeva ni izpadla samohvalno. Namen vsekakor ni takšen.
Da ne bom smetil glede stvari , ki večino uporabnikov tukaj ne zanimajo glej PM.
Solarix Napisal:
tris Napisal:Se zgodi tudi dobrim, torej konkurenca deluje to je za nas uporabnike samo dobro.

Eno vprašanje.
težko je neodvisno svetovati, ker je LED žanic "ko dreka". vsega benchmarkinga v firmi pa tudi nismo naredili, zato smo analizirali recimo 10 najpomembnejših konkurentov.

Smatramo, da je naš LED modul najboljši, veliko prednost nam dajeta 2 patenta (kar pomeni, ne da drugi ne bi znali narediti, ampak ne smejo :lol: ). In to brez heca.

To se bo izrazilo, da bomo v bližnji prihodnosti prodajali naš modul verjetno philipsu, sharpu, osramu, samsungu ... torej neka "idealna" prihodnost v tem kontekstu (če močno pretiravam) je: različne žarnice z našim LED modulom, ki je za vsakega kupca malo prilagojen. jeba.

pol pa priporoči katero žarnico kupit Big Grin

upam, da zadeva ni izpadla samohvalno. Namen vsekakor ni takšen.

Živjo

Moram priznat da mi je Solarix podal veliko uporabnih informacij s področja LEDic. Pa bom dodal še jaz eno vprašanje (bolj hipotetično) za Solarixa: Če bi sam kupoval LEDice za mansardno stanovanje - vgradne (knauf, prostora za luč v kanufu 45 cm) za dnevno sobo in kuhinjo za kakšne luči bi se odločil. Cenovni razred naj bo nekje v sredini, najbrž temu tudi podobna kvaliteta. Mogoče kakšen link na temo...

Hvala že vnaprej
Kot sem že omenil je težko svetovati, konec koncev imajo vsake oči svojega malarja - nekaterim je bolj všeč design, nekaterim varčnost itd.
Zato dostikrat rad vprašam : imate zase (da se počutite udobno) ali za sosede (da se počutite ponosni)
Sam se zadeve osvetlil s CFL 927 - 90 CRI, 2700K. slabosti in prednosti poznamo - predvsem me moti "ogrevalni čas". LEDic nimam uporabljenih kot žarnice iz večih razlogov:
-v dnevni sobi kjer so smiselne so premalo svetle (večina uporabe)
-za WC ali hodnik pa so za normalno stranko predrage (glede na čas uporabe)

ampak da ne bo zadeva izgledala v smislu: kovačeva kobila je vedno bosa, sem si nekaj LEDic namontiral kot diskretne obrobe pohištva - gre predvsem za ambientalno osvetlitev oz. design- Te ledice prav tako niso oblike žarnic ampak podolgovatih modulov povezanih v verigo.

ja, pa smo spet tam. Če kdo misli da so ledice oh in sploh - ima prav Big Grin . ampak zaradi zgoraj opisanih pomanjkljivosti (zaradi katerih jih tudi jaz ne uporaljam) žal še niso dosegle "miselnega preboja", čeprav jim manjka le še malo. Ampak brez dvoma bo v naslednjih dveh letih velik tehnološki in prodajni bum. počakajte še malo.

lep dan
Solarix
zadnjič sem opazil LED zunanjo javno svetilko na cestišču me je malo presenetilo, videl pa sem da ima zelo velike im močne LED diode 20-30mm premer ? vsaj kolikor sem videl na vrh stebra in me zanima ali se dajo te močne LED diode kje posebej kupit?
5522 Napisal:Solarix
zadnjič sem opazil LED zunanjo javno svetilko na cestišču me je malo presenetilo, videl pa sem da ima zelo velike im močne LED diode 20-30mm premer ? vsaj kolikor sem videl na vrh stebra in me zanima ali se dajo te močne LED diode kje posebej kupit?
Zdravo

kot pravim - kje kaj kupit ne vem.
Načeloma se da dobit packages od CREE, Bridgelux, nichia, osram ... zgoraj opisanih velikosti
v končnih produktih pa sem videl od osrama ene "halogenersatz", cree ima X-Lamp in podobne "luminaires", bridgelux mislim da končnih produktov nima. Nichia dela vse na majnih čipih, ki jih poveže v serijo in izleda kot en velik čip.
ampak ne pozabit, takšno žival je treba znati napajat in hladit Big Grin

lep večer!
Smile ok hvala za odg. jah saj napajanje je že naslednja faza najprej moram zadevo dobiti v roke se pa strinjam da deluje samo paket, okrog hlajenja sem pa malo na levi nogi koliko pa moraš hladiti samo LED? saj se zadeva ravno ne greje... :roll: razen če misliš sam usmernik?

Lp
5522 Napisal:Smile ok hvala za odg. jah saj napajanje je že naslednja faza najprej moram zadevo dobiti v roke se pa strinjam da deluje samo paket, okrog hlajenja sem pa malo na levi nogi koliko pa moraš hladiti samo LED? saj se zadeva ravno ne greje... :roll: razen če misliš sam usmernik?

Lp
phja, taki hi-power "packages" imajo 3,5V x 1A = 3,5W na 1cm2 površine. in to rata precej vroče Smile v uporabi so pasivni alu - hladilniki - hladilne reže.

konec koncev je to razlog zakaj ni več kot "60W" LED žarnic in jih do ca 2012 ne bo. Da vpliva na življ. dobo in performanse ne omenjam.

lep večer!
kot je solarix povedal se LED greje (seveda pod pogojem, da hočemo da RES SVETI), in vse LED žarnice ki so kolikor toliko "svetle" imajo hladilna rebra.
Če se ne grejejo so bolj kot ne le za mrliško vežico oz. za okras.

Imel sem priliko testirat eno LED žarnico, ki je kao nadomestek navadni žarnici za javno razsvetljavo(cca 70W), velika je toliko kot navadna žarnica za javno razs., od tega je polovica hladilnih reber, in se tudi konkretno ogreje.

Če SVETI se greje , če se greje je potrebno tako ali drugače hladiti , sicer LED(čipi) tudi približno ne zdržijo deklarirane življenske dobe.
tris Napisal:kot je solarix povedal se LED greje (seveda pod pogojem, da hočemo da RES SVETI), in vse LED žarnice ki so kolikor toliko "svetle" imajo hladilna rebra.
Če se ne grejejo so bolj kot ne le za mrliško vežico oz. za okras.

Imel sem priliko testirat eno LED žarnico, ki je kao nadomestek navadni žarnici za javno razsvetljavo(cca 70W), velika je toliko kot navadna žarnica za javno razs., od tega je polovica hladilnih reber, in se tudi konkretno ogreje.

Če SVETI se greje , če se greje je potrebno tako ali drugače hladiti , sicer LED(čipi) tudi približno ne zdržijo deklarirane življenske dobe.
avtomobilske "full LED" luči imajo tudi po 2 aktivna ventilatorja za hlajenje - npr novi BMW 6 in X6 (2011), Audi R8 (aktualni), LExus ima 2 kg aluminija za pasivno hlajenje ... skratka en sam šmorn je s tem. :? folk pa kr nori. :roll:
Solarix Napisal:Če SVETI se greje , če se greje je potrebno tako ali drugače hladiti , sicer LED(čipi) tudi približno ne zdržijo deklarirane življenske dobe.
avtomobilske "full LED" luči imajo tudi po 2 aktivna ventilatorja za hlajenje - npr novi BMW 6 in X6 (2011), Audi R8 (aktualni), LExus ima 2 kg aluminija za pasivno hlajenje ... skratka en sam šmorn je s tem. :? folk pa kr nori. :roll:
[/quote]

Zdaj sem se pa zamislil...kaj nima LED kao dober izkoristek? in če je ta izkoristek res dober se mora zadeva bolj malo gret v idealnem primeru nič...saj gretje je v bistvu izguba, bolj se greje slabši izkoristek ne nazadnje se navadne žarnice ravno zato ukinjajo, drugo so usmerniki in gladilniki :roll:
5522 Napisal:
Solarix Napisal:Če SVETI se greje , če se greje je potrebno tako ali drugače hladiti , sicer LED(čipi) tudi približno ne zdržijo deklarirane življenske dobe.

Zdaj sem se pa zamislil...kaj nima LED kao dober izkoristek? in če je ta izkoristek res dober se mora zadeva bolj malo gret v idealnem primeru nič...saj gretje je v bistvu izguba, bolj se greje slabši izkoristek ne nazadnje se navadne žarnice ravno zato ukinjajo, drugo so usmerniki in gladilniki :roll:[/quote]
res je. toplotne izgube LED so kot zograj opisane, problem je, da so fokusirane na malem prostoru in morajo biti prisilno hlajene. Skupne izgube CFL ali halogenke so še večje, vendar se zaradi površine teh lažje hladijo. Halogenka in navadna žarnica pa tako "po defaultu" proizvajata 95% IR Spektra = toploto.

lep dan!
5522 Napisal:

Zdaj sem se pa zamislil...kaj nima LED kao dober izkoristek? in če je ta izkoristek res dober se mora zadeva bolj malo gret v idealnem primeru nič...saj gretje je v bistvu izguba, bolj se greje slabši izkoristek ne nazadnje se navadne žarnice ravno zato ukinjajo, drugo so usmerniki in gladilniki :roll:[/quote]

Tako čisto laično(nisem strokovnjak na tem področju):
LED dobro sveti če jim nabiješ TOK , torej večji tok bolj se greje, izkoristek je kolikšen pač je....v bistvu je na ravni oz . je malo boljši od boljših CFL(varčne žarnice)....torej nič ne vem kako posebnega),.... sicer pa ima marsikatera druga žarnica dosti boljši izkoristek.
Folku seveda vsi tumbajo o dolgi življenski dobi in enormnih prihrankih, torej tisto kar hočejo slišat, ampak za kvalitetno svetlobo je pomembno še vse kaj drugega, tako da....počakajte še leto ali dve, ne boste nič zamudili. Za isti denar p atakrat dobili dosti boljšo zadevo kot danes.
1 2 3 4 5 ... 10 Pojdi na stran 
Iskanje po temi