PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Kabli v elektro omarici

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
uf,se sosed se mora strinjati, ce postavis e omarico blizje od 4m? al to velja samo za stene his? v cem je problem 4x10?
Glede odmikov elektro omarice ti bo kdo drug odgovoril kaj je po predpisih. Vuego?

Glede kabla pa ti pove lokalen elektro... Meni so za 3x20A hoteli 4x10 kabel,
čeprav zdaj vidim, da ni nobene potrebe. :evil:
ne se sekirat.jaz bom vlekel 3x4 od omarice samo do hifi direkt-extra, oklopljen kabel Big Grin
No hvala za informacije sam še zmeri nism dubu odgovora če je dost sam 5x6 ali je treba še kaj druzga not dat Big Grin
ce ti je elektricar tako rekel, bo ok. jaz osebno bi dal vecji presek.
kontakt Napisal:ce ti je elektricar tako rekel, bo ok. jaz osebno bi dal vecji presek.

ubistvu bom to sam delav, kr sm že cev stanovanej sam napelu sam še to mi je ostalu .
V tretje gre rado... vprašaj na elektro.
Oni ti bodo delali priklop v zunanji omarici.

Ne vem zakaj 5x: 1., 2. in 3. faza, 4. nula.
Drugega v omarici ne dobiš. Zemjo ti 'da' valjanec.

Lahko sicer potegneš še peti kabel za NT/VT, ampak ne rabi biti presek 6mm.
Lahko sicer potegneš še peti kabel za NT/VT, ampak ne rabi biti presek 6mm.[/quote]

Ne vem zakaj peta žila za NT/VT, saj je števec v desovski omarici in preklaplja kompleten dovod.
PS. Kolko pa je sploh razlika med kablom 4x6 in 4x10?
tudi mene zanima razlika v ceni in kakšna ugodna ponudba za kabel 5x6 oz 5x10.
Štormar pravi da je 5x6 dovolj, ker pa je razdalja 65m pa ne bi blo slabo dat 5x10, vendar je seveda precej dražji.
torej... kje zadevo nabavit? (mehkožilni kabel seveda)
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=4&t=308&">viewtopic.php?f=4&t=308&</a><!-- l -->

sicer pa za 70m vzemi 5x10, sploh, če boš imel kako toplotno črpalko (bodo luči manj utripnile pri vklopu)

NYY-J 5X10 = 4,4€+ddv (5,27€ z ddv)
NYY-J 5x6 = 3,3€ (z ddv)

lp
Mi o avionu, pilot iz gozda....
NYY-J 5X10 = 4,4€+ddv (5,27€ z ddv)

tega priporočam, pri nas elektro priporoča tega.
@gremlin, hvala. a to v tisti trgovini (velkabel)?
Ja, cene so od tam, vendar vseeno preveri še kje (čeprav razlike zelo verjetno ne bodo prav velike)

lp
Mi o avionu, pilot iz gozda....
1 2
Iskanje po temi