Objave: 1601
Teme: 160
Ocena:
0
Pozdravljeni
Prosim, da mi iz lastnih izkušenj poveste, če je pri talnem gretju res problem vlage v hiši.
Namreč to info. sem slišal že od večih, ki to imajo in me zanima ali so to "bučke" ali to res drži.
Imam namen položiti talno gretje + TČ po celi hiši s s podporo kamina ob prehodnjih obdobjih.
torej : Talno gretje- prevelika vlaga ...da ali ne??
Ocena:
0
Vlaga ..od ljudi ..kuhanja..itd ..
Glede na to da so nove bajte "diht" se zna dogajati.
Radiatorji izsušijo zrak..talno ga ne.
S kondenzacijo bi lahk mel ampak saj izoliraš pod talnim...
Objave: 3259
Teme: 15
Ocena:
0
Če je v stanovanju vedno določena stopnja vlažnosti, to ni tako slabo. Slabše je, če je zrak preveč izsušen. Negativne pa so tudi posledice previsoke vlažnosti in toplotnih mostov na obodu stavbe - gojišče za plesen.
Torej, se moraš najprej odločiti, kateri negativni vpliv te ob tem moti.
Objave: 12050
Teme: 16
Ocena:
27
centrum Napisal:Radiatorji izsušijo zrak..talno ga ne.
Temu jst pravim ah ja... Radiatorji SEGREJEJO zrak, ne izsušijo. Ker ga segrejejo, se relativna vlažnost spusti. To je predvsem fajn čutit v starih hišah z starimi okni, neizolirani... In tam dajejo vlažne brisače na radiator. V novih hišah tega ni več, ker ne prihaja do menjave zraka. In s tem ne prihaja do razvlaževanja prostorov. Za posledico ima to da ima folk probleme z vlago in ne z suhim zrakom kot včasih

Tip ogrevanja ne vpliva na vlago v stanovanju. No, ok, odprti kamini edino mogoče lahko
p.s. je pa res da nisem centralnar, in mogoče živim v zmoti

Ampak mislim da tudi marsikateri centralnar živi v iluzijah :evil:
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Ocena:
0
Imam namen dati talno povsod ..tudi v klati ..seveda bolj na redko..
Me pa zanima..ali je potrebno sem pa tja še kak radiator za razvlaževat ..ali rekuporator ..kar je drago...
kot podpora TČ bo kamin ..ah seveda ne bo laufal vsak dan ..
Nebi rad po nepotrebnem stroškov nabijal v nebo..
Vem da je to amatersko kar sprašujem a vendar jih je večina na tem...dokler ne osvojojo mal znanja.. :roll:
Ali kdo ve kolk pride sistem talnega za cca 280m2 K+P+M in TČ zrak- voda ..komplet od A do Ž nekje srednji cenovni razred.
ok..cene so lahko v nebo .pa vendar cca ??
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
Približno točno 18.225 + DDV - 10 % popusta na keš.
Če pokličeš takoj, dobiš zastonj 500 kWh štroma.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Ocena:
0
Ali se lahko talno naredi tko da se na položen stiropor da plošče s čepi v katere pridejo cevi.
Baje je ceneje pa še sam lahko položim.
Eni dajejo celo kovisko mrežo pa z vezicami pritrdijo cevi.
Objave: 12050
Teme: 16
Ocena:
27
plošče z čepi in sam vmes nateraš cevi je čisto OK,
mreža in sam privežeš cevi je čisto OK,
stiropor in nanj sam pritrdiš cevi je čist OK,
pa še kak način se zihr najde

Je pa res da je prvi način najlažji, in najhitrejši, verjetno pa ne najcenejši
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Objave: 3458
Teme: 1
Ocena:
9
Na vlažnost zraka ne vpliva način izvedbe CK. Vpliva pa temperatura v prostoru in temperatura rosišča v steni. Torej, če ima nekdo v hiši z izvedenim talnim ogrevanjem in ima vlago v prostorih je to izključno problem nepravilno izvedene izolacije ali pa preprosto premalo zračenja problem bi obstajal z vsemi načini ogrevanja.
Predvidevam, pa da je lahko problem z vlago, če je objekt preveč izoliran in s tem zaprt vgrajenega pa ni prezračevanja. Ali pa prezračevanje ne deluje dovolj časa. Sam menim iz izkušen na terenu, da je v primeru da je objekt izdatno izoliran nujna vgradnja prezračevanja. To je resda velik strošek toda brez tega ne gre. Ali varianta 2 manj izoliran objekt in s tem večja izmenjava zraka večji strošek ogrevanja in več zdravja :wink:
Objave: 46
Teme: 14
Ocena:
0
Mogoče se motim, ampak moj prijatelj ima talno gretje in kamin, pa ima velike težave s suhim zrakom. Ravno zadnjič je pravil, da ne ve, kako bi rešil problem, ker ima vlago zelo nizko. Pravi, da mu je žal, da ni vgradil rekuperatorja. No, midva sva ga, je draga investicija, vendar ne rabiš že vse v štartu montirat. Najdražji je tako rekuperator. Čez par let bo to nujno.
LP
Slomy