PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Senzor za vgradne LED luči

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!

Imam vprašanje za poznavalce in sicer imam vgrajeni 2 led luči pri stopnicah pri vhodu v hišo ter senzor gibanja ki bi ju prižigal ampak težava je v tem ker ne izklopi luči da bi ugasnile temveč svetita naprej s polovično močjo recimo če pa vežem še dodatno eno navadno ne varčno žarnico pa dela vso ok.

A je kje možno dobiti senzor ki dela pravilno pri LED lučeh ki imajo malo porabo ali pa je pač potrebno vklapljati preko stikala samo oz. da vežeš še gor kakšno dodatno žarnico?

lp, Brane S
ja, za ledice običajni senzorji niso primerni (na embalaži ledic so prečrtani), ker spustijo čez preveč toka, podobno težavo bi imel tudi, če bi jih vklapljal preko stikala s tlivko!
Bo treba najti ustrezne senzorje - jih še nisem zasledil, ali pa mogoče preko releja, nisem čist ziher da bi šlo!
Potrebuješ senzor ki deluje z nulo(senzor mora imeti sponko za priklop nule).Verjetno imaš senzor ki je mišlen kot stikalo in nima sponke za nulo.To pomeni da boš moral v stikalo pripeljati dodatno žico-nulo,če jo še nimaš.Ne deluje pa ti zato ker ti ta senzor potrebuje minimalno obremenitev ki pa je približno 40w za normalno delovanje,ledice pa imajo porabo par vatov.Enak problem sem imel sam in sem zamenjal senzorje,pol je pa blo ok.L.P.
BraneS Napisal:Pozdravljeni!

Imam vprašanje za poznavalce in sicer imam vgrajeni 2 led luči pri stopnicah pri vhodu v hišo ter senzor gibanja ki bi ju prižigal ampak težava je v tem ker ne izklopi luči da bi ugasnile temveč svetita naprej s polovično močjo recimo če pa vežem še dodatno eno navadno ne varčno žarnico pa dela vso ok.

A je kje možno dobiti senzor ki dela pravilno pri LED lučeh ki imajo malo porabo ali pa je pač potrebno vklapljati preko stikala samo oz. da vežeš še gor kakšno dodatno žarnico?

lp, Brane S

Sm mev isti problem pri 230V ledicah OZEMLJENE NISO BLE poglej ozemljitev!
simonceli Napisal:Potrebuješ senzor ki deluje z nulo(senzor mora imeti sponko za priklop nule).Verjetno imaš senzor ki je mišlen kot stikalo in nima sponke za nulo.To pomeni da boš moral v stikalo pripeljati dodatno žico-nulo,če jo še nimaš.Ne deluje pa ti zato ker ti ta senzor potrebuje minimalno obremenitev ki pa je približno 40w za normalno delovanje,ledice pa imajo porabo par vatov.Enak problem sem imel sam in sem zamenjal senzorje,pol je pa blo ok.L.P.

hm, če je senzor v zidni dozi namesto stikala, potem nule ni - lahko bi uporabil rumenozeleno in jo v omarici prevezal na nulo (če imaš FID, drugače ni potrebno).
Ledice so ozemljene pa senzor ima tudi nulo pa ne špila ker je premala poraba ko pa zraven ledic dam še navadno žarnico špila vredu tako da edino če obstaja kak senzor ki deluje tudi pri majhnih porabnikih.

lp, BraneS
simonceli Napisal:Potrebuješ senzor ki deluje z nulo(senzor mora imeti sponko za priklop nule).Verjetno imaš senzor ki je mišlen kot stikalo in nima sponke za nulo.To pomeni da boš moral v stikalo pripeljati dodatno žico-nulo,če jo še nimaš.Ne deluje pa ti zato ker ti ta senzor potrebuje minimalno obremenitev ki pa je približno 40w za normalno delovanje,ledice pa imajo porabo par vatov.Enak problem sem imel sam in sem zamenjal senzorje,pol je pa blo ok.L.P.

Kje pa si dobil potem ta prave senzorje ki delujejo pri minmimalni porabi?

lp, BraneS
Enostavno moraš imeti senzor ki preklaplja z relejem in ne s triakom. Ti s triakom imajo minimalno moč ki jo lahko priklopiš na senzor, zato ledice s temi senzorji ne delujejo. Sam sem dal senzor z relejem in nimam težav. Je pa res da klika ob preklopu ampak nič zato.

Lahko pa da je problem v indukciji v kablih.

Odklopi senzor, in če ti še vedno svetijo je problem indukcija v kablih, če ne pa v senzorju.
Se strinjam z OPT.
Smile
@opt

Bom probal dobiti tak senzor sicer pa ta ki ga imam sedaj se tudi sliši klikanje ob preklopu zdaj če ga pa krmili rele ali ne pa ne vem zanima me edino če imaš kak link ali firmo tvojega senzorja da vem kje ga nabavit.

lp, BraneS
poskusi še kot ti je @opt rekel
Citat:Odklopi senzor, in če ti še vedno svetijo je problem indukcija v kablih, če ne pa v senzorju.
sicer pa, če imaš v senzorju tudi nulo, pelješ preko releja fazo in nulo in ko senzor odklopi, se bodo LEDice ugasnile...
Kupil sem legrandove senzorje,ki so kvalitetni.cena enega okoli 95eur.Obstajajo pa tudi drugih firm,berker,steinel,samo teh še nisem montiral tako da se je treba še pozanimat.Tut pri legrandovih je treba prodajalca opozorit da potrebuješ senzorje za v dozo z nulo,ker sta dve vrsti,ena brez in ena z nulo in slednji je malenkost dražji.Ozemljitev nima veze,prebrati je potrebno pogoje za uporabo in pri sezorju brez nule je potrebna minimalna moč 40w ,tako piše v naodilih.Poraba ledic je res majhna in senzor brez nule nebo deloval normalno,zakaj je tako bo razložil kak elektronik ki se spozna na to. Lahko da pa obstaja tudi kakšen senzor ki pa deluje tudi brez nule samo daše ne vemo zanj.L.P.
Pazit je treba samo to nekateri senzorji imajo minimalno moč ki jo gor obesiš in maksimalno moč, če daš gor led lučke in z njimi ne dosežeš minimalne moči bodo z polovico moči svetile. Maš pa senzorje ki te omejitve nimajo vsaj minimalne. Tega nisem vedel dokler se sam nisem doma nekaj čaral in se čudil zadevi vzel sem drugi senzor in šlo brez problema.
Pozdravljeni.
Sam sem pred popolnoma enako dilemo. Štromar mi je rekel, da so problemi s temi senzorji, jaz pa sem še do danes nameraval osvetliti stopniše s senzorji. Se je do danes kaj spremenilo?
LP

Matej
ni razlik... preveri samo, da nima omejitve minimalne moči Wink
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
Iskanje po temi