Objave: 1073
Teme: 8
Ocena:
1
Ok, sem našel cene za CyBro-2-230E (z Ethernet vmesnikom) je 250€+DDV, Bio-24R pa 170€+DDV. Pa sem vseeno mislil, da je kaj cenej
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
Objave: 7496
Teme: 227
Ocena:
0
Logo komplet, 344€
+ enostavno (GUI) programiranje
- kompleksnejše zadeve so prekompleksne
Cybro komplet, 420€
+ lokalen support
+ ethernet
+ možno narediti tudi kompleksnejše zadeve
- svoj progranski jezik
dva kontaktorja, 50€
+ poceni
- ni logike
- ni urnikov
Tako nekako... Najraje bi Cybrota, LOGO že znam 'programiraiti',
kontaktorji so najcenejši ;-)
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Ocena:
1
tudi pr kontaktorjih lahko imaš uro... ena stikalna ura vezana na rele, ki vklaplja kontaktorje in je to-to
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
Objave: 123
Teme: 20
Ocena:
0
Prav to iščem o čemer vi razgljabjate - vendar sem glede elektronike mrzel.
Trenutno delamo inštalacije, v planu imam tipke ob oknih + možnost kasnejše vgradnje ''LOGA''
Prosim povejte kako pripravit inštalacijo za kasneje, koliko žilne kable, ali lahko za 1 prostor - 4 okna povežem zaporedno in do mesta kjer bo logo vlečem en kabel, kakšen.
Kdo bi mi na področju celske regije naredil takšen LOGO!!??
Hvala za odgovor!
Objave: 7496
Teme: 227
Ocena:
0
Nekaj sva že po mailu... LOGO je rešitev od Siemensa. Poguglaj in snami programsko opremo. Če ti ne bo jasno ti lahko pošljem svoj program. če ti še potem ni jasno, opusti misel na logota, ampak raje predvidi še en svetlobni senzor (lux meter). Potem lahko tudi s kontaktorji ščaraš...
Kablovje - 3 do tipke in 4 do žaluzij (nula, zemlja in faza-gor, faza-dol). Za tipke je dovolj 0,75mm (čeprav bo kdo skočil v luft), žaluzije 1,5mm.
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Ocena:
1
Ti kar lepo povleči 4x1,5mm2, vezati pa jih moraš VSPOREDNO, ampak v tem primeru se ti bodo vsa dvigala istočasno - drugače pa do vsake svoj 4 žilni kabel in pa 3 žice do stikala (pe ne 3 žilnega kabla, ker po RU/ZE žici ni lepo faze furat (o drugem nebi) in vse to povežeš v omarici, ko boš(če boš) pripravljen na LOGOta pa enostavno prevežeš (glej da pustiš dovolj prostora)
Objave: 26
Teme: 5
Ocena:
0
Pozdravljeni,
doma imamo vgrajene zunanje žaluzije, katere bi radi upravljali na daljavo.... Dnevni prostor imamo urejeno brez stikal samo z dalinjskim vodenje proizvajalca Nice. Zanima me ali kdo od vas ve/pozna ali obstaja način z-wave/wifi to rts ali kaj podobnega kot ima to urejeno Somfy? Drugje po sobah imamo stikala z globokimi dozami, tam bom vgradil roller shutter-je.
Ali mogoče delujejo celo na isti frekvenci in je to kampatibilno?
Hvala za odgovor.
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
Še v dnevni daj roller shutter-je, oz. karkoli že to je, in imaš rešeno.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
Saj vržeš krmilnik v žaluzijo in je rešeno. Ali v elektro omarico.
Do motorja valjda imaš žice. Razen če si z Nikolo v žlahti. Potem jih ni treba.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 1
Teme: 0
Ocena:
0
Zdravo.
Trenutno v hiši pripravljamo inštalacije za upravljanje žaluzij s stikali in to bi rad kasneje nadgradil na upravljanje z daljincem (npr. upravljanje samo določenih žaluzij in/ali vseh 8 naenkrat).
Poleg tega me zanima, če je z daljinci možno nastaviti naklon žaluzij?
S katerimi sistemi imate izkušnje in kaj priporočate?
lp