PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave WC odtok

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!

Pri prenavljanju WC-ja bi rad prestavil školjko na sosednjo steno od te, na kateri je školjka sedaj. Zanima me, koliko je lahko največ dolg iztok iz straniščne školjke do glavne kanalizacijske cevi (v stanovanjskem bloku), kolkšen mora biti naklon in koliko se dolžina tega iztoka ter dve dodatni koleni poznajo pri požiranju?

Hvala za odgovore!
naklon cevi mora biti od 0.5 do 1%. Cev za odtok pa je premera 110mm

LP
kolega je dobro napisal
pozabil je dodati da dolzina ni bistvena(vsaj ne pri wc odtokih)Smile
paziti je potrebno na spoj med plasticno novo sanitarno cevjo in strao vertikalo ki je praviloma iz litozeleza.
majstr mora biti pazljiv!!!!
ce se kaj rabis se jau
matej
miško Napisal:Pozdravljeni!

Pri prenavljanju WC-ja bi rad prestavil školjko na sosednjo steno od te, na kateri je školjka sedaj. Zanima me, koliko je lahko največ dolg iztok iz straniščne školjke do glavne kanalizacijske cevi (v stanovanjskem bloku), kolkšen mora biti naklon in koliko se dolžina tega iztoka ter dve dodatni koleni poznajo pri požiranju?

Hvala za odgovore!
Hvala za odgovore; zanima me samo še, koliko vplivata na "požiranje" dve dodatni koleni?

LP
načeloma je tako, da čim manj krivin tem bolje je. Če se pač ne moreš ognit brez njih, jih pač daš. So ta kolena 90 ali 45st?

LP
Sta dve koleni 90 stopinj.

LP
ce ne gre drugace jih pac dej...
sej naceloma stvar funkcionira
nikakor pa ne vecaj padca na ta racun ker bos naredu drek
mojster za vse Napisal:ce ne gre drugace jih pac dej...
sej naceloma stvar funkcionira
nikakor pa ne vecaj padca na ta racun ker bos naredu drek

Kaj dobiš pri njih ne vem, ima-š pa prav, ne delati prevelikega padca WC odtokov, saj v primeru velikega padca cevi, voda hitr odteče, drek pa ostane :!: Kaj pa je pol pa veš Confusedhock: :? Confusedhock:
Zanima me, na kaj moram biti posebej pozoren, če želim, da bi imela WC školjka odtok v steno in ne v tla.
Mene pa zanima koliko mora biti odtok za školjko (fi 110) oddaljen od zadnje stene?

hvala, lp
ce192,
prvo je odvisno kje imaš iztok od školjke. Namreč nekaj je podobnih, ki imajo iztok zadaj. Res, a so odstopanja od 2-5cm.
Naslednje so z iztokom nekako na sredini.
Naslednje na začetku-spredaj.
Predvsem je nakako odmik med 25-30cm od stene. Pri tem moraš paziti na dimenzijo kotlička, da se lepo proklopi dotok vode iz kotliča.
Najbolje da se posvetuješ z izvajalcem kanalizacije oz. poglej v projekt strojnih instalacij- Kanalizacija.

Lep pozdrav
Pozdravljeni,

malo sem googlal ko naletel na to temo. Zanima me kje se da dobiti školjko z iztokom spredaj ali na sredini. Kot je razvidno iz slike smo pri wc školjki dozidali "stopničko" a je le ta prekratka in nam zato školjka gleda čez rob. Da se izognemo razbijanju kopalnice, saj je keramika položena iščemo neko rešitev v tej smeri.

Bil sem v parih trgovinah a so povsod dejali, da imajo vse školjke sifon zadaj.

[url=httpunichr("58")//img341unichr("46")imageshackunichr("46")us/i/75503147unichr("46")jpg/][img]httpunichr("58")//img341unichr("46")imageshackunichr("46")us/img341/152/75503147unichr("46")jpg[/img][/url]

Hvala in lep pozdrav!
Za kak centimeter ali dva se lahko odtok zamakne z uporabo ekscentričnega tesnila, seveda če tak minimalni zamik zadostuje.
Drugače pa še nisem videl školjke, ki bi imela odtok na sredi/spredaj...
Ponavadi se naredi priklop na vertikalno cev z 88.5 stopinjskim kolenom, horizontalni razvod (gledano v tlorisu prostora) pa naj ima vse priklope izvedene s 45-stopinjskimi koti. To je najbolj ugodno za strujanje fekalne vode v ceveh. Vsekakor pa pazi na primeren padec!

LP!
Spoštovani!

Imam eno malo vprašanje. Med prenavljanjem WC-ja sem naletel na težavo. Odtok (110mm) v stanovanjskem bloku je postavljen kar daleč od desne stene. Ker je WC majhen, bi rad izkoristil prostor ter WC školjko premaknil, kot je vidno na sliki za cca 10cm v desno stran, da bi dobil več prostora med umivalnikom in WC školjko. Kaj moram storiti, kupiti? Najlepša hvala za odgovore.

Lep pozdrav,
SLBG

Slika WC-ja: [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")gracner-prevoziunichr("46")si/wcunichr("46")jpg[/url]
1 2 3
Iskanje po temi